Dažniausios poilsiautojų klaidos nuomojantis būstą atostogoms

Prasidedant vasarai daugelis pradedame svajoti apie atostogas, kurių nesudrumstų nenumatytos problemos. Neretai įvairios, net ir smulkios klaidos renkantis atostogoms nuomojamą būstą gali sugadinti ilgai planuotą poilsį. Pateikiame dažniausias klaidas, kurias daro nuomojamo būsto ieškantys poilsiautojai, ir pataria, kaip jų išvengti.

Atostogos be būsto rezervacijos. Dažnai poilsiautojai susipakuoja daiktus tik atostogų išvakarėse, o ryte iškeliauja į pajūrį neturėdami nei kambario ar buto rezervacijos. Tada belieka pasikliauti fortūna arba pusę pirmos atostogų dienos praleisti ieškant „gero varianto“.

Atstumas iki jūros. Atostogautojai dažnai nusivilia, kad iki jūros ar kito vandens telkinio nuo išsinuomoto būsto tenka keliauti neplanuotai ilgai. Todėl rezervuojantis būstą būtina pasiteirauti, koks atstumas yra nuo jūros iki nuomojamo buto ar namo.

Jeigu skelbimuose nurodoma, kad būstas yra šalia ar netoliese jūros, patartina perklausti šeimininko, kiek konkrečiai metrų ar kilometrų yra iki vandens telkinio. Kad vėliau nereikėtų iki jūros kulniuoti penketą ar daugiau kilometrų.

Triukšmingi kaimynai. Atostogų nuotaiką gali sugadinti ir mėgstantys pasilinksminti kaimynai. Garsiai sklindanti muzika ne tik erzins, bet gali tapti ir konfliktų priežastimi. Prieš sumokant avansą patartina pasiteirauti būsto šeimininko, kokie žmonės šalia nuomojasi būstą – šeimos ar lengvabūdiškas jaunimas.

Ankstyvas atvykimas. Pasitaiko tokių situacijų, kai atvažiavus prie nuomojamo būsto šeimininkas praneša, kad buvę nuomininkai dar neišsikėlė. Tuomet lieka trypčioti šalia automobilio arba eiti pasivaikščioti. Bet kokiu atveju – brangus atostogų laikas senka. 

Nėra, kur pasistatyti automobilį. Automobilių stovėjimo vietų trūkumas – dar viena priežastis susigadinti atostogų nuotaiką. 

Nenumatytos galimybės išvykti anksčiau. Nelauktas vadovo skambutis ir atostogos gali nutrūkti anksčiau, nei planuota, o būsto nuomininkas teištaria „nieko nežinau, reikės mokėti už visą laiką“.
Šeimininką reikia įspėti apie galimas nenumatytas aplinkybes ir sutarti dėl apmokėjimo tvarkos. Idealu suderinti, kad nuoma bus mokama dalimis, o paskutinis įnašas likus dviem ar trims dienoms iki atostogų pabaigos. 

Papildomos išlaidos. Nemalonia staigmena gali tapti papildomi mokesčiai už nuomojamą butą – išnaudotą karštą ar šaltą vandenį, elektrą ir pan.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis