Daiktai, kurių šiukštu negalima plauti indaplovėje

Didelė pagalbininkė – indaplovė, jei ji yra, kriauklėje nešvarių indų rietuvė nestūksos. Tiesa, karštas vanduo ir garsai indaplovėje tinka ne visiems indams ir virtuvės prietaisams. Būtent todėl reikia žinoti, kokius daiktus geriau plauti rankomis, ne indaplove. Taigi kokių daiktų ir indų nepatartina plauti indaplovėje?

Kai kurių plastikinių daiktų

Daugelis besistengiančių sveikai maitintis nešasi į darbą valgį plastikinėse dėžutėse. Plastikinių indų produktams laikyti šiais laikais galima rasti praktiškai kiekvienų namų virtuvėje. Tik prieš dėdami tokius indus į indaplovę paskaitykite jų naudojimo instrukciją – juk veikiant stipriai karšto vandens srovei ir aštrioms plovimo priemonėms plastikas gali deformuotis.

Virtuvinių peilių

Manoma, kad virtuvinius brangius plieninius peilius geriau plauti rankomis. Tiesa, šiuolaikinėse indaplovėse yra specialus skyrius su daugiau purkštukų, kuriame galima plauti peilius ir visus stalo įrankius. Šiame skyrelyje ne tik kokybiškai išplaus indus, bet ir aštrūs prietaisai nepažeis indaplovės.

Sidabro dirbinių ir paauksuotų indų

Plaunami indaplovėje sidabro dirbiniai ir paauksuoti indai patamsės ir išbluks, o aštrios plovimo priemonės išblukins auksą nuo indų. Nerizikuokite ir plaukite tokius dirbinius rankomis.

Dirbinių iš medžio

Kiekvienoje virtuvėje yra medinių ar bambukinių pjaustymo lentų, salotinių, įvairių mentelių. Dėl karšto vandens indaplovėje visų šių dirbinių apsauginis sluoksnis nusiplauna, medis suskilinėja, pradeda pūti. Jei nenorite kas kelis mėnesius pirkti naujų medinių lentelių, neplaukite jų ir kitų medinių dirbinių indaplovėje.

Labai nešvarių indų

Senesnių modelių indaplovės labai nešvarių indų gerai neišplaudavo, tada šeimininkės prieš dėdamos indus į indaplovę juos praskalaudavo. Laimė, dabar yra naujesnių indaplovių, kurios švariai išplauna ir labai nešvarius indus.

Varinių indų

Vis dar madingų varinių indų į indaplovę geriau nedėti, nes aštrios plovimo priemonės reaguoja su variu, indai tamsėja, ant jų atsiranda dėmių.

Krištolo indų

Krištolas – kaprizinga stiklo rūšis, kuriai reikia išskirtinės priežiūros. Kita vertus, kas po vakarėlio nori visą vakarą stovėti virtuvėje ir plauti taures? Jei taurės labai brangios, plono krištolo, vis tik geriau jas plauti rankomis, na o likusiais atvejais galima naudotis indaplove, laikantis tam tikrų taisyklių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis