Aptaškytas dantų pasta ir apipurkštas plaukų laku: kaip nublizginti veidrodį

Veidrodį vonios kambaryje gana dažnai reikia pavalyti šluoste, nes mes jį aptaškome dantų pasta, apipurškiame plaukų laku, įvairiomis kitomis kosmetikos priemonėmis, galiausiai vandeniu, nuo kurio lieka dėmės. Kai pažvelgę į veidrodį, matome tik savo siluetą, reiškia, atėjo laikas jį nuplauti ir nublizginti, kad mūsų atspindys jame ir vėl būtų ryškus.

Kažkada langus ir veidrodžius žmonės valydavo laikraščiais, bet šiais laikais laikraščiai jau nebe tokie, kaip buvo, todėl nepatariame jais valyti veidrodžių, nes gali likti dažų dėmių.

Veidrodis
Veidrodis
Shutterstock

Taip pat veidrodžių nerekomenduojame valyti popierinėmis servetėlėmis, nes jos palieka pūkelių. Geriausia naudoti specialią, veidrodžių ir stiklų valymui skirtą šluostę arba mikropluošto šluostę – neprašausite pro šalį.

Jei ant veidrodžio yra itin nešvarių dėmių, sudrėkinkite vatos diskelį spiritu ir juo nuvalykite dėmę. Tai labai rekomenduojama, nes kitaip, valydami visą paviršių, nuosėdas tik ištrinsite per visą veidrodį, rašo „Clean my Space“.

Veidrodis
Veidrodis
Shutterstock

Galite naudoti specialią veidrodžių valymui skirtą priemonę arba pasigaminkite ją patys iš vandens ir acto (santykiu 1:3). Kad kvapas būtų malonesnis, galite įlašinti kelis lašus mėgstamo eterinio aliejaus. Mišinį supilkite į buteliuką su purškiamu antgaliu ir apipurkškite veidrodžio paviršių. Tada pradėkite valyti veidrodį iš kairės pusės į dešinę, lyg skaitytumėte knygą.

Kruopščiai nutrinkite visą paviršių, nepamiršdami nė vieno kampelio. Pačioje pabaigoje šluoste pavalykite paviršių judėdami zigzagu. Apžiūrėkite veidrodį iš šonų, 45 laipsnių kampu, nes tik taip geriausiai pamatysite likusias dėmes. Be to, matomumas priklauso ir nuo to, kaip krinta šviesa.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis