9 patarimai, kaip virtuvėje laikyti produktų atsargas

1. Skirkite atskirą erdvę. Kad ir kokia maža būtų jūsų virtuvė, raskite vietą maisto atsargoms – tai gali būti atskira patalpa arba atskiras kampas virtuvėje. Jei skardinės, dėžutės ar pakeliai su maisto atsargomis mėtysis kur pakliuvo, bus labai sunku sekti, ką turite, tad prisipirksite daugiau produktų, nei jums reikia.

2. Suskirstykite zonomis. Sutvarkyto maisto podėlio esmė – sugrupuoti produktus pagal tai, kaip jūs ir jūsų namiškiai juos naudoja. Pavyzdžiui, viename skyriuje galite laikyti visus produktus, skirtus pusryčiams, kitame – visus makaronus, gar kitame – užkandžius, ir t. t.

3. Viskas turi būti matoma. Gerai organizuotame maisto podėlyje viskas yra po ranka ir viskas matoma. Patariame sausus produktus (cukrų, miltus ir pan.) suberti į peršviečiamus indus, kad galėtumėte vos užmetę akį įvertinti, kiek konkretaus produkto dar liko. Be to, dažniausiai naudojamus produktus laikykite pačiame priekyje. Nepakenks ir kėdutė ar kopėtėlės, kad galėtumėte pasiekti aukščiau sudėtas maisto atsargas.

4. Dėžutės ir skardinės. Kad maisto podėlis būtų ne tik tvarkingas, patogus, bet ir gražiai atrodytų, produktus laikykite vienoduose induose. Jei turite užtektinai erdvės, galima įsigyti po dėžutę kiekvienam šeimos nariui, kurioje kiekvienas galės laikyti savo mėgstamiausius skanėstus. Vaikams tai tikrai patiks!

5. Reguliariai valykite. Tvarkykite maisto podėlį taip pat, kaip tvarkote drabužių spintą. Atlikite generalinį tvarkymą bent du kartus per metus – išmeskite produktus, kurių galiojimo laikas pasibaigęs, taip pat tuos, kurių nei jūs, nei jūsų šeimynykščiai nevalgo. Konservuotą maistą, kurio galiojimas nepasibaigęs, galite paaukoti maisto bankui arba benamių prieglaudai.

6. Etiketės. Geriausias būdas užtikrinti tvarką maisto podėlyje – užklijuoti ant indų etiketes su produkto pavadinimu. Tai taip pat padės kitiems šeimynykščiams greičiau rasti norimą produktą.

7. Sudarykite turimų produktų sąrašą. Surašykite, kokius produktus turite, ir priklijuokite sąrašą ant podėlio durų ar spintelės su produktais durelių. Produktą, kurio liko mažai arba kuris pasibaigė, išbraukite – taip visada žinosite, ką tikrai turite ir galėsite pagal šį sąrašą planuoti maisto gaminimą ir pirkinius.

8. Kaupkite maisto atsargas. Podėlio idėja yra maisto atsargos, tad kaupkite jas! Kuo daugiau turėsite ilgai negendančių produktų, tuo mažiau jus išgąsdins netikėti svečiai – visada galėsite jiems pagaminti vaišes iš to, ką turite podėlyje.

9. Tvarkykite patys. Maisto podėlis yra kasdienės rutinos dalis, tad jis turi būti sutvarkytas pagal jūsų poreikius. Taip pat jis turi derintis prie bendro namų estetinio vaizdo. Nebijokite jo išdažyti linksmomis spalvomis arba išlaisvinkite fantaziją rinkdamiesi dėžutes, stiklainius, krepšius ir skardines.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis