9 niekada namų netvarkančių žmonių įpročiai

Pavydite tvarkinguose namuose gyvenantiems žmonėms? Namų tvarkytoja nebūtina, tereikia išsiugdyti tam tikrus įpročius. Štai patarimai, ką daryti, kad jūsų namai kasdien būtų švarūs.

1. Jie kas vakarą susideda drabužius.
Prieš rengiantis pižamą gali kilti pagunda sumesti drabužius ant kėdės, ar tiesiog ant žemės. Netapkite šio tingaus įpročio auka. Tereikia kelių sekundžių sudėti drabužius į skalbinių dėžę, o jei švarūs – tvarkingai padėti į spintą. Paskui tik pasidžiaugsite, kad prieš skalbiant nereikia rinkti iš kampų išmėtytų kojinių.

2. Jie nekaupia per daug daiktų.
Ką darysite su daugybe patalynės komplektų ar penkiomis sūrio pjaustyklėms? Jei kažko nereikia, atsikratykite. Neapsikrausite, ir vietos bus daugiau.

3. Jie neapsikrauna nereikalingais popieriais.
Namuose greitai apsikraunama nereikalingais laiškais, į pašto dėžutę įmestais reklaminiais pasiūlymais ir senais laikraščiais. Įpraskite svarbius dokumentus dėti į vieną vietą, o nereikalingus iš karto išmesti.

4. Jie visada nuvalo visus paviršius.
Būkime sąžiningi – kuo mažiau prisikaupę nešvarumų, tuo lengviau tvarkytis. Pelėsiai, nešvarumai, riebalų dėmės tikrai nepuoš jūsų namų.

5. Jie neapkrauna lovų kalnais dekoratyvinių pagalvėlių.
Žinoma, dekoratyvinės pagalvėlės ir užtiesalai – gražu ir stilinga. Tik nereikia persistengti. Kuo greičiau ryte paklojate lovą, tuo didesnė tikimybė, kad iš tiesų ją paklosite.

6. Jie padeda batus į vietą ir pakabina paltus ir striukes.
Gana dažnai koridoriuje galima pamatyti krūvą batų, o ant suoliuko ar lentynos – į krūvą sumestus paltus ir striukes. Tai tikrai neatrodo tvarkingai. Sudėkite batus į jiems skirtas lentynas. O paltą vos nusivilkę, kabinkite į vietą.

7. Jie nekaupia stirtų nešvarių lėkščių.
Didelių pastangų tam nereikia, pakaks kelių minučių suplauti kelioms lėkštėms, užuot plovus krūvą lėkščių savaitės pabaigoje.

8. Jie visada padeda daiktus į vietas.
Jei ir jūs įprasite taip daryti, namuose nebus kalnų DVD plokštelių, žurnalų, knygų ir žaisliukų. Na, ir nekils panika, jei netikėtai atvyks svečių.

9. Jie reguliariai valo dulkes ir siurbia.
Jei 2 – 3 kartus per savaitę kelias minutes skirsite dulkių valymui ir siurbimui, nereikės daryti generalinės tvarkos savaitgalį ir galėsite ramiai ilsėtis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis