9 būdai, kaip su dantų pasta iššveisti namus

Manėte, jog dantų pasta gali būti naudinga tik dantų valymui? Tikrai ne!

1. Plytelių valymas. Jei norite, kad plytelės nebūtų nutriušusios ir neprarastų spalvos, dantų pasta yra puikus pasirinkimas. Pirmiausia nuplaukite plyteles, tuomet jas nusausinkite. Galiausiai, tiesiog išspauskite iš tūtelės gabalėlį dantų pastos ir su senu dantų šepetuku įtrinkite norimą paviršių. Tik būkite atsargūs ir nepersistenkite, nes per stiprus trynimas gali ne tik neduoti naudos, tačiau ir būti žalingas.


2. Puodų ir indų plovimas. Su dantų pasta galite valyti ir puodus, ir indus. Uždėkite dantų pastos ant minkštos kempinės. Su ja švelniai įtrinkite puodą ar kitokį indą bei išplaukite. Be to, patartina įtrynus kokį nors daiktą dantų pasta jo iš karto neplauti, o palikti nusistovėti – taip bus efektyviau.


3. Pašalinkite purvą nuo grindjuosčių. Uždėkite pastos ant šluostės ar kempinės bei įtrinkite grindų dangą. Jei matote įsisenėjusią dėmę, netrinkite jos ypatingai stipriai, nes galite pažeisti grindjuostę. Verčiau išspauskite pastos tiesiai ant dėmės bei palikite keletui valandų – taip pasta įsigers į dėmę ir ją išvalyti bus lengviau.


4. Valykite šaldytuvą. Dantų pastą tiesiog išspauskite ant dantų šepetėlio ir valykite šaldytuvą. Šis būdas yra ypatingai naudingas bei pravartus dėl to, jog dantų šepetukas leis pasiekti sunkiai prieinamas vietas, o aštrūs šepetėlio šereliai pasirūpins, kad būtų išvalytos netgi didžiausios dėmės.


5. Šveiskite viryklę. Dantų pastą išspauskite tiesiai ant dujinės viryklės paviršiaus. Minkšta kempine ją švelniai paskirstykite. Vis dėlto, netgi su minkšta kempine turite būti ypatingai atsargūs, nes pažeisti viryklės paviršių yra tikrai nesunku.


6. Valykite kriauklę. Įspauskite pastos į kriauklę bei valykite ją minkšta kempine. Norėdami valyti kriauklės vamzdžius, galite naudoti seną dantų šepetuką. 


7. Balinkite savo sportbačius. Norite išbalinti gumines sportbačių dalis? Naudokitės ne geline pasta (paprastai tai būna parašyta ant pakuotės – gelinėje pastoje yra mažai abrazyvių dalelių) ir senu dantų šepetėliu. Kai dėmės pranyksta ir paviršius tampa baltas, nepamirškite nuvalyti dantų pastos likučių su drėgnu skudurėliu.


8. Pašalinkite kreidelių dėmes nuo dažytų sienų. Vaikų ne visuomet sužiūrėsi, o jų kūrybingumas kartais liejasi per kraštus. Neretai jis pasireiškia ir ant sienų. Tad jeigu vaiko ir kreidelių kombinacija suveikė dažytos sienos nenaudai, nueikite į vonią ir pasiimkite ne gelinės dantų pastos ir skudurėlį, o dar geriau – šveitimo šepetėlį. Užtepkite dantų pastos ant sienos ir pradėkite trinti. Abrazyvinės dalelės esančios pastoje kiekvieną kartą nutrins kreidelių žymes. Po to atsargiai nuplaukite pastos likučius mažu kiekiu vandens.


9. Grindų dangų dėmės. Užtepkite pastos ant dėmės, patrinkite senu dantų šepetėliu, praplaukite šlapiu vandeniu ir kartokite, kol dėmė išnyks. Taip pat panašiu būdu galima valyti ir dėmes ant linoleumo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis