6 alternatyvūs citrinos panaudojimo būdai

Pasirodo, šis vaisius ne tik puikiai pagardina arbatą ar salotas, bet ir turi daugybę kitų panaudojimo būdų. Jei dar nesate apie juos girdėję, turbūt net teko išmesti nespėtą suvartoti citrinos puselę. Perskaitę šį straipsnį sužinosite, kaip išpešti kuo daugiau naudos iš paprasčiausios citrinos.

Naikina piktžoles


Jei jūsų sodą niokoja piktžolės, sprendimo būdų toli neieškokite – citrinos sultys yra natūralus piktžolių naikintojas. Paprasčiausiai apipurkšite piktžoles sultimis ir šios po kelių dienų turėtų sunykti. Tačiau būkite atsargūs – sultys gali pakenkti ir jūsų augalams, todėl purkškite atsargiai, kad sultys nepatektų ten, kur nenorite.


Atgaivina salotas


Nebe šviežias ir suvytusias salotas galite atgaivinti pamirkydami jas šaltame vandenyje, į kurį įmaišyta pusė puodelio citrinų sulčių. Taip mirkykite jas maždaug valandą, tuomet patalpinkite šaldytuve dar valandai ar dviem. Kai salotas ištrauksite, jos bus traškios ir paruoštos gaminimui.


Malonus kvapas šaldytuve


Galbūt pastebėjote, kad šaldytuve vyrauja nemalonus kvapas, netgi po to, kai jį valydami kartu pašalinote ir užsistovėjusį maistą, kuris jau buvo bepradedantis pūti? Nieko baisaus, paprasčiausiai citrinos sultyse sudrėkinkite vatos gumulėlį ir ilgesniam laikui palikite jį šaldytuve – nemalonus kvapas kaip mat išgaruos.


Šis metodas tinka ir pjaustymo lentoms, tiesiog ant lentos pabarstykite rupios druskos ir ištrinkite ją citrina. Pjaustymo lenta ne tik puikiai kvepės, bet ir bus švariai nuvalyta


Padeda atsikratyti skruzdžių


Pasirodo, skruzdės nėra citrusinių vaisių megėjos. Jei jos jums neduoda ramybės, papurkškite šiek tiek citrinos sulčių ant jų landų, taip jas pasiųsite kita kryptimi.


Valo trintuvę


Trintuvė, kalbant apie valymą, yra bene vienas labiausiai erzinančių virtuvės rakandų, kadangi sūrio ir kito maisto gabalėliai prilenda į sunkiai pasiekiamas skyles. Trintuve tarkuokite citrinos odelę ir ši iš landų išstums įstrigusius sūrio gabalėlius.


Rudąjį cukrų išlaiko minkštą


Ar ir jums atsibosta, kuomet rudasis cukrus sulimpa į gumulus? Tuomet nuskuskite visą baltą minkštimą nuo citrinos žievelės ir įmeskite į indą, kuriame laikote cukrų. Taip cukrus išliks purus ir nesulips į vieną gabalą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis