8 patarimai, kaip išsaugoti švarą virtuvėje

Kaip išsaugoti švarą virtuvėje ir sutaupyti tvarkymuisi skirtą laiką? Šiuos klausimus sau užduoda kiekviena šeimininkė, tačiau atsakymus žino ne visos. O viskas pakankamai paprasta, ypač jeigu žinote kelias paslaptis.

Kartais paties patiekalo paruošimas atima visai nedaug laiko, o štai po to einantis virtuvės tvarkymas gali tapti tikru košmaru, kuris ilgam numalšins jūsų kulinarinį užsidegimą. Kad tai nenutiktų, pasidalinsime su jumis labai paprastais patarimais, kurie padės išsaugoti tvarką virtuvėje.


Ne paslaptis, kad bet kokias riebalų dėmes nuo viryklės ar darbastalio geriau iškart nuvalyti. Tačiau kokių dar gudrybių turėtume imtis, kad virtuvės valymui nereiktų švaistyti brangaus laiko? Visi patys naudingiausi patarimai žemiau.


Po ranka turėkite popierinių rankšluosčių


Toks, iš pirmo žvilgsnio akivaizdus patarimas, tačiau daugelis jį pamiršta. Įsigykite patogų popierinio rankšluosčio laikiklį, kad visada turėtumėte jį po ranka. Jeigu iškart išvalysite visas dėmes, ypač riebalų, labai palengvinsite tolimesnį tvarkymąsi.


Apgalvokite laikymo sistemą


Nepamirškite, kad kuo mažiau daiktų bus ant darbastalio ir šalia viryklės, tuo mažiau vėliau teks plauti. Jeigu jums patinka atviros lentynos, stenkitės jas kabinti toliau nuo viryklės, kad ant jų nesitaškytų riebalai. Ir ant tokių lentynų dėkite tik tai, kuo naudojatės reguliariai. Visa kita sudėkite į uždaras virtuvės spinteles.


Shutterstock


Pjaustymo lentą įdėkite į polietileno maišelį


Jeigu planuojate pjaustyti vištą ar žuvį, patariame jums pjaustymo lentą įdėti į polietileno maišelį. Tokiu būdu jums baigus darbą beliks išimti iš jo švarią lentą, o maišelį su vištienos ar žuvies likučiais atsargiai išversti ir išmesti į šiukšlių dėžę.


Pjaustymo lentą padėkite ant kepimo skardos


Dar vienas puikus patarimas – padėkite pjaustymo lentą ant kepimo skardos. Šis patarimas ypač aktualus tokiu atveju, jeigu pjaustote sultingas daržoves, vaisius ar mėsą. Sultys tekės ne ant darbastalio, o į skardą, kurią vėliau lengvai nuplausite vandeniu. Sutikite, kad tai gerokai paprasčiau ir greičiau.


Shutterstock


Sėklas pašalinkite valgomuoju šaukštu


Tokia paprasta gudrybė kaip sėklų šalinimas valgomuoju šaukštu – tikras atradimas nekantrioms šeimininkėms. Pirma, jums prireiks vos kelių sekundžių visoms sėkloms pašalinti iš pusiau padalinto moliūgo, meliono ar, pavyzdžiui, paprikos. Antra, nereikės vėliau sėklų rankioti nuo darbastalio, nes jas šalinti galima iškart virš šiukšliadėžės.


Naudokite aukštus dubenis ir salotines


Nebandykite kažką maišyti lėkštėje, net jeigu ji ir pakankamai aukšta. Garantuotai viskas iškris per kraštus, vadinasi, teks valyti virtuvės stalą. Jeigu nusprendėte paruošti vištienos filė ar kepsnius, būtinai paimkite aukštą dubenį ar salotinę mėsos gabalams džiūvėsėliuose apvolioti. Kai ruošiate salotas, marinatus ar pyrago įdarus, taip pat geriausias pasirinkimas yra aukštas dubuo.


Shutterstock


Konservuotus produktus supjaustykite pačiame indelyje


Šis paprastas patarimas jums labai palengvins gyvenimą. Jeigu reikia supjaustyti konservuotus pomidorus, tam puikiai tiks virtuvinės žirklės, o štai tuną salotoms galima susmulkinti paprasta šakute. Jokių papildomų nešvarių indų ir nemažai sutaupyto laiko.


Minkštą sūrį supjaustykite dantų siūlu


Minkštus sūrius įprastu peiliu supjaustyti ganėtinai sunku, tačiau dar sunkiau nuo to peilio paskui nuplauti prilipusį sūrį. Pasinaudokite dantų siūlu, kurį pasinaudoję tiesiog išmesite. Tai gerokai patogiau. Beje, jeigu minkštą sūrį reikia sutarkuoti, tai geriau jį prieš tai užšaldyti – taip nereikės vėliau daug laiko skirti tarkai plauti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis