7 būdai, kaip interjerą paversti pavasarišku

Kadangi pavasaris su mumis žaidžia slėpynių, verta suteikti gyvumo savo namų interjerui. Tai gali padėti padaryti paprastos detalės – įvairių formų ir spalvų lempų gobtuvai, dirbtinės gėlės, skirtingos žvakės. Pasak dekoratorės Marijos, kuriant interjerą nėra jokių taisyklių, svarbiausia, eksperimentuoti. Remdamiesi jos pasiūlymais, pateikiame 7 patarimus.

I.Budzeikaitės nuotr.

1. Vis rečiau interjere naudojamos gyvos gėlės. Motyvuojama tuo, kad jos tepa staltieses, nuolat reikia keisti vandenį. Tad viena geriausių išeičių – dirbtinės gėlės. Svarbiausia, nebijoti komponuoti klasikinių su sodo gėlėmis. Vienoje puokštėje sukomponuotos rožės, hortenzijos, alyvos gali sukurti įmantrų derinį.

I.Budzeikaitės nuotr.

2. Dažniausiai gėles pamerkiame į bet kokią vazą ir net nepagalvojama, jog galima pasirinkti platesnių, siauresnių arba žemesnių, aukštesnių vazų.

I.Budzeikaitės nuotr.

3. Tiesa, vazose, įvairiuose induose nebūtinai turi puikuotis gėlės. Be reikalo pamirštamos žvakės, kurios taip pat gali suteikti spalvingumo ir žaismingumo jūsų namams. Taip pat žvakes šiltuoju vasaros metu galima naudoti ir terasose, balkonuose.

I.Budzeikaitės nuotr.

4. Bepuošiant stalą svarbu parinkti staltiesę. Tai gali būti rytietiškų motyvų ar tiesiog žemės spalvų medžiaga, kurioje nesusilietų dažniausiai, lietuvių taip mėgstamos, baltos spalvos indai.

I.Budzeikaitės nuotr.

5. Iš pirmo žvilgsnio, pastoviausia interjero detalė – šviestuvai, taip pat gali būti atnaujinti. Tam pasitarnaus skirtingų spalvų gaubtai, kurie gali būti tiek marginti gėlėmis, tiek tiesiog padaryti iš aksomo.

6. Ieškantiems daugiau šviesos šaltinių dekoratorė siūlo lempas statyti prieš veidrodžius, taip bus sukurtas dvigubas šviesos srautas.

I.Budzeikaitės nuotr.

7. Plačiau reikia žvelgti ir renkantis baldus – tarpusavyje derėti gali skirtingų faktūrų, atspalvių, formų, stilių daiktai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis