6 veiksmingos priemonės nuo namų kenkėjų

Dabar parduotuvėse galima rasti pačių įvairiausių priemonių nuo kenkėjų, tačiau, deja, visi jie cheminiai. Vis dėlto, esama ir alternatyvos – tai natūralios priemonės, kurios nekenkia žmogaus organizmui, o tai ypač svarbu vaikams. Juk, sutikite, daugelis insekticidų turi siaubingą cheminę sudėtį ir pasižymi nemaloniu kvapu.

Taigi, pasidalinkime paprastomis paslaptimis, kaip galima natūraliomis priemonėmis atsikratyti kenkėjų ir dar pripildyti namus gaivos.

Pipirmėčių aliejus

Nedidelį pipirmėčių aliejaus kiekį atskieskite vandeniu santykiu 1:1. Perpilkite šį skystį į purškimo talpą. Ši paprasta priemonė padės atsikratyti jūsų namuose pasiklydusių nekenčiamų vorų. Tereikia papurkšti jų pamėgtose vietose.

Baltasis actas

Jeigu neturite po ranka pipirmėtės aliejaus, jį kuo puikiausiai gali pakeisti actas. Įpilkite į purškimo talpą šiek tiek acto ir pakartokite aukščiau minėtą procedūrą.

Soda

Vietose, kuriose būriuojasi vabzdžiai, pabarstykite paprasčiausios maistinės sodos. Ji sugeria drėgmę, kurią išskiria smulkūs kenkėjai. Būtent dėl to soda yra puiki priemonė atbaidyti kenkėjams.

Levanda, rozmarinas ir eukaliptas

Levandų aliejus, eteriniai rozmarino ir eukalipto aliejai yra labai galingos priemonės nuo bjauriųjų blakių. Į 250 gramų vandens įlašinkite po kelis lašus visų trijų aliejų, paskui išpurkškite visa tai ant lovos paviršiaus.

Mėtos lapai

Mėtos kvapo negali pakęsti skruzdėlės, blusos, musės ir uodai, jis taip pat atbaido ir peles. Išdėliokite sausos mėtos ryšulėlius spintelėse su maisto produktais – labai tikėtina, kad tai atbaidys kenkėjus.

Kajeno paprikos

Dar viena patikrinta priemonė nuo skruzdėlių yra Kajeno paprika. Pabarstykite jos miltelių tose vietose, kur pastebėjote vabzdžių ir rezultatų ilgai laukti nereikės!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis