6 drabužių lyginimo klaidos

1. Lyginate per sausus drabužius.
Lengviau išlyginti šiek tiek drėgnus drabužius. Jei drabužiai visiškai išdžiūvo, lyginant papurkškite ant jų vandens. Gilesnes raukšleles galite pagarinti.

2. Pirmiausia išlyginkite ploniausius drabužius.
Iš pradžių galite išlyginti ploniausius drabužius, kurie lyginami žemesnės temperatūros lygintuvu, paskui galite lyginti medvilnę ir liną.

3. Lyginate per karštu lygintuvu.
Jei drabužis yra iš kelių skirtingų medžiagų, nustatykite lyginimo programą jautresniam audiniui.

4. Nenaudojate vandens iš krano.
Šiuolaikiniams lygintuvams kuo puikiausiai tinka vanduo iš krano. Distiliuotą vandenį pilkite į lygintuvą tik tokiu atveju, jei vanduo jūsų regione yra labai kietas. Galima ir maišyti distiliuotą vandenį perpus su vandeni iš krano.

5. Nevalote lygintuvo.
Lygintuvo pagrindą (dalį, kuria lyginate) karts nuo karto reikia nuvalyti. Yra specialių valiklių. Užtepkite pastos ant lygintuvo pagrindo, patrinkite senu rankšluosčiu, paskui švariai nuvalykite.

6. Laikote lygintuvą su vandeniu viduje.
Išlyginę drabužius visada išpilkite iš lygintuvo vandenį, ypač jei statote lygintuvą ant pagrindo. Tada vanduo nepakenks lygintuvo dalims, neištekės.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis