6 didžiausios klaidos, kurias darome valydami dulkes

Valyti dulkes, atrodytų, yra beviltiškas darbas, nes jos labai greit ir vėl nusėda ant visų paviršių. Pateikiame kelias gudrybes, kaip pasiekti, kad namai būtų švaresni, o dulkės taip greit nesikauptų.

Vargu ar kam patinka valyti dulkes – tai nedėkingas ir nesibaigiantis darbas. Atrodytų, savaitgalį susitvarkėme butą, nusivalėme dulkes, o savaitei vos įpusėjus, jų jau vėl visur pilna. Nors neįmanoma dulkių atsikratyti visiems laikams, galite pasilengvinti namų valymą, jei vengsite šių klaidų.

1. Naudojate dulkių šluotelę

Dulkių šluotelė tik paskleidžia dulkes ore, ir jos nusėda ant kito paviršiaus. Verčiau naudoti mikropluošto ar elektrostatines šluostes, prie kurių dulkės prilimpa. O po valymo šluostę tiesiog išskalbkite ir išdžiovinkite.

2. Pamirštate ventiliacijos ar oro kondicionavimo angas

Šios nematomos grotelės sienose ar lubose veikia tarsi dulkių magnetai. Jei pamirštate jas išvalyti, pro jas į kambarį vėl labai greit pateks dulkių. Groteles valykite dulkių siurbliu su minkštu šepetėliu.

3. Sausas dulkių valymas

Sausos dulkės lengvai pakyla į orą, jas sunkiau surinkti ir nuvalyti. Mikropluošto šluostes sudrėkinkite valikliu ar blizgikliu – valyti bus lengviau ir rezultatai ilgiau džiugins.

4. Purškiate blizgiklį tiesiai ant baldų

Jei poliravimo ar blizginimo priemonę purškiate tiesiai ant baldo, kyla rizika, kad ant paviršiaus susidarys sunkiai pašalinama plėvelė, kuri galiausiai pritrauks dar daugiau dulkių. Verčiau sudrėkinkite šluostę ir švelniai patrinkite baldo paviršių. O jei vis vien norite purkšti tiesiai ant baldo, purkškite labai atsargiai, nedaug, o po to nuvalykite švaria šluoste, kad pašalintumėte likučius.

5. Pamirštate pakeisti ar išplauti dulkių siurblio filtrą

Dulkių siurblių filtrai skirti tam, kad sulaikytų smulkias dulkių daleles dulkių siurblyje. Užsikimšęs filtras šių dalelių nesulaiko, ir gali net jas išskirti atgal į orą. Labai svarbu keisti ar plauti filtrus taip dažnai, kaip numatyti gamintojo instrukcijoje.

6. Netinkamai pasirinktas dulkių siurblys

Dulkės gali varginti ir jei netinkamai pasirinksite dulkių siurblį. Vienas iš sprendimų gali būti Philips SmartPro Active. Patikėjus valymo darbus šiam dulkių siurbliui-robotui sumažės vienu galvos skausmu.

Gamintojo nuotr.

Pritaikius išmanaus aptikimo sistemą robotas parenka geriausią valymo strategiją ir kruopščiai išvalo namus.

Jis valo be jūsų pagalbos ir gali pasigirti tokiais privalumais: infraraudonųjų spindulių jutikliai aptinka kliūtis ir padeda jų išvengti; automatiškai sugrįžta į bazinę stotelę, kad įsikrautų; galite iš anksto suplanuoti valymą visai savaitei; galingos ličio jonų baterijos užtenka iki 90 minučių, o išmanaus aptikimo sistema geriausią valymo strategiją kiekvienai aplinkai.

Daugiau apie siurblį galite sužinoti VIDEO reportaže:

Be to, šį dulkių siurblį-robotą ypatingomis sąlygomis galite įsigyti STATOIL degalinėse. Daugiau informacijos rasite ČIA

Užsakymo nr.: PT_73154442

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis