6 augalai, kuriuos reikėtų laikyti miegamajame, jei norite geriau miegoti

Kambariniai augalai filtruoja orą ir pripildo mūsų namus deguonimi, jie taip pat suteikia labai reikiamų spalvų mūsų gyvenamajai vietai. Tinkamas augalų pasirinkimas miegamajam jums gali padėti atsipalaiduoti nakties metu ir gerai išsimiegoti.

1. Jazminas


Auginant jazminą, pastebėti tokie teigiami efektai, kaip pagerėjusi gaunamo miego kokybė, nerimo sumažėjimas ir geresnė nuotaika atsibundant. Jazminas taip pat gali pagražinti jūsų miegamąjį savo plačiais vijokliais ir kekėmis trimito formos žiedų. Gausiažiedis jazminaitis žydi ne dažnai, bet jį, palyginus su kitais kambariniais augalais, yra ypač lengva prižiūrėti ir dar jis nuostabiai kvepia.


Shutterstock nuotr.


2. Levanda


Levanda yra vienas iš daugelio žmogaus naudojamų natūralių priemonių nuo daugelio problemų, ji naudojama muilams, kvepiantiems drabužiams ir šampūnams gaminti. Taip pat, levanda yra puiki valymo priemonė, bet jos galios tuo nesibaigia, ji taip pat gali būti naudojama nemigos ir nerimo gydymui. Tyrėjai pripažįsta, kad įkvėpus jos kvapiųjų medžiagų, gali nuraminti ir kvėpuojant levandos kvapiąsias medžiagas sukelti raminantį poveikį.


Vida Press


3. Trijuostė sansevjera


Gėlė, kurią matome pagrindinėje nuotraukoje, dar vadinama uošvienės liežuviu, trijuostė sansevjera yra rekomenduojama, kaip puikus būdas padidinti deguonies kiekį namuose. Jos puikiai tinka miegamajam, dėl to, kad jos reikalauja mažai priežiūros ir išlaidų. Šis augalas, NASA atliktame tyrime, įvardinusiame 12 oro kokybę gerinančių augalų, buvo pripažintas, kaip vienas iš geriausių.


4. Alavijas


Tai dar vienas gamtos gydytojas, puikiai tinkamas uždegimų, randų ir nudegimų gydymui. Jis taip pat gali būti naudojamas kūno detoksikacijai, tačiau alavijai gali daug daugiau - jie gali pašalinti kenksmingus chemikalus randamus valikliuose, taip išgrynindami orą miegamajame ir visuose namuose. Jei kenksmingų chemikalų koncentracija jūsų namuose yra aukšta, ant augalo lapų atsiras rudos dėmės - taip alavijas jus informuos apie situaciją.


Fotolia nuotr.


5. Gebenė lipikė


NASA tyrime gebenė lipikė buvo įvardinta, kaip geriausias orą gryninantis augalas. Taip yra dėl to, kad ji geriausiai absorbuoja formaldehidą. Taip pat, gebenę lipikę yra labai lengva auginti ir ji pakenčia vidutines temperatūras ir vidutinį saulės šviesos kiekį. Kalbant apie efektyvumą ir auginimo paprastumą, gebenė lipikė yra geriausias pasirinkimas norint geriau miegoti.


Gebenė lipikė
Gebenė lipikė
Fotolia nuotr.


6. Dracena


Vizualiai malonios išvaizdos ir ganėtinai didelė, todėl puikiai tinkanti tuščių erdvių užpildymui arba dekoratyvinės funkcijos suteikimui savo miegamajam. Raudonoji dracena gali pašalinti tokius toksinus, kaip formaldehidas, ksilenas ir trichloretilenas. Šie augalai gali užaugti iki 5 metrų ir optimaliam augimui jiems reikia pakankamai šviesos, todėl, prieš perkant, reikėtų apsvarstyti šiuos faktus.

Shutterstock nuotr.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis