5 patarimai, kaip įsirengti būstą, jei turite mažų vaikų

Įsikurti naujuose namuose labai smagu. Norisi ieškoti daiktų, kurie namams suteikia jaukumo: paveikslų, veidrodžių, kilimų, mažų ir didelių dekoro elementų, naujos patalynės ir kitų tekstilės gaminių, pagalvėlių ir pufų, indų ir t.t. Tačiau jei namuose kuriatės kartu su mažais vaikais, reikėtų kruopščiai apgalvoti kiekvieną sprendimą, atsižvelgiant į jų saugumą ir praktiškumą.

Prieš rinkdamiesi naujus dekoro elementus, pagalvokite, ar jų nepasieks jūsų vaikas. Taip pat įvertinkite, kas gali nutikti šiems dailiems, jūsų taip mėgstamiems daikčiukams? Pateikiame 5 patarimus, į kuriuos atsižvelgę sukursite vaikams draugiškus ir saugius namus, o vėliau išvengsite bereikalingo streso ir galvos skausmo.


1. Venkite baltų ar šviesių atspalvių kilimų


Kaip jums atrodo, kodėl viešbučiuose ir kitose vietose, kur būna daug žmonių, tiesiami margi, įvairiaspalviai kilimai? Nes ant tokių kilimų nesimato dėmių ir nešvarių batų pėdsakų. Šią gudrybę taip pat galima pritaikyti ir savo namuose, teikiant pirmenybę tamsioms spalvoms, pavyzdžiui, rudai arba pilkai. Toks pasirinkimas itin džiugins, kai vaikai netyčia išpils gėrimą tiesiai ant kilimo.


Margaspalvis kilimas namuose su mažais vaikais
Margaspalvis kilimas namuose su mažais vaikais
Unsplash


2. Kol kas nesirinkite labai brangių baldų


Šis punktas ko gero yra pats svarbiausias iš visų. Neužsisakykite brangių ar ekskliuzyvinių baldų, jei turite mažų vaikų. Nė neįsivaizduojate, ką vaikas sugeba padaryti su nauju pirkiniu – suplėšyti, apipiešti, sulaužyti, sulankstyti ir pan. Net jei jūsų vaikas iki šiol niekada nėra piešęs ant sofos, stalo at sienos, tai nereiškia, kad jam netyčia iš rankų neiškris puodelis arba kad jis nešvariomis rankomis neprisilies prie balto kėdės audinio ar dekoratyvinės prabangios sienos.


Shutterstock


3. Nesirinkite dekoratyvinių elementų, pavyzdžiui, takelių ar pagalvėlių, kurių negalima skalbti skalbyklėje


Rinkitės nedidelius kilimėlius ir takus, pagamintus iš medžiagų, kurias galima skalbti skalbyklėje, o ne vien rankomis. Pavyzdžiui, galite rinktis austus medvilnės kilimėlius. Jei kilimėlius teks kaskart vežti į cheminę valyklą, ilgainiui tai gali pareikalauti ne tik daugiau finansų, bet ir nervų.


Shutterstock


Jei namuose gyvenate su vaikais, kilimėlius tieskite keliose vietose, reikalingiausi jie bus prie virtuvės kriauklės ir vonioje. Tai vietos, kuriose ant grindų gali ištikšti vandens, ir kilimėlis padės išvengti drėgmės dėmių ir šlapių kojinių. Ant kilimėlių tokiose vietose kaupiasi trupiniai, tad juos turi būti lengva prireikus išpurtyti ir išskalbti, užtat venkite kutų ir kitų apsiuvų.


Maži kilimėliai vonioje
Maži kilimėliai vonioje
Unsplash


4. Didžiausią dėmesį skirkite medžiagai, iš kurios pagamintas daiktas


Jei medžiagą sunku išvalyti, ji netinka namuose su mažais vaikais. Pavyzdžiui, alyvuoto medžio stalas yra sunkiai prižiūrimas ir ant jo lieka dėmės. Mediniai stalai labai gražūs ir gerai atrodo bet kokio stiliaus interjere, todėl didžiausią dėmesį skirkite stalo paviršiui – geriausia, jei jis bus lakuotas.


Pasistenkite rasti tokias medžiagas, kurias lengva prižiūrėti. Turėkite omenyje, kad ant sofos ir fotelių neabejotinai liks kokia sutrinta braškė ar mėlynė, pomidorų padažas arba lipnus saldainis.


Shutterstock


5. Nešvarumai daugiausia kaupiasi tarpuose arba klostėse


Vaikai dažniausiai vaikšto po namus su maistu, kuris trupa, todėl baldų klostėse ir grindų plyšiuose neišvengiamai bus trupinių, kuriuos ne taip jau lengva surinkti. Sofų tarpuose ir klostėse tūnos lego detalės, flomasteriai, žaislinės mašinėlės ir įvairiausi kiti smulkūs daikčiukai, kurių net neįsivaizduojate turintys. Namuose bus mažiau chaoso, jei juose nebus grindų su tarpais ar minkštų baldų su daug klosčių, taip pat stambaus mezgimo kilimų.


Shutterstock


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis