5 parazitai, kurie lietuvių namus puola dažniausiai – kaip juos išprašyti

1. Kandys


Po ilgo laiko išsiėmę megztinį, pastebite, kad tapo skylėtas? Virtuvės stalčiuje laikomose kruopose aptikote lervų? Nors šios problemos nėra tiesiogiai susijusios, vis dėlto jūsų priešo vardas vienas – kandys. Maistinių kandžių lervos, randamos biriuose maisto produktuose, nepalieka kitos išeities, kaip tik maistą išmesti, o drabužinės naikina estetinę jūsų rūbų išvaizdą. Kartais ir nepataisomai. Kaip atsikratyti ir, svarbiausia, kaip neužveisti kandžių, tinklalapiui ManoNamai.lt pasakoja kalbinti ekspertai.


Visus kovos metodus rasite ČIA


2. Tarakonai


„Kartą nuvykome į vieną daugiabutį naikinti tarakonų. Buvo vėlyvas ruduo, jau tamsu. Užėjome į butą, o ten per šimtą tarakonų visur lakstančių: ant sienų, lovelės, spintelių, lentynų… Per savo darbo patirtį esame matę daugybę įvairių kenkėjų, bet tokie atvejai vis dar kelia šiurpą”, – ne itin maloniais įspūdžiais dalinasi kenkėjų kontrolės ekspertas.


Kaip išvengti tokių situacijų, skaitykite ČIA


3. Pelės ir žiurkės


Pradėjus šalti orams, aktualesnė tampa graužikų problema. Pelės ir žiurkės ieškodamos maisto ir šilumos, pradeda atrasti kelius į mūsų namus, o jų daroma žala mūsų, savaime suprantama, nedžiugina. Kaip neįsileisti graužikų į namus bei kaip kovoti su šiais kenkėjais, patarimais dalijasi kenkėjų naikinimo ekspertai.


Jų patarimus rasite ČIA


4. Cukrinis žvyninukas


Jeigu vyktų geriausio namų kenkėjo rinkimai, cukrinis žvyninukas (Lepisma saccharina) tikrai pretenduotų į pagrindinį prizą – jis neplatina jokių ligų, o nutarus imtis priemonių, kad šis vabzdys nebėgiotų namuose, praktiškai užteks tik gerai apsitvarkyti. Vienintelė jo „nuodėmė“ – mes nemėgstame, kai po namus laksto vabzdžiai. Kaip cukriniam žvyninukui parodyti, kad namuose jis nelaukiamas, paklausėme kenkėjų naikinimu užsiimančių įmonių ekspertų.


Kaip jo atsikratyti, skaitykite ČIA


5. Vorai


Greičiausiai nedaugelis žmonių yra abejingi vorams – vieni juos mėgsta ir net augina, kiti – tiesiog bijo. Arachnofobija, arba kitaip vorų baimė, yra viena labiausiai paplitusių baimių. Kodėl bijome netgi nedidelio voro – niekas gerai nežino. Nepaisant to, vorai namuose gali kelti nemalonius pojūčius netgi abejingiesiems. Tačiau net jei neretas nepasikuklina užmušti musės, ranką prieš vorą pakels toli gražu ne kiekvienas. Kaip su jais apsieiti gražiuoju?


Visą straipsnį rasite ČIA

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis