5 netikėtos vietos namuose, kuriose gali atsirasti pelėsių

Užkirskite kelią pelėsiams namuose. Žinoma, kad pelėsiai gali sugadinti daiktus, taip pat yra pavojingi sveikatai – gali perštėti akis, atsirasti kosulys, sloga ar kilti kitokių sveikatos sutrikimų.

Taip pat žinoma, kad pelėsių gali atsirasti rūsyje ar ant užuolaidos duše. Bet yra ir daugiau vietų, kuriose dėl prastos ventiliacijos, drėgmės gali įsimesti pelėsių. Kad taip nenutiktų, reikia žinoti, kokiose vietose yra tikimybė jiems atsirasti ir iš anksto užkirsti tam kelią.

1. Skalbimo mašinos miltelių skyriuje
Pelėsių atsiranda ten, kur tamsu ir drėgna. Kas kartą po skalbimo atidarykite miltelių stalčiuką, kad jis išdžiūtų – tada pelėsių tikrai nebus.

Kaip sustabdyti langų rasojimą, skaitykite ČIA

2. Židinyje
Pro kaminą į židinį patenka lietus ir sniegas, todėl laikui bėgant židinyje gali atsirasti pelėsių. Kad jų neatsirastų, kartą per metus išvalykite kaminą. Tada ne tik nebus pelėsių, bet ir židinys geriau degs.

Kokios yra naminės pelėsio naikinimo priemonės vonioje, skaitykite ČIA

3. Po palangėmis ir po kriauklės spintele
Jei pro langą ar pro vamzdžius po kriaukle sunkiasi vanduo, laikui bėgant atsiras pelėsių. Kad apsisaugotumėte nuo pelėsių išvalykite langus skysčiu iš vienos dalies baliklio ir trijų dalių vandens. Po 15 minučių nuplaukite švariu vandeniu, tada nusausinkite šluoste. Taip pat išvalykite ir vamzdžius bei spintelę po kriaukle.

Specialistų patarimus, kaip naikinti pelėsį virtuvėje, skaitykite ČIA

Shutterstock nuotr.

4. Induose
Ar dedate dar drėgnus indus į spintelę? Jei dedate, žinokite, kad tai puiki terpė atsirasti pelėsiams, ypač jei indus naudojate rečiau. Jei pastebėjote, kad induose atsirado pelėsių, išvalykite spintelę ir indų džiovyklę actu sumirkyta šluoste, paskui kruopščiai iššluostykite, indus išplaukite ir iššluostykite ar leiskite išdžiūti ir tik tada sudėkite į spintelę. O ateityje nedėkite dar šlapių indų į spintelę.

Kokios yra pelėsio atsiradimo sąlygos ir kovos būdai, skaitykite ČIA

5. Ant odinių automobilių sėdynių
Jei laikote automobilį tamsiame garaže, žinokite, kad ant odinių sėdynių gali atsirasi pelėsių. Kad taip neatsitiktų, įrenkite garaže gerą ventiliaciją.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Dėmesio!
Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir spalio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namaiprenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis