5 dalykai, kurių nežinojote apie skalbimo miltelius

Rodos, skalbimo procesas toks elementarus. Visgi, nuolat iškyla įvairiausių problemų. Dėl to, į klausimus apie skalbimo miltelius, atsakome šiame straipsnyje.

1. Vis dar yra galybė žmonių, kurie nesusimąstydami skalbimo mašinoje naudoja skalbimo miltelius skirtus skalbimui rankomis. Tačiau to derėtų nedaryti ir ieškoti ant miltelių užrašo „Automat“. Kas gali įvykti panaudojus ne tuos miltelius? Jūsų skalbimo mašina galima pavirsti putų vonia, o drabužiai nebetekti savo tikrosios spalvos.

2. Nereikia berti kuo daugiau miltelių – tai negarantuoja geresnės skalbimo kokybės. Specialistai pataria naudotis kitokia praktika – naudoti mažiau miltelių, bet ilgiau skalbti. Tokiu būdu, skalbinys suminkštės, atmirks ir milteliai bei skalbikliai bus efektyvesni – ne tik bus atkurta ar išsaugota spalva, bet ir lengviau bus sunaikintos bakterijos.

3. Deja, bet skalbiamieji milteliai ne tik yra naudingi, tačiau ir pavojingi. Ypač nuo jų reikėtų saugoti vaikus, dėl to patartina juos laikyti tamsioje, ne drėgnoje vietoje, ant aukštesnės lentynos. Žinoma, jie gali pakenkti ne tik vaikams, bet ir suaugusiems – jeigu jie pateks į akis ar burną, gali sukelti įvairiausias alergines reakcijas.

4. Kaip berti miltelius? Norint, kad milteliai neturėtų kontakto su žmogumi, nepasklistų po vonios ar kitą kambarį bei neišvaistytumėte kelių miligramų, juos berti reikėtų laikant kuo arčiau vandens ar skalbyklės.

5. Kaip sutaupyti? Tikriausiai pastebėjote, jog jūsų skalbimo mašinoje po stalčiumi, į kurį pilate skalbimo miltelius, nuolat prisikaupia likučių, o iš jų susidaro gliti masė. Taip ne tik veltui švaistote skalbimo miltelius, bet ir galite pakenkti skalbimo mašinai. Norint to išvengti patariama įsigyti plastmasines dėželes. O jas, tiesiog įpylus reikiamą miltelių ar skalbiklio kiekį, galėsite įmesti tiesiai į mašinos būgną. Taip išvengsite visų galimų nuostolių.

Užsakymo nr.: PT_64994343

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis