4 patarimai, kaip nesuklysti pasirenkant skalbimo temperatūrą

Jei pasirinksite netinkamą skalbimo temperatūrą, galite negrįžtamai sugadinti drabužius. Tad tam, kad to išvengtumėte, skaitykite žemiau esančius patarimus.

1. Patikrinkite, kas rašoma ant etiketės

Nepaisant to, kad jūs galite laisvai nuspręsti, kaip prižiūrėti rūbus, vis dėlto vertėtų patikrinti, kas yra užrašyta ant etiketės. Galbūt bus nurodytos instrukcijos, kaip reikia skalbti būtent šį drabužį. Mes labai dažnai pamirštame patikrinti etiketę, kai perkame tam tikrą rūbą ir tik jį nusipirkę pamatome, jog yra nurodyti 25 žingsniai, kaip reikia skalbti įsigytą daiktą, siekiant geriausio rezultato. Taigi, patikrinkite etiketes ir atidėkite į šalį tuos rūbus, kuriems reikia ypatingos priežiūros.

2. Patikrinkite skalbimo mašinos vandens temperatūrą prieš skalbimą

Naudokite specialų termometrą, norėdami patikrinti, kokios temperatūros yra šaltas, šiltas ir karštas vanduo išbėgantis iš jūsų skalbimo mašinos. Dažniausiai karštas vanduo tampa 10 laipsnių vėsesnis, kol jis atiteka visą kelią nuo vandens šildytuvo iki skalbimo mašinos.

Apskritai, karštas vanduo būna 54,4 °C ar šiek tiek daugiau, o šaltas vanduo – 26,7-15 °C. Jei šalto vandens temperatūra yra žemesnė nei 15 °C, tuomet kažin, ar jūsų drabužiai gerai išsiskalbs. Be to, vandens temperatūra gali priklausyti ir nuo oro sąlygų lauke. Atkreipkite dėmesį, kas išteka iš vandentiekio žarnų ir įteka į jūsų skalbimo mašiną.

3. Iš anksto kovokite su dėmėmis

Prieš skalbimą išvalius dėmes – drabužiai bus švaresni, net jei ir reikės juos skalbti šiltame ar šaltame vandenyje. Beje, šaltas vanduo nėra visada geriausias pasirinkimas dėmių šalinimui, tačiau užmerkti rūbus šaltame vandenyje gali būti veiksmingas būdas tam tikro tipo audiniams, ant kurių puikuojasi didelė dėmė. Būkite kantrūs, jei norite, kad jūsų rūbai būtų švarūs ir nepažeisti. Kartais šaltas vanduo gelbėja mūsų rūbus. Taigi, skirkite laiko dėmių šalinimo procesui dar prieš skalbiant drabužiams, nes tada padidinsite tikimybę, kad jūsų rūbai taps švaresni ir bus be jokių dėmių.

4. Mirkymas

Jei drabužius reikia skalbti šaltu vandeniu, visų pirma prieš skalbiant juos išmirkykite – taip užsitikrinsite, kad jūsų rūbai taps visiškai švarūs. Mirkyti rūbus galima neribotą laiko tarpą: nuo kelių minučių iki kelių naktų. Kuo sunkiau išplaunama dėmė – tuo ilgiau reikia mirkyti. Vėlgi reikės daug kantrybės, tačiau atminkite, kad šiek tiek laiko pamirkius rūbus vandenyje, pastebėsite nuostabų progresą.

Užsakymo nr.: PT_64529296

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis