3 neakivaizdūs požymiai, kad laikas parduoti butą

Visi suprantame, kad anksčiau ar vėliau gali ateiti laikas, kai dabartinį būstą reikės parduoti ir nusipirkti ar išsinuomoti kitą. Kaip sakoma, nieko nėra amžino po saule. Bet toli gražu ne visi ir ne visais atvejais sugeba suvokti, kad atėjo didelių permainų metas. Štai trys neakivaizdūs požymiai, parodantys, kad verta pagalvoti apie būsto pardavimą.

1. Piktybiški, triukšmingi ar itin netvarkingi kaimynai

Kai pirkote šį butą, kaimynai buvo tylūs ir malonūs žmonės. Bet kaimynei senutei dešinėje prasidėjo paranoja – išgirdusi mažiausią garsą ji iškart kviečia policiją, kaimynai viršuje nuomoja savo butą lėbaujantiems turistams, į butą apačioje įsikėlė triukšminga ir netvarkinga šeima, o bute iš kairės prasidėjęs remontas vis niekaip nesibaigia. Išvada – jūsų gyvenimas virto pragaru. Žinoma, vien tik probleminiai kaimynai ne visada yra svari priežastis išsikelti iš būsto, bet jie gali tapti paskutiniu lašu, perpildančiu kantrybės taurę.

2. Bute tapo per ankšta

Jūs ko gero nesusimąstėte, kad naujas augintinis, noras dirbti iš namų arba dvynukų gimimas gerokai sumažins patogią gyvenamą erdvę namuose, bet tai įvyko – vietos dabartiniame bute katastrofiškai trūksta. Galima išmesti pusę baldų ir pastatyti pertvaras, bet giliai viduje jūs suprantate, kad teks atsisveikinti su šiuo būstu ir leistis į naujo, didesnio ir patogesnio paieškas.

3. Bute atsirado per daug vietos

Taip dažniausiai nutinka vyresnio amžiaus žmonėms, kurių vaikai užaugo ir nusprendė gyventi atskirai. Jaukiai šurmuliuojantis būstas staiga ištuštėjo, ėmė slėgti per dideli komunaliniai mokesčiai, tvarkymasis reikalauja per daug jėgų, kurias norisi skirti malonesniems dalykams. Žinoma, vien mintis apie kraustynes vyresniame amžiuje kelia galvos skausmą, bet anksčiau ar vėliau vis vien teks žengti šį žingsnį. Geriau anksčiau, nei vėliau.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis