24 dalykai, kuriuos galite valyti su citrina

Citrina yra ekologiškas valiklis ir natūrali dezinfekcijos priemonė. Jis malonaus kvapo ir geriausia yra tai, kad greičiausiai šiuo metu jūs turite vieną savo šaldytuve.

Citrinų sultys, turinčios daug citrinų rūgšties, dėl žemo pH ir antibakterinių savybių yra vienas geriausių natūralių valiklių. Be to, citrinos skaniai kvepia ir mažai tikėtina, kad pažeis aplink tai, ką valote, esančias medžiagas, pavyzdžiui, įvairias medžiagas ar medį.

Valydami su citrinomis, po to visada nuplaukite su šiltu muiluotu vandeniu ir nusausinkite su švariu skudurėliu. Vienas iš labai nedaugelio daiktų, kurių negalite valyti su citrinų sultimis, yra bet kokie žalvariu padengti daiktai, nes sultys sugadins juos. Išskyrus tai, štai sąrašas dalykų, kuriuos galima valyti su citrinomis.

1. Norėdami išvalyti net labai smarkiai spalvą pakeitusį žalvarį (tikrą žalvarį, o ne kažką padengtą žalvariu), naudokite pusę citrinos ir druską. Būkite atsargūs su antikvariniais daiktais. Visuomet išbandykite ant mažo ploto prieš pradėdami šveisti.

2. Toks pat metodas gali būti naudojamas variniams daiktams, pavyzdžiui, variniams puodų dugnams.

3. Taip pat su citrina ir druska galite išblizginti savo chromuotus čiaupus arba ant senesnių modelių automobilių esantį chromą.

4. Atskiestos citrinų sultys ne tik išvalo dėmes iš pjaustymo lentelių, bet ir padeda panaikinti mikrobus. Įtrinkite sultis į dėmę ir palikite, kol dėmė išbluks. Galima palikti pernakt, po to reikia gerai nuplauti ir išdžiovinti.

5. Plytelių tarpuose esančiam glaistui valyti naudokite citrinų sultis ir seną dantų šepetėlį.

6. Išvalykite savo mikrobangų krosnelę ir pašalinkite kvapus. Įdėkite į mikrobangų krosnelę puodelį, pripildytą ¾ vandens ir keliais valgomaisiais šaukštais citrinų sulčių. Šildykite iki užvirs. Po to dar 10 minučių neatidarykite durelių. Vėliau su švariu skudurėlių nutrinkite maisto daleles ir sausai nušluostykite.

7. Norėdami išvalyti laminuotus stalviršius, įpilkite atskiesto citrinų sulčių tirpalo į purškiklį. Po to nuplaukite vandeniu ir sausai nušluostykite.

8. Nugrandykite grilius ir groteles su citrinų sultimis ir druska.

9. Pamirkykite plastikines, maistui laikyti skirtas dėžutes atskiestose citrinų sultyse, kad pašalintumėte dėmes ir kvapus. Įdėkite geriamosios sodos ir išveiskite, išskalaukite ir sausai iššluostykite.

10. Pašalinkite rūdžių dėmes iš medvilnės ir poliesterio. Iš citrinų sulčių ir vynakmenio kremo pasigaminkite pastos ir įtrinkite mišinį į dėmę. Palikite maždaug pusvalandžiui, o po to išplaukite kaip įprastai (prieš naudodami išbandykite).

11. Dezinfekuokite savo atliekų smulkintuvą. Supilkite į kanalizacijos vamzdį galoną (apie 3,8 l.) karšto vandens, sumaišytą su puse puodelio citrinų sulčių.

12. Pagyvinkite savo drabužius pamirkydami drabužius su citrinų sultimis (apie pusę puodelio galonui (apie 3,8 l.) vandens) sumaišytame karštame vandenyje, po to skalbkite kaip įprastai. Geriausia, jei po to skalbiniai yra išdžiovinami saulėje. Citrinų sulčių nereikėtų naudoti ant šilkinių daiktų arba delikačių medžiagų. Jei abejojate, pirma išbandykite nedideliame plote.

13. Norėdami, kad riebalai nusivalytų greičiau, įpilkite į savo indų ploviklį kelis lašus citrinų sulčių.

14. Pašalinkite kvapus iš savo šaldytuvo tiesiog ant lėkštelės padėdami citrinos puselę. Pakeiskite vieną kartą per savaitę.

15. Panaikinkite nuo maisto gaminimo ant jūsų rankų likusius kvapus su atskiestu vandens ir citrinų sulčių tirpalu.

16. Pašalinkite riebalų dėmes iš drabužių. Įtrinkite citrinų sultis į dėmę ir palikite pernakt, o po to išplaukite kaip įprastai.

17. Išvalykite langus ir veidrodžius. Įpilkite kelis valgomuosius šaukštus citrinų sulčių ir vandens į purškiklį. Veikia taip pat gerai kaip acto tirpalas ir geriau kvepia.

18. Tegul jūsų tualetas išlieka gaivus. Įpilkite pusę puodelio citrinų sulčių į unitazą ir išvalykite tualeto šepečiu.

19. Dezinfekuokite auskarus, įdėdami juos į lėkštelę su citrinų sultimis.

20. Atkimškite savo kriauklę įbėrę geriamąją soda, o vėliau įpylę citrinų sultis. Putojantis veiksmas išvalys nedidelius kamščius.

21. Su pusele citrinos išvalykite sunkias vandens dėmes ant stiklinių dušo kabinos durų.

22. Išvalykite mineralų sankaupas arbatiniuose ir kavinukuose užvirinami citrinų sultis juose. Leiskite, kad mišinys pabūtų valandą ar dvi, o tada išskalaukite ir sausai iššluostykite.

23. Skiestų citrinų sulčių skalavimo priemonė jūsų plaukams panaikina muilo liekanas ir padaro plaukus minkštesnius ir labiau blizgančius.

24. Galiausiai, iš cukraus ir citrinų sulčių galite pasigaminti šveitiklį, kad oda būtų švaresnė ir minkštesnė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis