18 įdomių būdų, kaip namuose panaudoti sviestą

Sviestas yra dažnai naudojama kiekvieno iš mūsų maisto dalis. Taip yra dėl to, jog sviestas yra lengvai pritaikomas visur, kas ir padaro jį išties svarbia kiekvieno žmogaus maisto raciono dalimi. Vis dėlto, šiandieną kalbėsime apie kiek kitokius sviesto panaudojimo būdus.

1. Norite, kad odos dirbiniai bei metaliniai daiktai vėl blizgėtų? Įtrinkite sviestą į įvairius odos dirbinius ar metalu – tai privers juos blizgėti bei atrodyti tarsi nauji.

2. Pašalinkite rašalo dėmes nuo plastiko. Įtrinkite plastikinius daiktus sviestu bei palaikykite saulėje keletą dienų – nuo plastiko bus pašalintos netgi didžiausios rašalo dėmės.

3. Pašalinkite vandens dėmes nuo medienos. Įtrinkite medį sviestu ir palikite jį nakčiai.

4. Palengvinkite sniego kasimą. Ištepkite sniego kastuvą sviestu – ir sniegas prie jo nebeprilips.

5. Sutepkite girgždančias duris. Sutepkite girgždančias duris sviestu – tai sumažins jų skleidžiamą garsą.

6. Pašalinkite klijus nuo rankų. Jei ant rankos pateko klijų, paprasčiausiai ištepkite jas sviestu ir sustingę klijai nusiims labai lengvai.

7. Pagerinkite peilio pjovimo kokybę. Ištepkite peilį sviestu – dėl to su juo bus lengviau pjaustyti įvairius maisto produktus.

8. Išvenkite pelėsio ant sūrio. Išvengti pelėsio ant sūrio tikrai nėra sunku – paprasčiausiai ištepkite jį sviestu, kas apsaugos sūrį nuo pelėsių formavimosi.

9. Pašalinkite žuvies kvapą. Apdoroję žuvį, ištrinkite savo rankas sviestu – tai leis atsikratyti bet kokių žuvies kvapo likučių ant jūsų rankų.

10. Išlaikykite svogūnus šviežius. Aptepkite svogūnus nedideliais sluoksniais sviesto – tai leis jiems ilgiau išlikti šviežiems.

11. Išvenkite vandens išbėgimo iš puodo. Jei norite, kad verdantis vanduo neišbėgtų iš puodo, įdėkite į vandenį keletą šauktų sviesto.

12. Atkurkite vaškines žvakes. Atnaujinkite senas vaškines žvakes ištepdami jas sviestu.

13. Palengvinkite piliulių gėrimą. Ištepkite dideles piliules sviestu – tai padės jas nuryti žymiai lengviau.

14. Atgaivinkite pavargusias kojas. Pavargusias kojas įtrinkite sviestu, masažuokite.

15. Naudokite sviestą kaip grožio/higienos priemonę. Naudokite sviestą kaip skutimosi kremą tam, kad atgaivintumėte odą, sudrėkintumėte rankas. 

16. Išnarpliokite grandinėlę. Neretai pasitaiko, kad grandinėlės išties sunkiai susipainioja. Su sviestu jas išnarplioti yra žymiai lengviau – išbandykite.

17. Pašalinkite užstrigusį žiedą. Nuo piršto užstrigusį žiedą žymiai lengviau nuimti patepant jį sviestu, tuomet jis slysta žymiai lengviau.

18. Išvenkite kraujosruvų. Įtrinkite sviestu sužeistą vietą prieš einant miegoti. Svieste esantys fosfatai leis išvengti žaizdos išryškėjimo, kraujosruvų.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis