16 netikėtų kolos gėrimo panaudojimo būdų

Tamsus, gazuotas ir saldus gėrimas tapo plačiausiai vartojamu pasaulyje nuo Antrojo pasaulinio karo. Padaryta nemažai tyrimų ir sukurta daug dokumentinių filmų apie neigiamą kolos poveikį žmogaus organizmui, tačiau šį priklausomybę skatinantį gėrimą galima panaudoti ir kitais būdais.

1. Pašalina dėmes iš porceliano
Pamerkite dėmėtus indus į kokakolą kelioms valandoms ir pamatysite, kad visos dėmės dings.

2. Pašalina spalviklio dėmes iš kilimo
Užpilkite kokakolos ant spalviklio paliktos dėmės, tada iššveiskite ją muilo tirpalu – išsivalys greitai ir lengvai.

3. Pašalina degėsius nuo puodų ir keptuvių
Pripilkite kokakolos tiek, kad ji apsemtų pridegusius maisto likučius puode ar keptuvėje, ir palikite nakčiai. Būsite nustebinti, kaip lengvai ryte visa tai nusivalys.

4. Pašalina riebalų dėmes, kurių neįveikia jūsų skalbiklis
Kai skalbiate riebalais išteptus drabužius, į savo skalbimo mašiną įpilkite šiek tiek kokakolos. Netrukus išvysite magiją – rūgštus skystis pasirūpins, kad jūsų drabužiai išsiskalbtų švariau, nei tuo gali pasirūpinti bet koks jūsų skalbiklis.

5. Dietinė kokakola gali sutvarkyti blogai nudažytus plaukus
Dažote plaukus ir nepavyko? Tiesiog pamirkykite plaukus 15 minučių dietinėje kokakoloje ir stebėkite, kaip plaukų dažai išnyksta.

6. Nuima dažus nuo metalinių paviršių
Pamirkykite rankšluostį kokakoloje ir kelioms valandoms padėkite jį ant išdažyto metalinio paviršiaus. Kai nuimsite rankšluostį, kartu su juo pasišalins ir dažų dėmės.

7. Užtikrina geresnį automobilio akumuliatoriaus veikimą
Jeigu jūsų automobilio akumuliatoriaus gnybtai padengti korozijos, užpilkite šiek tiek kokakolos ant jų ir stebėkite, kaip ji išnyksta.

8. Veiksmingai kovoja su šliužais
Jeigu jūsų sode įsiviešpatavo šliužai, pripilkite į dubenį kokakolos ir palikite ją nakčiai. Cukrus kenkėjus pritrauks, o rūgštis juos pražudys.

9. Lengvai pašalina skiedinį nuo plytelių
Užpilkite ant išteptų plytelių kokakolos ir kelioms minutėms palikite. Dabar skiedinys turi lengvai nusivalyti ir vėl džiaugsitės švariomis plytelėmis.

10. Idealiai išvalo tualetą
Įpilkite kokakolos į klozetą ir palikite nakčiai. Šiame gėrime esanti rūgštis nugrandys bet kokius nemalonius nešvarumus, kurie susikaupė klozete.

11. Nublizgina senas monetas
Pamerkite purvinas monetas į kokakolą ir palikite kelioms valandoms. Tada jas nuskalaukite – monetos atrodys taip, tarsi vakar būtų nukaldintos.

12. Kokakola + aliuminio folija = švarus chromas
Užpilkite kokakolos tiesiai ant chromuotų paviršių ir nuvalykite aliuminio folija. Chromas vėl blizgės tarsi naujas.

13. Kokakola veiksmingai kovoja su vabzdžiais
Supilkite skardinę kokakolos į dubenį ir padėkite lauke likus valandai iki vakarėlio. Kai jis prasidės, dubenį pašalinkite ir mėgaukitės aplinka be vabzdžių. Jie bus pernelyg užsiėmę kokakola, kad rastų laiko jūsų draugams erzinti.

14. Pašalina kraujo dėmes iš drabužių
Dėmėtą vietą valandai pamerkite į kokakolą ir tada išplaukite kaip įprastai. Jeigu reikia, pakartokite dar kartą.

15. Pašalina iš plaukų gumą
Pamirkykite gumą kokakoloje 15 minučių ir paprasčiausiai nuvalykite ją.

16. Išvalo tepalų dėmes iš grindų
Jeigu automobilis ant garažo grindų paliko alyvos dėmes, jums taip pat padės kokakola. Užpilkite ant dėmių šiek tiek kokakolos ir palikite kelias valandas, kad įsigertų. Paskui su vandeniu nuskalaukite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis