13 sumanių būdų, kaip panaudoti maistinę plėvelę

Maistinė plėvelė – vienas iš būtinių pirkinių. Ne tik todėl, kad padeda išsaugoti šviežius maisto produktus šaldytuve. Maistinė plėvelė praverčia daug kur namų ūkyje. Nepatikėsite – bet ją pasitelkus galima net vaisinių muselių atsikratyti.

1. Maistinė plėvelė apsaugos rankas, kai reikės pasidarbuoti grėbliu ar kastuvu. Apvyniokite įrankio kotą maistine plėvele, ir nebus jokių pūslių ant rankų.

2. Visada apvyniokite ledų likučius maistine plėvele, prieš dėdami juos į šaldymo kamerą. Tada ledai nesušoks ir puikiai išsilaikys.

3. Apvyniokite dažų teptuką maistine plėvele – tada jis neišdžius ir kitą dieną bus galima toliau dažyti. Plėvele galima apvynioti ir skardinę su dažų likučiu.

4. Apsukus bananų kotelius maistine plėvele, jie ilgai išsilaikys.

5. Norint hermetiškai uždaryti, užsukti, naudokite maistinę plėvelę. Pavyzdžiui, į lagaminą dedant kosmetikos priemones.

6. Prie lauko durų laikykite maistinės plėvelės ritinėlį – jei teks eiti į vidų su batais, apsukite nešvarius padus maistine plėvele.

7. Nebeliks skersvėjų – plėvele galima užklijuoti plyšius languose.

8. Gaudyklė virtuvėje užsiveisusioms vaisinėms muselėms. Supjaustykite vaisius, uždenkite dubenėlį su vaisiais plėvele ir padarykite nedidelį pjūvį. Muselės greitai susirinks į dubenėlį, tada galėsite visas išprašyti už durų.

9. Originalus būdas sukurti raštą, dažant sienas. Užtepkite dažus, tada užklijuokite ant sienos maistinės plėvelės sluoksnį ir jį suglamžykite – sukursite originalų raštą.

10. Visada apklijuokite lentynas šaldytuve maistine plėvele – ideali švara. Net jei užlašės uogienės ar pasilies kefyras, paprasčiau pakeisti plėvelę nei valyti visą šaldytuvą.

11. Maistinė plėvelė – lieknėjimui. Norinčioms panaikinti celiulitą patartina daryti įvyniojimus – probleminėse vietose pagerėja kraujotaka, natūraliai sulieknėjama.

Taip pat galima sustiprinti kaukės poveikį – šildantis poveikis, kurį sukuria plėvelė, padės kaukėje esančioms medžiagoms giliau prasiskverbti į odą.

12. Bet kokią stiklinę apklijavus plėvele ir įsmegus šiaudelį, tikrai neišsilies nė lašas.

13. Kad gėlių puokštė ilgiau išliktų, apvyniokite gėlių kotelius šlapia medžiagine servetėle, o paskui apsukite maistine plėvele.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis