13 puikių triukų, kurie padės palaikyti tvarką namuose ir sutaupys laiko

Namų tvarkymas ir valymasis yra tie darbai, kuriems paprastai reikia daug nusiteikimo. Kartais mums prireikia visos dienos ir daugybės jėgų, kad mūsų namai atrodytų taip, kaip trokštame.

Atrinkome geriausius metodus, kurie padės užtikrinti nepriekaištingą švarą ir sutaupys jums marias laiko.


Triukai skalbimo mašinai


1. Jums nereikia brangių valymo priemonių, kad išvalytumėt skalbimo mašiną. Jai galite naudoti paprasčiausią actą. Įpilkite šiek tiek acto į skalbimo miltelių skyrelį ir įjunkite ilgo skalbimo programą. Kai ji baigsis, jūsų skalbimo mašina tiesiog spindės.


2. Dar vienas triukas, kurį žino mažai žmonių, taip pat susijęs su actu: jūs galite sustiprinti skalbimo priemonių poveikį, jei papildysite jas actu. Įpilkite acto į skalbimo miltelius (kad actas sudarytų maždaug trečdalį skalbimo miltelių kiekio), ir jūsų drabužiai bus išskalbti kur kas efektyviau. Tai ypač tinka spalvotiems drabužiams.


3. Kai kurie audiniai tarsi magnetas pritraukia kačių ir šunų plaukus. Tokių audinių drabužius skalbkite su baltuoju actu, ir plaukai daugiau niekada prie jų nelips.


Nepriekaištingai švariai voniai


Kaip įmanoma išvalyti visą vonią, vos pajudinus pirštą? Paprastai! Pirmiausia pašildykite mikrobangų krosnelėje šiek tiek acto (jis turėtų būti šiltas, o ne karštas). Purkštuką turinčiame butelyje sumaišykite actą su muiluotu tirpalu santykiu 1:1. Butelio nekratykite – užteks medžiagas tik lengvai pamaišyti. Gautu tirpalu išpurkškite vonią ir palikite pusvalandžiui. Tuomet nubraukite kempine. Rezultatas bus įspūdingesnis, negu brangių valiklių.


Kaip išvalyti langų tarpelius?


Mes visada skiriame daugybę laiko langų tarpams iššveisti. Tačiau yra būdas, kaip tai padaryti be didesnių pastangų. Sunkiai pasiekiamas vietas (ypač palangių kampus) apibarstykite soda. Tuomet apšlakstykite ją actu: soda suputos, o tai yra geras ženklas. Palikite šias priemones 10 – 15 minučių: soda ir actas įveiks susikaupusius nešvarumus ir rūdis. Tuomet jums tereikės nuvalyti langų tarpelius popieriniais rankšluosčiais.


Kaip plauti vaikų žaislus?


Kai namuose auga maži vaikai, jų žaislai išsimėto visuose kambariuose ir namų kampuose. Jie pabyra ant grindų ir renka dulkes iš visų namo užkaborių. Taigi kartais šiuos žaislus tenka nuplauti, Tačiau yra būdas, kaip nesugaišti šiam darbui daug laiko. Sumeskite visus žaislus į tinklinį skalbinių maišą ir išskalbkite juos skalbimo mašinoje.


Kaip pašalinti neįveikiamas dėmes?


Daugelis mūsų esame susidūrę su prabundančiais vaiko polinkiais į meną, kurie pasireiškia tepliojimu ir rašinėjimu ant sienų. Kad pašalintume flomasterių ar žymeklių paliktas žymes, turime sugaišti daugybę laiko ir įdėti daug pastangų. Tačiau egzistuoja mažai žinomi būdai, kaip tai padaryti lengviau ir greičiau.


1. Jei norite išvalyti permanentinio rašiklio žymes ant grindų ar stalo, išpauskite ant audinio skiautės šiek tiek dantų pastos ir patrinkite ja dėmę.


2. Permanentinio rašiklio žymes taip pat gerai naikina plaukų lakas ar dezodorantas, kitaip tariant, bet koks aerozolis. Tiesiog apipurškite nukentėjusią vietą aerozoliu ir nuplaukite ją vandeniu.


3. Dar vienas metodas – pasitelkti sodą ir kempinę. Užberkite šiek tiek sodos ant kempinės, patrinkite ja išteptą vietą ir nuplaukite vandeniu. Jūsų sienos turėtų likti švarios – kol jaunasis menininkas nuspręs sukurti kitą šedevrą!


Kaip pašalinti nagų lako dėmes?


Jei kada nors numetėte ar sudaužėte nagų lako buteliuką, turbūt žinote, kad tai būna dviguba tragedija: ne tik prarandate savo mėgstamą nagų lako atspalvį, bet ir pridarote dėmių, kurių praktiškai neįmanoma išvalyti. Tačiau yra pora triukų, kaip tai padaryti.


1. Kol išsipylęs nagų lakas nesudžiūvo, galite išvengti dėmės, jei ant jos užpilsite nagų lako valiklio ir paliksite vienai minutei. Tuomet patrinkite dėmę popieriniu rankšluosčiu, o tai, kas liks, nutrinkite trintuku. Tačiau jei nagų lakas spėjo sudžiūti, užpurškite ant dėmės plaukų lako ir tada nuplaukite ją šiltu vandeniu ir muilu.


2. O jei nagų lakas išsipylė ant kilimo? Ant išteptos vietos užpilkite šiek tiek dėmių valymo priemonės ir tada išvalykite dėmę drėgnu skudurėliu.


Kaip valyti mikrobangų krosnelę?


Šis triukas padės išvalyti mikrobangų krosnelę vos per penkias minutes. Perpjaukite citriną pusiau, įdėkite ją į puodelį ir įberkite šiek tiek cinamono. Dabar įstatykite puodelį su citrina į mikrobangų krosnelę ir nustatykite žemiausią kaitinimo temperatūrą 5 – 10 minučių. Citrina padės išvalyti krosnelės vidų ir ją dezinfekuos, o cinamonas pašalins nemalonius kvapus.


Kad virtuvė blizgėtų…


Kad tuščiai nešvaistytumėt kelių valandų, blizgindami savo virtuvę, pasitelkite šį paprastą triuką. Iš augalinio aliejaus ir sodos užmaišykite tirštą pastą. Užtepkite šį mišinį ant bet kurios sukietėjusios riebalų dėmės ir palikite 5 – 10 minučių. Tuomet tiesiog nubraukite nešvarumus skudurėliu, pamirkytu į muiluotą vandenį.


Visiems laikams išvenkite dulkių


Egzistuoja dar vienas paprastas būdas, kaip negaišti daug laiko dulkių valymui. Ant popierinio rankšluosčio užlašinkite kelis lašus aliejaus ir perbraukite juo dulkėtas vietas. Tuomet jas dar kartą pravalykite švariu popieriniu rankšluosčiu. Ant paviršiaus liks plonas riebalų sluoksnis, kuris neleis kauptis dulkėms ir suteiks baldams patrauklaus švytėjimo.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis