13 negirdėtų būdų, kaip panaudoti actą

Actas dažniausiai naudojamas kulinarijoje. Tačiau, ar žinote kaip kitaip galima jį panaudoti?

Blizginkite sidabrą


Sumaišykite pusę puodelio baltojo acto ir du šauktus kepimo miltelių. Sidabro dirbinius palikite šiame mišinyje bent keletą valandų, išėmę nuvalykite bei išdžiovinkite.


Pašalinkite nušalimus nuo batų


Jei žiemą batai apšalo, ant jų yra sunkiai nuvalomo druskuoto sniego, paprasčiausiai nutrinkite batus actu – tai leis pašalinti ant batų buvusius nušalimus.


Panaikinkite drabužių raukšles


Jei norite panaikinti drabužių raukšles – paprasčiausiai apipurkškite juos mišiniu, sudarytu iš vienos dalies acto bei trijų dalių vandens.


Pasigaminkite plaukų putas


Jei norite pasigaminti naminį plaukų laką, sumaišykite vieną arbatinį šaukštelį obuolių acto, 2 šaukštelius alyvuogių aliejaus ir 3 kiaušinius.


Naminis odos kremas


Sumaišykite vieną šaukštelį obuolių acto ir 2 puodelius vandens. Į gautą mišinį mirkykite vatos gabalėlį ir įtrinkite savo odą kasdien – tai bus tarsi naminis odos kremas.


Paruoškite nagus lakavimui


Darantis manikiūrą namuose, actas gali netgi labai padėti – prieš kažką darydami su nagais, keletą minučių pamirkykite juos acte. Tai leis pašalinti įvairius ant nagų esančius nešvarumus.


Naudokite burnos skalavimui


Jei norite pašalinti vienokį ar kitokį burnoje tvyrantį kvapą, išskalaukite burną mišiniu, sudarytu iš vieno šaukštelio druskos, dviejų šaukštelių acto bei stiklinės šilto vandens.


Atsikratykite chloro


Jei norite, kad vienokie ar kitokie jūsų daiktai išvengtų chloro, paprasčiausiai įtrinkite juos obuolių actu.


Gerklės gydymas


Skalaukite gerklę bent tris kartus per dieną baltuoju actu – tai leis pašalinti skaudančios gerklės keliamą skausmą bei perštėjimą.


Išvenkite mėlynių


Jei norite išvengti mėlynių, jų pasimatymo, skaudamą vietą paprasčiausiai patrinkite vatos gabalėliu, pamirkytu į obuolių actą.


Sumažinkite nudegimų ryškumą


Jei per daug įdegėte saulėje, aptepkite vietą obuolių actu bent keletą kartų per dieną – tai padės kiek sumažinti nudegimo ryškumą.


Sudrėkinkite savo odą


Puodelis obuolių acto vonioje leis jums sudrėkinti savo odą.


Išsaugokite dažytų plaukų spalvą


Sumaišykite vieną puodelį baltojo acto ir 2 puodelius šalto vandens – šis mišinys leis dažytiems plaukams ilgiau išlaikyti savo spalvą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis