12 netikėtų cukraus panaudojimo būdų namuose

Jeigu jums reikia daugiau priežasčių turėti cukrinę pilną cukraus, tuomet šie 12 panaudojimo būdų tikrai Jums.

1. Gėlės atrodys kaip ką tik nuskintos. Įpilkite tris arbatinius šaukštelius cukraus, pridėkite du arbatinius šaukštelius acto, užpilkite vazą šiltu vandeniu – tuomet jau galite pamerkti gėles – cukrus „suvalgys“ stiebelį, o actas sustabdys naujų bakterijų formavimąsi.

2. Ant drabužių neliks dėmių. Sumaišykite cukrų su šiltu vandeniu, kad gautumėte tirštą pastą, kurią jums reikės užpilti ant dėmės. Palaikykite šį mišinį ant dėmės porą valandų, o po to ją išskalbkite.

3. Padės atgaivinti deganti liežuvį. Jeigu per greitai išgėrėte savo kavą arba suvalgėte ką nors labai aštraus, tiesiog užkąskite šaukšteliu cukraus – turėtumėte atsigaivinti.

4. Padės pagauti uodus ir muses. Pasigaminkite paprasto sirupo iš virto vandens ir cukraus. Kuomet jis atšals, įpilkite sirupą į didelį stiklainį. Šis lipnus mišinys pagaus nemažai vabzdžių vasaros metu.

5. Cukraus gabaliukas sumažins injekcijos skausmus. Merė Popins tai pasakė pirma, o mokslas tai patvirtino: kuomet mažiems vaikams ir kūdikiams yra atliekami skiepai, jie kur kas mažiau verkia, jeigu prieš tai būna paragavę vieno šaukštelio vandens su cukrumi.

6. Padės išvalyti jūsų kavos pupelių smulkintuvą. Įmeskite ketvirtadalį puoduko cukraus į savo kavos smulkintuvą ir leiskite jam veikti bent porą minučių. Cukrus išvalys visus užsilikusius riebalus jūsų kavos aparate. Atlikus šį veiksmą, nepamirškite išvalyti aparato vidaus.

7. Pyragai išliks švieži ilgiau. Tiesiog įdėkite kelis cukraus kubelius į pyrago indelį ir pamatysite, kad pyragas išlieka šviežias ilgiau.

8. Išvalys jūsų rankas. Sumaišykite šiek tiek alyvų aliejaus su cukrumi, pasitrinkite šiuo mišiniu rankas ir pamatysite, kaip ant rankų nelieka jokio purvo.

9. Išvarys tarakonus ir vabalus. Nors iš pirmo žvilgsnio cukrus gali būti geras vabalo draugas, tačiau jeigu pridėsite kepimo aliejaus, viskas bus kitaip – tai labai galingas įrankis naikinti tarakonus ir vabalus. Sumaišykite po du šaukštus kepimo aliejaus ir cukraus, ir padėkite tokioje vietoje, kur dažnai matote tarakonų. Nepamirškite šią vietą dažnai išvalyti ir pakeisti nauju mišiniu.

10. Gydys žaizdas. Mokslas įrodė, kad piktžaizdės apibarstymas cukrumi gali padėti sunaikinti bakterijas.

11. Atsikratysite gyviais sode. Jeigu jūsų augalai sode atrodo nelygūs, tuomet gali būti, kad turite juos graužiančių parazitų. Jeigu taip, tuomet jums reikia sočiai apibarstyti augaliukus cukrumi ir greitai pamatysite, kad augalai ir vėl tampa sveiki.

12. Padės išlaikyti sūrį šviežiu ilgiau. Jeigu nenorite, kad jūsų mėgstamiausias sūris sugestų, tuomet jums reiktų į talpyklą šalia sūrio padėti ir vieną cukraus kubelį – sūris išsilaikys kur kas ilgiau.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis