12 negirdėtų būdų, kaip buityje panaudoti cinamoną

Cinamonas tinka ne tik pyragams ir bandelėms skaninti. Šio saldaus prieskonio gydomosios savybės buvo minimos prieš kelis tūkstančius metų: jį plačiai naudojo senovės kinai ir egiptiečiai, cinamonas netgi minimas Senajame Testamente. Senovėje žmonės išties buvo išmintingi: cinamonas turi daug naudingų gydomųjų ir aromaterapinių savybių. Pateikiame 12 būdų, kaip namuose panaudoti cinamoną.

1. Jaukumu dvelkiantys garai. Prikaistuvyje užvirkite vandenį ar sidrą ir įberkite 1 ar 2 šaukštelius malto cinamono. Lėtai virinkite. Cinamono garai naikina nemalonius kvapus ir suteikia namams jaukumo, šilumos kvapą.


2. Atšviežinkite sausą aromatinį mišinį. Užlašinkite kelis lašus cinamono eterinio aliejaus ant sauso aromatinio mišinio, kurį, subėrę į plokštesnį dubenėlį, padėkite ant radiatoriaus, ant šaldytuvo ar pan.


3. Pats paprasčiausias oro gaiviklis. Indelis su maltu cinamonu skleis malonų, kvapą, kuris patalpai suteiks šilumos ir jaukumo.


4. Kvepianti lempa. Užlašinkite kelis lašus eterinio cinamono aliejaus ant šaltos elektros lemputės. Kai vakare lempą įjungsite, kambaryje pasklis malonus kvapas.


5. Kambario purškiklis. Įlašinkite kelis lašus eterinio cinamono aliejaus į purškiklio talpą su vandeniu ar degtine ir išpurkškite namus. Toks purškiklis naikina ne tik nemalonų kvapą, bet ir bakterijas bei virusus.


6. Virtuvės smilkalai. Užberkite šiek tiek malto cinamono ant elektrinės viryklės degiklio. Kai jį įjungsite, virtuvėje pasklis malonus degančio cinamono kvapas.


7. Gudrybė su žvakėmis. Prieš uždegdami vaško ar kitokią žvakę, užlašinkite ant jos kelis lašus cinamono eterinio aliejaus.


8. Saldi dekoracija. Įstatykite kelias cinamono lazdeles į stiklinę su gvazdikėliais arba džiovintomis spanguolėmis – turėsite maloniai kvepiančią namų dekoraciją.


9. Šventinė girlianda. Suverkite girliandą iš cinamono lazdelių, džiovintų spanguolių ir lauro lapų – ši graži ir kvepianti girlianda ne tik puikiai papuoš namus, bet ir ilgai išsilaikys (kelis dešimtmečius).


10. Natūralūs smilkalai. Įberkite žiupsnelį malto cinamono į peleninę ar kitą karščiui atsparų indą. Uždekite degtuku.


11. Kvepiantys maišeliai nuo kandžių. Sulaužykite 4 cinamono lazdeles ir sumaišykite su ½ puodelio nemaltų gvazdikėlių ir ½ puodelio nemaltų juodųjų pipirų. Suberkite šį mišinį į medžiaginius maišelius arba į medžiagos skiauteles, kurias tvirtai užrišę pakabinkite spintoje.


12. Losjonas po skutimosi. Losjonas iš romo, lauro lapų ir cinamono ne tik maloniai kvepia, bet ir turi antibakterinių savybių, o cinamonas stabdo kraujavimą įsipjovus ar įsibrėžus. Užsukamą stiklainį užpildykite lauro lapais. Įdėkite 2 perlaužtas cinamono lazdeles, įberkite 1 valgomąjį šaukštą gvazdikėlių. Įpilkite romo, kad jis uždengtų augalus, ir palikite šį mišinį 14 dienų ar ilgiau. Kasdien sukratykite. Perkoškite per koštuvą ir kavos filtrą, supilkite į buteliuką ir naudokite kaip losjoną po skutimosi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis