10 priemonių šilumai sulaikyti

Jei ieškote priemonių, kaip sutaupyti, ypatingai atsižvelgiant į šildymo sąskaitas, galima atrasti nemažai tam skirtų priemonių, kurios padės sumažinti šias sąskaitas. Atrinkome 10 priemonių, kurios padės jums sutaupyti.

1. Skaitmeninis termometras. Skaitmeniniai termometrai, kurie įrašo aukščiausią ir žemiausią temperatūras, gali jums parodyti, kuriose namų vietose yra šilčiausia ir vėsiausia. Tai pagrindinė priemonė, padėsianti surasti namuose kambarius, kuriems reikia daugiausia dėmesio šildymo atžvilgiu. Šiuo atveju termometras yra puiki investicija, nes galėsite pamatuoti, o paskui derinti savo šildymo sistemą.

2. Termostatas. Jei naudojate elektrinį šildytuvą be termostato, jūsų šildytuvas skleis šilumą ir naudos elektrą netgi tada, kai kambarys bus pakankamai šiltas, o tai yra pinigų švaistymas. Tokią problemą gali išspręsti elektrinis termostatas. Įjunkite šildytuvą ir įjunkite termostatą (suderinus jų nustatymus), tada galite nustatyti norimą temperatūrą.

3. Elektrinė antklodė. Dauguma elektrinių antklodžių yra pagamintos taip, kad būtų tinkamos laikyti net ir po pūkine antklode, po kuria jūs miegate, ir kad sušildytų lovą prieš miegą. Nemažai žmonių išjungia elektrinę antklodę, vos tik atsigula į lovą, tačiau visai nakčiai šilumai išlaikyti, antklodės išjungimą galima užprogramuoti, kad ji išsijungtų po maždaug 15 minučių po to, kai jūs jau užmiegate. Alternatyvus variantas elektrinei antklodei yra karšto vandens butelis.

4. Žalvarinis radiatoriaus raktas. Tai geriausia investicija radiatorių nuorinimui. Pirkti žalvarinį raktą apsimoka labiau, nes presuoto plieno raktai greičiau ir dažniau lūžta. Daugelis modernių radiatorių neturi standartinės kvadratinės vožtuvo galvutės, tuomet jums prireiks atsuktuvo. Arba galite rinktis automatinio nuorinimo radiatorius.

5. Lentyna (taip, lentyna). Lentyna tiesiog virš radiatoriaus nukreips šilumą į kambarį, o ne į lubas. Specializuotuose prekybos centruose galite atrasti specialias radiatoriams skirtas lentynas.

6. Radiatorių reflektorių pluoštai. Radiatorių reflektorių pluoštai gali padėti šildymui nuo radiatoriaus į sieną pasiskirstyti naudingiau. Galite nusipirkti arba pluoštą, arba specialią foliją. Arba galite pasigaminti patys atitaikant kartono gabalą pagal radiatorių ir tą kartono gabalą uždengiant aliuminio folija.

7. Radiatoriaus stiprintuvas. Radiatoriaus stiprintuvas uždėtas ant radiatoriaus padeda skleisti šilumą. Jis gali būti naudojamas, jei radiatoriaus skleidžiamos šilumos nepakanka kambariui sušildyti ir pačio radiatoriaus vieta yra tokia, kur orui trukdoma laivai cirkuliuoti (pavyzdžiui, užstoja baldai). Stiprintuvo pagalba galite nukreipti šiltą orą daug greičiau.

8. Anglies monoksido signalizacija. Anglies monoksido signalizacija pati savaime nepadės sutaupyti energijos, bet patartina šiek tiek investuoti keičiant namų ventiliaciją. Signalizacija reikalinga tam, kad jei jūs netyčia užklęsite pagrindinį vėdinimo šaltinį, pavyzdžiui, kuro deginimo įrenginį, kuris neturi tinkamo kamino, pavyzdžiui, senas katilas ar panašiai. O anglies monoksidas yra nuodingas ir jo negalima pamatyti, nes jis yra besplavis ir bekvapis.

9. Papier–mache. Dar vienas taupymo būdas užpildyti vidutinio dydžio tarpelius nuo išorės yra papier-mache tiesiog sumaišykite tapetų klijus su smulkintu laikraščiu ir lengvai gautą masę įspauskite į tarpelius tarp langų, plytų ir pan. Tai labai efektyvus ir nebrangus būdas sulaikyti šilumą namuose.

10. Užuolaidos. Langai irgi gali pasitarnauti taupant šilumą kabinkite sunkios medžiagos ar pamušalo užuolaidas jos padės sulaikyti namų šilumą. Tik pasistenkite, kad užuolaidos nedengtų radiatorių, kurie yra po langais tokiu atveju jos blokuos radiatorių skleidžiamą šilumą.

Užsakymo nr.: PT_63372240

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis