10 praktiškų arbatos pakelių pakartotinio panaudojimo būdų

Šie patarimai bus ypač naudingi tiems, kas dažnai ruošiasi arbatą pakeliuose. Neskubėkite išmesti šių pakelių į šiukšlių kibirą, nes juos galima pakartotinai panaudoti.

Šiuolaikinis gyvenimo ritmas diktuoja savo sąlygas ir, stengdamiesi nešvaistyti daug laiko arbatos gėrimui, mes vis dažniau pirmenybę teikiame arbatai pakeliuose, kurią pasiruošti kur kas paprasčiau nei birią arbatą.


Daugelis šiuos arbatos pakelius naudoja tik kartą, paskui juos išmeta. Tačiau neskubėkite jų mesti į šiukšlių kibirą, juk egzistuoja daugybė pakartotinio arbatų pakelių panaudojimo būdų.


Prieš pradedant eksperimentus su pakartotiniu arbatos pakelių panaudojimu, norime jus įspėti, kad laikyti juos kambario temperatūroje galima ne ilgiau kaip 24 valandas. Priešingu atveju įdėkite pakelius į hermetiškus indelius ir padėkite į šaldytuvą. Tačiau ir vėsioje vietoje nederėtų jų laikyti ilgiau kaip penkias–septynias dienas, ypač jeigu planuojate arbatos pakelius naudoti veido ar kūno priežiūrai.


Pašalins paburkimą

Yra žinoma, kad arbata – puiki priemonė kovojant su paburkimu. Jeigu neišsimiegojote ir ryte po akimis kabo maišeliai, tiesiog uždėkite ant vokų panaudotus arbatos pakelius (tinka ir laikyti hermetiškame indelyje šaldytuve). Jau po penkių minučių paburkimas išnyks ir atrodysite pailsėję.


Panaikins nemalonius kvapus

Su nemaloniais kvapais virtuvėje ar šaldytuve padės susidoroti tie patys arbatos pakeliai, tad neskubėkite jų išmesti. Sudėkite pakelius į dubenėlį ir padėkite, pavyzdžiui, į spintelę su šiukšlių kibiru. Arba į šaldytuvo lentyną. Arbatos pakeliai turi savybę puikiai sugerti stiprius kvapus, vadinasi, oras virtuvėje taps švaresnis be jokių specialių priemonių.


Nuramins odą

Artėja vasaros sezonas, vadinasi, neišvengiami ir saulės nudegimai, nuo didelio prakaitavimo ir nenatūralių audinių dėvėjimo atsirandantys spuogeliai, taip pat nedidelės žaizdelės ir įdrėskimai, be kurių neapsieiname sode ar artimiausiame parke. Odą nuramins ir nedideles žaizdeles ant kūno užgydys vonia su arbatos pakeliais. Tiesiog surinkite kelis panaudotus pakelius, pamerkite juos į vonią ir mėgaukitės SPA namuose.


Atnaujins parketą

Parketo plovimas – pakankamai atsakingas dalykas. Cheminių priemonių naudojimas ilgainiui gali pažeisti medžio paviršių, todėl rekomenduojama naudoti įprastą stiprią arbatą. Pabandykite pamerkti į kibirą iš anksto užplikytus arbatos pakelius, paskui išplaukite grindis, kruopščiai išgręždami skudurą, kad jos būtų vos drėgnos. Rezultatas jus maloniai nustebins.


Sumažins mėlynę

Kai užsigaunate, neskubėkite dėti ant pažeistos vietos ledo. Verčiau išmėginkite užplikytą arbatos pakelį. Palikite jį 20 minučių ir patinimas pastebimai sumažės. Jeigu išvengti mėlynės nepavyko, dėkite prie jos arbatos pakelį kartą ar du per dieną. Tai padės hematomai greičiau pranykti.


Išmarinuos mėsą

Kad ir kaip keistai skambėtų, tačiau arbata gali būti puikus marinatas mėsai. Pakartotinai užplikykite kelis arbatos pakelius, leiskite atvėsti, paskui užmarinuokite mėsą, įberdami jūsų pamėgtų prieskonių. Dar viena paslaptis – įmesti arbatos pakelį verdant mėsą. Tokia paprasta kulinarinė gudrybė suteiks mėsai aromato ir ji bus sultingesnė.


Išplaus purvinus indus

Kiekviena šeimininkė žino, kaip sunku išplauti riebaluotą keptuvę ir lėkštes, ypač jeigu po ranka neturite indų plovimo priemonės. Tačiau nenusiminkite, jeigu staiga pastebėsite, kad indų ploviklis netikėtai baigėsi. Šioje situacijoje jus išgelbės panaudoti arbatos pakeliai. Paprasčiausia pamerkite indus į šiltą vandenį, įmeskite du ar tris pakelius, paskui pasidarbuokite indams plauti skirta kempinėle ir nuskalaukite viską po tekančiu vandeniu. Riebalų neliks net pėdsako.


Susidoros su danties skausmu

Su danties skausmu bent kartą gyvenime susidūrė kiekvienas. Žinoma, geriausia to nelaukti ir laiku kreiptis į stomatologą, tačiau jeigu ši problema jus ištiko netikėtai ir vaistai nuo skausmo nepadeda, pabandykite ant skaudamo danties uždėti užplikytą arbatos pakelį ir šiek tiek jį spustelėkite. Tai problemos neišspręs, tačiau padės sumažinti skausmą ir pasiekti gydytoją.


Patręš dirvožemį

Pastarasis patarimas padės tiems, kurie namuose augina gėles. Suplėšykite panaudotą arbatos pakelį, suberkite jo turinį į gėlės vazoną ir šiek tiek papurenkite dirvožemį. Paprastos ir natūralios trąšos paruoštos. Tik turėkite omenyje, kad geriausia tam naudoti juodąją arbatą be jokių priedų.


Apsaugos nuo kenkėjų

Jeigu jums labiau patinka auginti gėles sode, čia arbatos pakeliai pravers kovojant su kenkėjais. Užkaskite užplikytą pakelį į žemę, tik prieš tai nuimkite viršutinę dalį su etikete. Tai apsaugos jūsų gėlynus ir lysves nuo kenkėjų net penkis ar šešis mėnesius, kol pakelis žemėje irs.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis