10 genialių patarimų, kurie padės tobulai susitvarkyti namus be buitinės chemijos

Atrodytų, dabar tiek moderniausių valymo priemonių, tad namų valymas turėtų tapti tikru poilsiu. Vis dėlto buitinė chemija toli gražu nėra pigi. Be to, labai daug žmonių alergiški cheminėms priemonėms arba nenaudoja jų iš principo.

Pateikiame 10 genialių patarimų, kaip išvalyti namus. Paprastos priemonės, kurių paprastai būna kiekvienuose namuose, padės gerokai palengvinti namų tvarkymą ir akivaizdžiai sutaupyti šeimos biudžetą.

1. Rūdžių dėmes nuo keraminių plytelių pašalinti padės paprastas actas. Užpilkite jo ant rūdžių pažeistų vietų ir kelias minutes palaukite. Tada nuplaukite plyteles vandeniu – jos blizgės lyg naujos.

2. Langus išblizginti padės amoniakas. Pasigaminkite tirpalą: 1 valgomasis šaukštas amoniako vienam litrui vandens, ir kruopščiai nuplaukite juo stiklinius paviršius. O, kad po to neliktų dėmių, stiklą iki sausumo nutrinkite popieriniu rankšluosčiu.

3. Suteikti blizgesio parketui padės acto ir vandens mišinys. Išmaišykite ¼ stiklinės acto viename litre vandens ir šia priemone išplaukite grindis. Jūsų parketas atrodys lyg ką tik nulakuotas.

4. Citrinos rūgštis padės jums atsikratyti skalbyklėje susikaupusių kalkių nuosėdų. Suberkite 80 gramų šių miltelių į skalbimo milteliams skirtą skyrelį ir įjunkite karšto skalbimo režimą. Nuosėdos ištirps, o mechanizmas pats išsivalys.

5. Veidrodžiams plauti tobulai tinka tokia priemonė: į stiklinę virinto vandens įpilkite po valgomąjį šaukštą amoniako ir degtinės, po to gautą mišinį supilkite į buteliuką su purkštuvo antgaliu. Šiuo mišiniu apipurkškite veidrodžio paviršių ir sausai nutrinkite popierine servetėle.

6. Kruopščiai nuvalyti pjaustymo lentą jums padės paprasčiausia citrina. Pjaustymo lentą gerai ištrinkite puse citrinos, paskui užpilkite ją storu druskos sluoksniu ir palikite 10 minučių. Tada antra citrinos pusele nuvalykite pjaustymo lentą tarsi kempine ir nuskalaukite ją šiltu vandeniu.

7. Iš kilimo išvalyti dėmes jums padės paprasta valgomoji soda ir krakmolas. Sumaišykite sodą ir krakmolą lygiomis dalimis ir šiuo mišiniu apibarstykite išteptas vietas. Po 15 minučių kilimą paprasčiausiai išsiurbkite siurbliu – rezultatas jus neabejotinai nudžiugins.

8. Atsikratyti nemalonaus kvapo šaldytuve padės citrinų sultys. Pusės citrinos sultis sumaišykite su dviem stiklinėmis vandens ir šiuo skysčiu kruopščiai nuplaukite šaldytuvo sieneles ir lentynėles.

9. Tarpus tarp plytelių efektyviai išvalyti padės maistinė soda. Tiesiog ant kempinėlės užpilkite sodos ir kruopščiai nutrinkite paviršių. Paskui nuplaukite vandeniu.

10. Netgi įsisenėjusius riebalus orkaitėje padės jums išvalyti stiklinė maistinės sodos ir pusė stiklinės vandens. Sumaišykite sodą su vandeniu ir šiuo mišiniu tolygiai padenkite nešvarius paviršius. Palikite 15 minučių. Tada orkaitę išplaukite šiltu vandeniu ir išvalykite sausu skudurėliu.

Šios paprastus buitinės gudrybės padės ne tik palaikyti namuose idealią švarą, bet ir leis sutaupyti pinigus, kuriuos išleistumėte įvairiausioms cheminėms priemonėms. Nudžiuginkite ir pasidalinkite šiais patarimais ir su savo draugais – jie bus dėkingi!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis