10 genialių būdų panaudoti indų ploviklį

Su indų plovimo skysčiu galima ne tik taukuotus puodus ir keptuves išplauti.
Indų ploviklis pravers daug kur namuose, nes yra gana švelnus skystis, švelnesnis už aštresnius chemikalus. Taigi paskaitykite, kur galima naudoti indų plovimo skystį.

1. Riebalų dėmėms iš drabužių išimti.
Užtiško salotų padažo ant suknelės? Patrinkite dėmę indų plovikliu ir išskalaukite (tokiu būdu galite išplauti ir dėmes iš marškinių apykaklės). Indų plovimo skystis yra ganėtinai švelnus, kuo galima plauti net vilną ir šilką, kuriuos įprasti skalbikliai gali sugadinti.

2. Plauti virtuvės ir vonios grindims.
Grindis galima plauti vandeniu, į jį įpylus du šaukštus indų plovimo skysčio. Taip galima plauti grindis, išskyrus medines.

3. Nuplauti baldams vidiniame kieme.
Įpilkite truputį indų plovimo skysčio į šilto vandens dubenį ir nuplaukite kėdes bei stalus lauke. Paskui nuskalaukite švariu vandeniu.

4. Papuošalams nublizginti.
Sumaišykite indų ploviklį su selteriu. 5 min. pamerkite į šį skystį papuošalus, paskui dantų šepetėliu juos pašveiskite, nuskalaukite švariu vandeniu ir nušluostykite.

5. Išplauti šukas ir plaukų šepečius.
Įlašinkite į šiltą vandenį kelis lašus indų plovimo skysčio – jis puikiai išvalys šukas ir plaukų šepečius.

6. Skalbti rankomis plaunamus skalbinius.
Įpilkite į dubenį šaukštą indų plovimo skysčio ir skalbkite rankomis plaunamus skalbinius.

7. Vaisių muselėms sugaudyti.
Įlašinkite tris lašus indų plovimo skysčio į dubenį su actu (jis traukia museles). Muselės sukris į dubenį ir nuskęs.

8. Dėmėms iš kilimo išimti.
Į dvi stiklines šilto vandens įpilkite šaukštą indų ploviklio, užpilkite šio skysčio ant dėmių ir pašveiskite šepečiu. Paskui paplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite švariu sausu rankšluosčiu.

9. Išvalyti virtuvės spintelėms.
Įpilkite indų plovimo skysčio į buteliuką su purkštuku, įpilkite šilto vandens, paplakite ir išpurkškite spinteles. Paskui pavalykite vandeniu sudrėkinta šluoste ir galiausiai nusausinkite.

10. Išvalyti tepalo dėmėms iš betono.
Jei pastebėjote ant garažo grindų tepalo dėmių, užverkite ant jų sodos, ant viršaus užpilkite indų ploviklio. Pašveiskite su plastmasiniu šepečiu, tada kelioms valandoms palikite. Galiausiai nuplaukite švariu vandeniu.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis