10 fengšui patarimų, kaip susikurti saugius ir harmoningus namus

Fengšui pateikia praktiškų, naudingų patarimų, kaip susikurti dailius, saugius ir gražius namus. Fengšui – daugelio amžių senumo filosofija, atkeliavusi iki šių laikų. Ši filosofija kultūriškai neutrali, be kiniškų drakonų, varlių ir kitų mums svetimų simbolių. Fengšui neperša kitos kultūros prietarų, papročių, ji tiesiog skatina atrasti patinkančių daiktų, išdėlioti juos strategiškose vietose namuose. Tai – vadinamojo Bagua mokymo dalis, esu apie tai rašiusi anksčiau.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija.

Taigi fengšui pateikia paprastų, lengvai įgyvendinamų patarimų, kaip įsirengti namus, kurie pagerintų gyvenimo kokybę. Prisiminkite vietas, kurios kelia įkvėpimą, o dabar įsivaizduokite, kad jūsų namai – tokia vieta.

Shutterstock nuotr.

Skaitytojų dėmesiui – 10 fengšui patarimų, kurie padės susikurti namus, kuriuose jausitės saugūs, semsitės įkvėpimo ir į kuriuos kasdien norėsite sugrįžti, į savo prieglobstį šiame pasaulyje.

1. Susikurkite žavų prieškambarį. Prieškambaris laikomas chi burna, kur prasideda visos galimybės. Tai vieta, pro kurią įeinate į namus. Tegul ji įkvepia, tegu širdis dainuoja kas kartą pareinant namo. Patieskite dailų kilimėlį prie durų, pastatykite spalvingų gėlių vazonėlių abipus durų, nudažykite duris mėgstama spalva, išvalykite voratinklius, pakeiskite perdegusias elektros lemputes, tegu prieškambaris rodo, kad didžiuojatės savo namais. Jame atėjusieji susidaro pirmą įspūdį apie jus, tad siųsite tinkamą žinią.

Shutterstock nuotr.

Pastatykite sofą, krėslą tokioje vietoje, kad matytųsi durys, tačiau ne tiesiogiai priešais duris. Sofa, stalas, vieta, kur skaitote, žiūrite televizorių turi būti tokioje vietoje. Šis refleksas senas, jei nematysite įėjimo nesijausite komfortiškai.

Fotolia nuotr.

Išneškite iš namų nepatogius baldus. Baldai, į kuriuos susitrenkiate galvą, užsigaunate koją yra nesaugūs. Baldus su aštriais kampais pakeiskite aptakių formų baldais, išneškite viską, kas gali atrodyti kaip ginklas (pvz., peilių dėklas virtuvėje, kabykla keptuvei ant sienos ar nuo lubų, staliukai stikliniu paviršiumi).

Shutterstock nuotr.

Palaikykite tvarką. Pagal fengšui, esame energetiškai susiję su viskuo, ką turime. Per didelis kiekis daiktų siurbia energiją, sekina. Mūsų namai – mūsų gyvenimo metafora, jie visada parodo, ar turime vidinę pusiausvyrą. Išmokite pasitenkinti mažesniu kiekiu daiktų ir apskritai atsiminkite, kad paliekate savo pėdsaką Žemėje.

Gamintojo nuotr.

Išmeskite sudužusius, įskilusius, apipelijusius, sugedusius daiktus. Rūpinkitės namais, kaip pačiu savimi. Dažnai jei savimi nesirūpiname, tai atsispindi ir namuose. Namai – mūsų vidinio pasaulio atspindys. Be to, pelėsiai toksiški, juos nedelsiant reikia naikinti.

Shutterstock nuotr.

Baldų, ant kurių daugiausia laiko sėdite, nestatykite po ventiliatoriumi/ kondicionieriumi lubose. Pasąmonėje ventiliatorius asocijuojasi su virš galvos besisukančiais peiliais. Ypač patartina patraukti lovas, stalus ir mėgstamas kėdes iš po ventiliatoriaus. Fengšui filosofija skelbia, kad mūsų aplinka, daiktai energetiškai su mumis susiję, nes šalia tų daiktų praleidžiame daug laiko. Atsiminkite – lašantis vanduo pratašo akmenyje įdubą.

Shutterstock nuotr.

Namuose turi būti tik širdžiai mieli daiktai. Išmeskite ar atiduokite visus nepatinkančius daiktus. Tegu namai atspindi tai, kokie esate dabar, o ne kokie buvote. Gerbkite save tokius, kokie esate, leiskite sau apsupti save daiktais, kurie jus įkvepia, kurie jus džiugina, užuot saugoję ką svečiams.

DELFI / Kiril Čachovskij

Namuose turi būti žalumos. Esame kilę iš 100 000 kartų, kurios gyveno gamtoje. Gamta padeda atgauti energiją, suteikia pilnatvės jausmą. Taigi nepamirškite žalumos namuose, taip pat ir keturkojų ar sparnuotų augintinių.

Fotolia nuotr.

Tegul spalvos atspindi jūsų dabartinį skonį ir stilių. Spalvos turi mums daug įtakos. Tam tikrais gyvenimo etapais mus turi supti tam tikros spalvos. Atkreipkite dėmesį, kaip reaguojate į vienas ar kitas spalvas, kokios spalvos jus džiugina, kvepia.

Organizatorių nuotr.

Kambariai turi būti naudojami pagal paskirtį. Miegamasis yra pasyvi erdvė, o darbo kabinetas, svetainė – aktyvios erdvės. Miegamasis turi būti įrengtas taip, kad jame norėtųsi ilsėtis, o kabinete neturėtų kilti noras nusnūsti. Tai vadinama jin ir jan koncepcija, kuri moko sukurti namuose balansą, kad visiems gyvenantiems būtų gera.

Asmeninio archyvo nuotr.

Sekite visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis