10 daiktų jūsų namuose, kuriuos iki šiol valėte netinkamai

Palaikyti švarą namuose yra tikrai labai svarbu – tai padeda jaustis namuose gerai, taip pat leidžia sudaryti gerą įspūdį namuose besilankantiems svečiams. Vis dėlto, yra dalykų, kuriuos galima valyti žymiai paprasčiau bei efektyviau nei tai darėte iki šiol.

1. Išmaniųjų telefonų ekranai

Ar žinote specialias servetėles, skirtas valyti akinių rėmeliams? Jie yra tinkamiausias pasirinkimas valant išmaniojo telefono ekraną. Tai leidžia nuvalyti tiek įvairius įprastus nešvarumus, tiek pašalinti ant ekrano esančias bakterijas, kas yra išties naudinga. 

2. Grindų laminatas

Jei norite, kad grindų laminato valymas taptų žymiai lengvesniu bei efektyvesniu, patariama naudoti paprastą grindų šluostę ar vakuminį grindį siurblį. Jei norite efektyvesnio valymo, grindų šluostę suvilgykite į šilto vandens ir acto mišinį.

3. Granitas, marmuras ar akmens plytelės

Granito, marmuro ar akmens plytelių valymui patartina naudoti aštrius šepetėlius. Taip, žmonės dažniausiai bijo pažeisti šias medžiagas, tad naudoja įprastas šluostes. Tačiau jos nėra pakankamai aštrios, kad galėtų pašalinti įvairius nešvarumus nuo šių medžiagų, tad būtent aštrūs šepetėliai yra tinkamiausias pasirinkimas.

4. Mikrobangų krosnelė

Sumaišykite pusę puodelio vandens su puse puodelio acto. Įdėkite mišinį į krosnelę bei pajunkitę kaisti, kad iš šio mišinio pradėtų skirtis garai. Garai apims visą krosnelės vidų, o tada beliks visą krosnelės vidų išvalyti sausa kempinėle.

5. Langai/stiklai

Langų bei stiklų valymui patartina „neišradinėti dviračio“ bei naudotis paprastu, tačiau efektyviu metodu – paprasta kempinėle bei šiltu vandeniu, o nusausinimui naudokite laikraščius. Tai leis kokybiškai nuvalyti bet kokį stiklą bei privers jį žvilgėti.

6. Metaliniai puodai ir keptuvės

Pamirškite muilą – šaltas vanduo bei kempinėlė yra viskas, ko reikia metalinių puodų, keptuvių ar kitokių indų valymui. Tačiau, jei ant indo yra labai daug sunkiai nuvalomų apnašų, galima naudoti ir kepimo miltelius ar šiltą vandenį, kas padeda valymą paversti dar efektyvesniu.

7. Kilimai

Valant kilimą jums padės maža gudrybė - pradėkite nuo jo kampų. Stenkitės apeiti kiekvieną kilimo vietą – tai padės atsikratyti įvairių dulkių bei šiukšlių, kas leis greitai bei efektyviai išvalyti bet kokį kilimą. O po sauso valymo išvalykite ir pasitelkdami vandenį.

8. Kavos virimo aparatai

Nors nemažai žmonių mano kitaip, tačiau kavos virimo aparatų valymui tikrai nereikia jokių ypatingų priemonių. Paprasčiausiai pripildykite kavos aparatą mišiniu, kurį sudaro dvi dalys vandens bei viena acto, pajunkite aparatą, kas paskirstys visą šį mišinį ir galiausiai, palikite jį keletai minučių pastovėti, kol jį pašalinsite. Tai pašalins įvairias apnašas, esančias kavos virimo aparato viduje.

9. Viryklė

Ant viryklės neretai patenka įvairių sunkiai nuvalomų apnašų, tad viryklės valymas tampa tikrai nelengvu darbu. Vis dėlto, būdas tai padaryti efektyviai bei ganėtinai nesunkiai tikrai yra. Įpilkite ketvirtį puodelio amoniako į nedidelį plastikinį maišelį bei maišelį nakčiai palikite ant viryklės. Per naktį ant viryklės pasklis amoniako garai, kas leis nesunkiai nuvalyti įvairias apnašas.

10. Pagalvės

Pagalves reikia valyti bent keletą kartų per metus. Žinant tai, kiek prakaito bei nešvarumų sugeria pagalvės, tai yra išties suprantama. Prieš skalbiant pagalves, pašalinkite iš jų perteklinį orą. Į skalbimo mašiną įdėkite bent pusę puodelio kepimo sodos, tai padės iš pagalvių pašalinti įvairius nešvarumus. Kuo dažniau tai darysite – tuo švaresnės bus jūsų pagalvės.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis