Dar negirdėti būdai, kaip pasitelkti namuose į pagalbą druską

Druska ne tik pagardina patiekalus, bet ir daug kur praverčia buityje. Pasirodo, žiupsnelis druskos gali padėti daug ką išvalyti namuose. Tai ne tik pigesnis, bet ir veiksmingesnis būdas.

1. Nuvalysite lygintuvo pagrindą.


Įjunkite lygintuvą, ant vaškinio popieriaus užberkite žiupsnį druskos. Braukite karštu lygintuvu per popierių ir druską – visi pridegę nešvarumai nubyrės.


2. Išvalysite sudužusį kiaušinį.


Nereikia tualetinio popieriaus ritinėlio. Užberkite ant nešvarios vietos druskos ir 10-15 min. palaukite. Druska sutrauks kiaušinį į trupinius, kuriuos bus lengva išvalyti.


3. Galima pasigaminti puikų indų ploviklį.


Įberkite į indų ploviklį druskos ir sodos – pasigaminsite tiesiog stebuklingą indų ploviklį.


4. Iššveisite pridegusį puodą.


Užberkite ant pridegusio dugno sluoksnį druskos, užpilkite vandens ir palikite pastovėti 10 min. Tai, kas pridegę, atitirps ir lengvai išsiplaus.


5. Išplausite nešvarią kempinę.


Įpilkite į vonelę 2 stiklines vandens ir įberkite ketvirtį stiklinės druskos. Šiame mišinyje palikite druską pamirkti per naktį, o ryte išskalaukite – nešvarumų kaip nebūta.


6. Nušveisite nešvarią medinę pjaustymo lentą.


Medinių pjaustymo lentų negalima dėti į indaplovę, tačiau galima dezinfekuoti su karštu vandeniu, druska ir citrinos sultimis.


7. Užsikimšusią kriauklę išvalys druska.


Sumaišykite ketvirtadalį stiklinės sodos ir ketvirtadalį stiklinės druskos, šį mišinį suberkite į užsikimšusią kriauklę, tada užpilkite pusę stiklinės acto ir 15 min. palaukite. Galiausiai paleiskite bėgti karštą vandenį.


8. Nuvalysite pelėsius.


Jei į drabužius ar rankšluosčius įsimetė pelėsių, pasidarykite mišinį iš druskos ir citrinos sulčių. Patrinkite šiuo mišiniu dėmes, paskui palikite išdžiūti (geriausia – saulėje). Paskui išplaukite drabužius skalbimo mašinoje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis