10 auksinių patarimų tvarkantiems namus

Švenčių laikotarpiu teks ne kartą valyti namus ar netikėtai atsiradusias dėmes. O gal vis dar dailinate namus, prieš susirenkant šeimai ir draugams? Užbėgame ilgalaikėms problemoms už akių - parinkome geriausius šių metų patarimus, kurie padės išblizginti namus.

1. Tviskantiems puodams: kartais puodų dugnas laikui bėgant pajuoduoja, išvalyti praktiškai neįmanoma. Dažniausiai tokius spalvos pokyčius sukelia dažnas naudojimas arba rūgštus maistas. Norite, kad puodas vėl būtų kaip naujas? Tiesiog supilkite į puodą skardinę kolos gaiviojo gėrimo (arba tiesiog tiek, kad kola padengtų juodumą) ir pastatykite ant viryklės, įjungusios silpną ugnį. Po valandos puodas bus kaip naujas.

Daugiau apie valymą su kola skaitykite ČIA

2. Sidabras juoduoja, jei naudojate druską, brokolius, žuvis, kiaušinio trynį. Jei tik naudojate šiuos produktus su sidabriniais įrankiais ar indais, tuojau juos išplaukite.

Daugiau gudrybių, kaip valyti sidabrinius daiktus, sužinosite ČIA

3. Namams valyti pasitelkite ir citriną. Pjaustymo lentelę nesunku nuplauti, tačiau į ją labai greitai susigeria skirtingų pjaustomų produktų kvapai. Kad lentelę dezinfekuotumėte ir panaikintumėte nemalonų kvapą, patrinkite ją citrina, palikite 10-15 minučių pastovėti ir tuomet nuskalaukite vandeniu.

Ką dar galima valyti su citrina skaitykite ČIA

4. Svarbu nepamiršti ir grindų.  Valydami laminuotas grindis nenaudokite muilo pagrindo vaikliklių ar produktų, kurie žada lengvai pasiekiamą blizgesį jie ilgainiui gali patamsinti paviršių. Nenaudokite abrazyvinių valiklių, plieno vilnos, nevaškuokite ir nepoliruokite tokio tipo grindų.

Daugiau apie grindų valymą - ČIA 

5. Jei kovojate su dulkėmis: kambariuose naudokite orą gryninančius prietaisus, jie padeda išvengti ir dulkių. Venkite jonizuojančių įrenginių, nes jie išskiria ozoną. Naudokite oro valomąsias, dulkes renkančias priemones. Jų įsigyti galite bet kurioje didesnėje parduotuvėje.

Daugiau būdų, kaip sumažinti dulkių kiekį, rasite ČIA

6. Rasoja plastikiniai langai Drėgmę ant stiklo gali eliminuoti radiatoriai ar kiti kaitinimo prietaisai, tačiau jeigu juos ir langą skiria palangė, taip apsunkindama šilto oro cirkuliaciją, ši priemonė gali nepadėti. Trumpesnė, radiatorių nedengianti ar dengianti ne daugiau nei pusę jų pločio palangė šiuo atveju galėtų būti gera išeitis.

Visą straipsnį rasite ČIA

7. Nepamainomas namų pagalbininkas - actas norėdami išvalyti tualetą, įpilkite į jį neskiesto obuolių acto ir palikite per naktį. Ryte viską nuskalaukite vandeniu ir galėsite džiaugtis švara bei obuolių kvapu.

Kaip pasigaminti natūralų namų valiklį iš acto, skaitykite ČIA

8. Kaip naikinti pelėsį? Jį naikinti galite pasitelkus arbatmedžio aliejų. Stiklinei vandens - 15 lašų; šiuo tirpalu nupurkškite pelėsio pažeistas vietas. Jas galima valyti ir skalbimo miltelių bei sodos tirpalu (1 l karšto vandens - 10 g sodos ir pusė arbatinio šaukštelio skalbimo miltelių).

Daugiau patarimų ČIA

9. Ant čiužinio nereikalingos kraujo dėmės?  Čiužinių neįmanoma taip paprastai išplauti skalbimo mašinoje kaip, pavyzdžiui, drabužių. Gana veiksmingas būdas yra pamėginti pašalinti dėmes sausu/drėgnu valymu arba garais nuo baldų apmušalų, nes tokiu būdu nepažeisite audinio struktūros, o valikliai neįsigers į gilesnius audinio pluoštus.

Išsamus straipsnis apie tai - ČIA

10. Negalite susitvarkyti su riebaluota mikrobange? Paprastą būdą, kaip ją išvalyti, rasite ČIA

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis