Yra daugybė priežasčių, kodėl neverta išmėtyti mažyčių daiktelių, kuriuos vadiname žiogeliais. Juos galima panaudoti kur kas plačiau nei jums gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio.
Garstyčios – pikantiškas prieskonis, kuris puikiai papildo ir pabrėžia mėsos, žuvies, daržovių patiekalo skonį. Garstyčios naudojamos ir liaudies medicinoje, ir kosmetologijoje, taip pat... Būtent apie tai, kaip dar galima panaudoti šį puikiai mums visiems pažįstamą prieskonį, ir papasakosime straipsnyje.
Vonios kambarį, kuriame įrengta dušo kabina, kartkartėmis reikia iš pagrindų sutvarkyti ir iššveisti. Jei dar nesate atradę veiksmingiausio būdo, kaip paprastomis priemonėmis sugrąžinti dušo kabinai spindesį, perskaitykite toliau pateiktus patarimus – neabejojame, kad bent vienas jų jums pravers.
Šaltuoju sezonu ilgai būname uždarose patalpose, tad oro, kuriuo kvėpuojame, kokybė ypač svarbi. Tai lemia mūsų savijautą, nuotaiką ir darbingumą. Bendrovės „Prana“ specialistai siūlo puikų būdą, kad bet kokiose patalpose oras nuolat būtų šviežias ir gaivus, o šiluma nebūtų švaistoma pro vėdinti namams atidaromus langus.
Tokį klausimą turėtume sau užduoti kiekvienas iš mūsų. O atsakymas į šį klausimą yra labai paprastas – jei savo sąskaitoje turite sukaupę laisvų pinigų, kurie šiuo metu nieko „neuždirba“, turėtumėte investuoti nedelsdami.
Dėl savo ekologiškumo ir švaraus šildymo būdo šilumos siurblių oras/vanduo populiarumas sparčiai auga. Įrenginys pilnai automatizuotas, todėl nereikalauja nuolatinės priežiūros (kuro paruošimas, pildymas, degimo talpos valymas ir t.t.). Nėra rūpesčių dėl kambarių temperatūros, šilumos, karšto vandens ruošos – šilumos siurblys tuo pasirūpins pats. Vienas iš įrenginio privalumų yra tai, kad jis turi vėsinimo funkciją, kuri labai praverčia vasaros karščių metu. Verta paminėti, kad šilumos siurbliams oras/vanduo nereikalingas lauko kolektorius, katilinė, dūmtraukio ir vėdinimo kanalas.
Grindis galima laikyti būsto interjero pagrindu – bėgant metams ir keičiantis madoms, žmonės ne kartą perdažo sienas ar perklijuoja tapetus, pakeičia baldus, tačiau grindys įprastai lieka visam laikui. Dėl šios priežasties naujakuriai, ieškantys ilgaamžiško ir kokybiško sprendimo, renkasi medines grindis. Jos ne tik vienos patvariausių – esant poreikiui, jas visada galima atnaujinti ir sugrąžinti nepriekaištingą išvaizdą.
Kiekvienoje virtuvėje kempinės – tai užterščiausi objektai. Stebėtis nederėtų, nes būtent kempinėmis surenkame ir nušveičiame nešvarumus bei maisto likučius nuo virtuvės paviršių. Nors sunku būtų ginčytis, kad virtuvės kempinėlė sukaupia itin daug nešvarumų, vis dėlto būtų nepraktiška kempinėles keisti po kiekvieno naudojimo. Taigi štai trys būdai išvaduoti virtuvės kempinėles iš bakterijų gniaužtų.
Nors ir ne kiekvienas iš mūsų kasdien naudojasi tokiais prietaisais, kaip viryklė ar indaplovė, bet štai šaldytuvo dureles varstome bent keliskart per dieną. Kaip tinkamai prižiūrėti šaldytuvą, kad blogas jo kvapas negadintų nuotaikos, o jeigu jis atsirado, tai kaip su juo kovoti? Kaip laikyti produktus, kad jie ilgiau išliktų švieži? Patarimais, palengvinsiančiais kiekvieno iš mūsų buitį, dalinasi „Electrolux“ buitinių prietaisų ekspertas Petras Gendvilis.
Šilti orai su savimi atsineša ir nepageidaujamų bei įkyrių vabzdžių. Laimei, yra būdų, kaip galite nuo jų apsisaugoti nenaudodami cheminių medžiagų. Vienas tokių būdų - vabzdžius atbaidantys augalai. Tai yra natūralus būdas, padėsiantis atsikratyti nepageidaujamų kenkėjų ir leisiantis jums bei jūsų šeimai mėgautis grynu oru bei šiluma. Kadangi tai yra vazoniniai augalai, juos nesunkiai galėsite perkelti į jums norimas vietas. Jau nekalbant apie kitas naudingas savybes, kuriomis pasižymi žemiau išvardinti augalai.
Vis daugiau šiuolaikinių butų statoma iš anksto numatant terasas, kurios šiltuoju metų laiku tampa šeimos ir svečių susibūrimų vieta. Kad šis poilsio kampelis kuo ilgiau išliktų gražus ir džiugintų jūsų akis, reikia žinoti keletą svarbių dalykų apie jo įrengimą ir priežiūrą.
Nors per pastarąjį dešimtmetį buitinė technika buvo sparčiai tobulinama tam, kad kuo mažiau darbo tektų mūsų rankoms, o rezultatas sulig kiekviena naujove vis labiau džiugintų, indų plovimą patikėti indaplovei ir šį prietaisą integruoti savo virtuvėje pasiryžta vis dar ne kiekvienas. Anot specialistų, viena to priežasčių – beatodairiškas žmonių pasitikėjimas apie indaploves ir jų funkcijas sklandančiais mitais.
Geros šeimininkės virtuvėje turėtų būti keturios pjaustymo lentelės: viena –žuviai, antra – žaliai mėsai, trečia – duonai ir ketvirta – likusiems produktams pjaustyti. Žaliai mėsai pjaustyti labiausiai tinka plastikinės lentelės, termiškai apdorotus produktus geriau pjaustyti ant medinės.