Kiekvienais metais žmonės suvalgo milijardus bananų, šis ryškiai geltonos spalvos vaisius yra vienas populiariausių maisto produktų visame pasaulyje. Bananai yra labai vertinami dėl juose esančių vitaminų ir mineralų, tad visai nekeista, kad jų suvartojama yra tiek daug. Tačiau ar kada susimąstėte, kad naudingas gali būti ne tik pats banano vidus, bet ir jo žievė? Pristatome keletą netikėtų būdų, kaip panaudoti banano žievę sodininkystėje.
Ne paslaptis, kad daugumai mūsų patinka išsiskirti iš minios, sugalvoti kažką naujo ir pasipuikuoti prieš kitus originaliu tradicinių dalykų interpretavimu. Šiemet originalumas itin aktualus – tradicinės Kalėdų eglutės puošiamos neįprastomis dekoracijomis, vietoj eglės šakelių namai dekoruojami svogūninėmis gėlėmis, o pačią eglutę pakeičia ananasas!
Susipažinkite su tropine kalėdine dekoracija – šventiniu ananasu. Pirmiausia spalio mėnesį „Instagram“ galima buvo grožėtis išpjaustytais ananasais-žibintais. Dabar šis atogrąžų vaisius pasiruošęs jus džiuginti ir per artėjančias šventes – susipažinkite su kalėdiniu ananasu. Taip, ananasu-kalėdine eglute.
Švenčių dienomis puansetijos ant stalo ar palangės savo ryškiai raudonos ir žalios spalvų deriniu kuria šventinę nuotaiką. Ryškios ir spalvingos puansetijos yra neatsiejamos nuo Kalėdų laikotarpio. Šios gėlės suteikia daugybę šventinio dekoravimo galimybių. Jas išlaikyti ir prižiūrėti nėra lengva, tad svarbiausiais patarimais dalijasi „Ermitažo“ ekspertė Kristina Zmejauskienė.
Kepimo soda – universali medžiaga, kurią buityje galima pritaikyti tikrai ne vien kepimui. Tai yra efektyvus „žalias“ valiklis, kuriuo galima pakeisti įvairiausias chemines valymo priemones. Tad ką turėtumėte žinoti apie kepimo sodą ir kaip ją galite panaudoti valymo darbams?
Aliuminio folijos ritinėlį paprastai galima rasti kiekvienos šeimininkės virtuvinės spintelės stalčiuje. Tačiau ar žinojote, kad foliją galimą panaudoti ne tik kepant maistą orkaitėje ir suvyniojant maisto likučius? Pristatome kelis netikėtus būdus, kaip dar galima panaudoti šią medžiagą buityje.
Kad ir kiek dažnai ar retai naudotume orkaitę, anksčiau ar vėliau ateina laikas, kai grotelės apsineša pridegusių riebalų ir kitų maisto likučių sluoksniu. Jei grotelių nenušveisime, o naudosime toliau, kaskart įkaitus orkaitei jos skleis nemalonų svilėsių kvapą.
Kiaušinių lukštai iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti tiesiog kaip paprastos, biologiškai skaidžios atliekos, tačiau prieš išmetant tokias „šiukšles“ į šiukšlių dėžę, vertėtų žinoti, kad net 95 procentus kiaušinio lukšto sudaro mineralai. Juose itin gausu kalcio, taip pat yra tokių medžiagų, kaip: magnis, kalis, geležis bei fosforas. Tad ši maistinė atlieka yra itin vertinga natūrali trąša, galinti pagerinti dirvožemio kokybę.