Poilsio ir hobių erdvė balkone – kaip tokią susikurti?

Balkonas yra neatsiejama buto dalis. Tinkamai suplanavę šią vietą, čia galėsite skaityti knygas, pusryčiauti, auginti gėles ir daržoves, džiovinti skalbinius. Balkonas gali tapti ir ramybės sala, kurioje malonu tiesiog atsipalaiduoti po dienos darbų ir pasimėgauti vienatve. Deja, neretai esame linkę apkrauti jį daiktais ir paversti sandėliuku. Žinoma, dalį daiktų neišvengiamai tenka laikyti šioje erdvėje. Jei balkone išnaudosite visas turimos lauko erdvės galimybes, susikursite ypatingą poilsio kampelį. Svarbiausias klausimas – kaip viską sudėti, kad būtų jauku ir liktų vietos šeimos narių pomėgiams.

Apie pasisėdėjimą gryname ore svajojame net tuomet, kai saulė dar nelepina savo šiluma. Tokią poilsio erdvę tik sau gali turėti kiekvienas – svarbu šį nuosavą lopinėlį susiformuoti tinkamai. Svarstote, nuo ko pradėti? Pirmiausia, išneškite iš balkono per ilgai užsigulėjusius daiktus. Jų atsisakyti neverta – galite saugoti kitose vietose namuose, kur planuojate įvairias daiktų laikymo sistemas: lentynas su daiktadėžėmis, dviračių laikiklius ir kitus.

Jei norite pasimėgauti puodeliu arbatos, užkandžiais ir pašnekesiais gryname ore, jums pakaks pasistatyti staliuką ir porą kėdžių. Rinkdamiesi balkono baldus, atsižvelkite į jų praktiškumą, patogumą ir kompaktiškumą. Saulės vonioms tinkantys šezlongai, foteliai ir sofos padės sukurti darnų svajonių baldų komplektą. Jei pasirinksite baldus, pagamintus iš specialios priežiūros nereikalaujančio dirbtinio pluošto arba iš natūralia šiluma pulsuojančios medienos – jais pasirūpinti reikės tik retkarčiais.

IKEA

IKEA

Net ir nedidelėje balkono erdvėje sumaniai įkomponuoti lauko baldai suteikia estetinį pasitenkinimą. Baldai TÄRNÖ užims labai mažai vietos, be to, jie yra grakštūs ir kompaktiški. Kai jų nenaudojate – tiesiog suskleiskite ir pakabinkite ant kabliukų. Sutaupyti vietos padės ir atlenkiamas staliukas. Minkštas krėslas arba patogus dvivietis suolas tiks skaitymui ar jaukiam vakarojimui. Tik nepamirškite puošti juos pagalvėlėmis ir pledais.

IKEA

IKEA

Nenaudojamus baldus sulankstykite – turėsite daugiau vietos skalbinių džiovyklei. Ji taip pat susilanksto ir neužima daug vietos.

IKEA

IKEA

IKEA

IKEA

Smagu balkone užsiauginti savo derlių ir juo pasidalinti su draugais. Miesto daugiabučio balkone tai taip pat įmanoma. Žaliąjį kampelį balkone susikursite panaudoję daiktų lentyną HYLLIS. Ant jos tilps šviesamėgiai augalai, o dėžėse – augalų priežiūros reikmenys. Jei vakare tarp dekoratyvinių vazonėlių ir lovelių dar padėliosite degančių žvakių, vaizdas bus magiškas.

IKEA

IKEA

Lentynose galima laikyti ir įvairias sezonines dekoro detales, indus, konservuotą maistą, sporto ar žvejybos inventorių. Keletas vazonų gali stovėti ir ant vazonų laikiklių SOCKER. Šis stovas su ratukais patogus, kai reikia perkelti didelius augalus, ir kai reikia išvalyti grindis. Jei norite daugiau privatumo – apželdinkite balkoną vijokliniais augalais arba uždenkite balkonine širma DYNING.

IKEA

IKEA

Jei jau suplanavote, kaip pavasarį atnaujinsite savo balkoną, laikas pagalvoti apie dar vieną dalyką – ant kokios dangos statysite baldus, kad būtų jauku, patogu ir paprasta prižiūrėti. Jeigu norite greito ir paprasto sprendimo – rinkitės specialias lauko grindų dangas. RUNNEN gali būti klojamos tiesiog ant kieto lygaus paviršiaus. Išklojus jomis balkoną ar terasą, vaizdas pasikeis akimirksniu. Įstiklintame ar atvirame balkone galite naudoti lauko kilimus ir takus.

IKEA

IKEA

IKEA

Taigi, visai nebrangiomis priemonėmis galite susikurti poilsio oazę. Svarbiausia – funkcionaliai išnaudoti erdvę savo poreikiams. Taip pakelsite ir būsto vertę, ir savo gyvenimo mieste kokybę.

Užsakymo nr.: PT_73963648

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis