72 kv.m kotedžas Vilniuje – namai, kur karaliauja šviesa

Ramiame Vilniaus pakraštyje iškilęs naujos statybos kotedžų kvartalas tapo namais jaunai šeimai, pageidavusiai šiuolaikiško, funkcionalaus ir neperkrauto interjero. Sukurti jaukius namus užsakovams padėjo dizainerė Eglė Jagelavičiūtė.

„Patalpos buvo perplanuotos tiek, kiek galėjome pagal techninius parametrus. Architektūriniame projekte numatytų zonų kardinaliai nekeitėme, tačiau norėjome jas išnaudoti kuo funkcionaliau – klientai pageidavo atskiros drabužinės, daiktų sandėliuko, darbo kambario. Išnaudodami erdvę, svetainės zonoje įrengėme antresolę, kurioje prireikus galės pernakvoti svečiai“, – apie kūrybinį procesą pasakoja dizainerė. – „Vietoj standartinės pertvaros į antresolę įkomponuota knygų lentyna, kuri atlieka pertvaros funkciją, o kartu – suteikia dekoratyvumo, išskirtinumo.“

L. Garbačausko nuotr.


Pasak dizainerės, kuriant šį interjerą pagrindinė užduotis buvo išsaugoti kuo daugiau natūralios šviesos ir pabrėžti erdvumo įspūdį. To paties norėjo ir užsakovai. Interjero stilistiką didžiąja dalimi nulėmė erdvės specifika – įspūdinga langų forma, išskirtinės proporcijos. Išlaikant lengvumo, švaros ir jaukumo įspūdį, interjere vyrauja balta spalva ir pasteliniai skandinaviškam stiliui būdingi atspalviai. Išraiškingumo, dekoratyvumo interjerui suteikia sendintos plytos, šiltos pilkos ir gelsvos spalvos akcentai, o kompoziciją įrėmina subtilūs juodi fragmentai.


Interjero vientisumą, kurį dar labiau paryškina lietos epoksidinės grindys, iš dalies įkvėpė ir pastato eksterjeras, kuriam būdingas griežtas minimalistinis stilius. Tačiau nevengta ryškių dekoro detalių ir netradicinių sprendimų, kurie suteikia būstui žavesio ir jaukumo.


L. Garbačausko nuotr.


Svetainė


Svetainėje vyrauja švelnios ir ramios žemės spalvos, tinkančios poilsio erdvei. Dekoravimui buvo pasirinkti ryškesni akcentai – kilimai su užuominomis į klasikinį stilių. Tai suteikė patalpai išskirtinumo ir elegancijos, kaip ir baldai grakščiomis kojelėmis.


Užuolaidos buvo derinamos prie bendros stilistikos – norėta išlaikyti lengvumą ir neuždengti langų, kuriems būdinga neįprasta geometrinė forma. Pasirinktos lengvos, pusiau permatomo audinio užuolaidos. Žalsvai rusvas jų atspalvis derintas prie minkštųjų baldų.


L. Garbačausko nuotr.


Virtuvė


Šio būsto virtuvėje nuo pat pradžių virė ir kunkuliavo kūrybinės idėjos. Sendintų klinkerio plytų fragmentas atsirado gana netikėtai – mat pradinis sumanymas buvo plytas nudažyti, sienos neišryškinant. „Tačiau priklijavus šias plytas, patalpa išsyk įgijo charakterį, nuotaiką. Baltos spalvos kontekste ši spalva puikiai išsiskiria, todėl nusprendėme panaudoti ją ir kitiems interjero dekoro sprendimams.“


Virtuvės zonoje dera kelios stalviršių medžiagos – darbastaliui panaudotas dirbtinis akmuo, o virtuvės salą išryškina faneros plokštės fragmentas.


L. Garbačausko nuotr.


Miegamasis ir vonios kambarys


Pagrindinis miegamojo akcentas – šiltos pilkos spalvos siena ties lovos galvūgaliu, tarsi apgaubianti visą kambarį jaukia ramybe. Miegamojo priedai nekrinta į akis – naktiniai staleliai įrengti taip, kad susilietų su siena ir joje pranyktų. Tai nereiškia, kad kambaryje bus pilka ir nuobodu – šie staliukai leis išryškėti ant jų statomiems daiktams. Be to, dinamikos į patalpą įneša gelsvos pagalvėlės ir užtiesalo fragmentas.


L. Garbačausko nuotr.


Vonios kambarys dekoruotas spalvingiausiai – margos, išraiškingo dizaino akmens masės plytelės atkartoja viso interjero spalvų paletę. Baldai – minimalistiniai ir paprasti. Tarp jų išsiskiria tik kopėtėles imituojanti rankšluosčių kabykla.


Visą interjerą galite apžiūrėti galerijoje:



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis