Sužinokite, kokios gėlės gali atnešti meilę ir pastovumą

Ne tik gėlių spalva, bet ir jų rūšis gali būti simbolis. Rytuose egzistavusia „gėlių kalba” buvo galima pasakyti beveik viską: ne tik išreikšti jausmus asmeniui, bet ir paskirti susitikimo vietą, tikslų jo laiką. Jaunuoliai ir merginos, ištekėjusios damos ir garbingi kavalieriai leido laiką sudarydami ir skaitydami „gėlėtus laiškus”, skaičiavo žiedus ir žiedlapius, mėgindami įminti jų paslėptą prasmę. Šiandien gėlių kalba pamiršta, bet kai kurių jų simbolinę reikšmę prisiminkime.

Kardeliai


Jie laikomi „vyriškomis” gėlėmis, jų puokštė gana sunki. Japonijoje kardeliai yra pastovumo ir rūpestingumo simbolis.


Amariliai


Taip pat „vyriška” gėlė, santūraus grožio.


Vilkdalgiai


Taikos emblema.


Narcizai


Šios gėlės reiškia egoizmą.


Tulpės


Tai abipusio supratimo simbolis. Persijoje – idealios meilės. Geltonos reiškia nevaisingą meilę, baltos – apgautą meilę, raudonos – aistringą.


Gvazdikai


Viena universaliausių gėlių, tinka visiems ir visoms šventėms. Raudonas gvazdikas reiškia susižavėjimą, rusvas – motinystę, baltas – skaisčią meilę.


Jurginai


Meilės be atsako, liūdesio ženklas, Japonijoje – nepastovumo simbolis.


Gerberos


Šios gėlės – paslapties ženklas.


Jazminai


Kinijoje simbolizuoja moteriškumą, saldumą, gracingumą ir patrauklumą. Krikščioniškoje kultūroje – mergelės Marijos eleganciją.


Paparčiai


Tai vienatvės, nuoširdumo, susitaikymo įvaizdis.


Bijūnai


Kinijoje reiškia vyrišką pradžią, šviesą, garbę, meilę, sėkmę, turtus, pavasarį, jaunystę, laimę. Tai imperatoriaus gėlė, nes buvo manoma, kad šių gėlių neliečia jokie vabzdžiai, išskyrus bites. Japonijoje – pavasario, šlovės, turtų ir džiaugsmo simbolis.


Rožės


Taip pat universali gėlė, tačiau jos simbolika labai susieta su jos spalva. Balta – nekaltybė, raudona – meilė ir grožis, rausva – moters grožio emblema, rožinė – jaunystė.


Alyvos


Simbolika taip pat priklauso nuo spalvos. Balta – jaunystė, violetinė – prisiminimai apie jaunystę.


Chrizantemos


Japonijoje reiškia ilgaamžiškumą, laimę, kilnumą. Tai viena mėgstamiausių japonų gėlių. Kinijoje jos reiškia rudenį, šaltą didingumą, derlių, turtus, ilgaamžiškumą (nes chrizantemos ilgai išsilaiko šaltyje). O Italijoje, kaip, beje, ir pas mus, tai mirties gėlė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis