Pomidorų nuėmimas ir laikymas: ką svarbu žinoti

Šiemet pomidorų derlius suderėjo anksčiau. Kadangi daugumą jis džiugina gausa, svarbu žinoti pomidorų nuėmimo ir laikymo taisykles tam, kad jais būtų galima džiaugtis dar ilgiau.

*Jei paliekate pernokusius pomidorus ant kero, tuomet derlingumas mažėja, jei skinate neprinokusius, tuomet derlius didėja.

*Geriausia, jei visus išaugusius ir papilkėjusius pomidorus nuskintumėte ir padėtumėte tol, kol jie baigs nokti. Tada ant kero likę pomidorai sunoks greičiau.

*Prieš pradedant pomidorus nokinti, juos reikia pašildyti, tuomet pomidorai nejuoduos.

*Pomidorus pašildyti patariama taip: 2 minutes palaikyti 60-65 laipsnių vandenyje, po to šaltame ir nušluostyti. Tuomet jau galima dėti į nokinimo vietą.

*Pomidorus nokiname 20-25 laipsnių temperatūroje. Geriausia vaisius sudėti į dėžutės 2-3 sluoksniais, žiedkočius būtinai nuskinti.

*Į šias dėžutes patariame įdėti ir jau prinokusių pomidorų – tai pagreitina pomidorų paraudimą, nes išsiskiria etileno dujos.

*Jei norite, kad pomidorai būtų ryškesni – nokinkite juos šviesesnėje vietoje.

Gal ir Jūs žinote kokių gudrybių? Pasidalinkite komentaruose!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis