*Jei paliekate pernokusius pomidorus ant kero, tuomet derlingumas mažėja, jei skinate neprinokusius, tuomet derlius didėja.
*Geriausia, jei visus išaugusius ir papilkėjusius pomidorus nuskintumėte ir padėtumėte tol, kol jie baigs nokti. Tada ant kero likę pomidorai sunoks greičiau.
*Prieš pradedant pomidorus nokinti, juos reikia pašildyti, tuomet pomidorai nejuoduos.
*Pomidorus pašildyti patariama taip: 2 minutes palaikyti 60-65 laipsnių vandenyje, po to šaltame ir nušluostyti. Tuomet jau galima dėti į nokinimo vietą.
*Pomidorus nokiname 20-25 laipsnių temperatūroje. Geriausia vaisius sudėti į dėžutės 2-3 sluoksniais, žiedkočius būtinai nuskinti.
*Į šias dėžutes patariame įdėti ir jau prinokusių pomidorų – tai pagreitina pomidorų paraudimą, nes išsiskiria etileno dujos.
*Jei norite, kad pomidorai būtų ryškesni – nokinkite juos šviesesnėje vietoje.
Gal ir Jūs žinote kokių gudrybių? Pasidalinkite komentaruose!