10 augalų, kurie puikiai auga molingame dirvožemyje

Molingas dirvožemis pradedantiesiems sodininkams yra nemažas iššūkis, nes ne visi augalai gali augti jame. Visgi yra ir tokių augalų, kuriems netrukdo šios nepalankios sąlygos. Parinkome 10 augalų, kurie puikiai auga molingame dirvožemyje.

Vienadienės. Vienadienės dar kartais yra vadinamos „tinginių gėlėmis“, nes jos yra visiškai nereiklios ir be galo lengvai auginamos. Šios gėlės praktiškai gali augti bet kokioje dirvoje. Vienadienes auginant sunkiose molio dirvose reikia sodinti aukščiau iškeltose lysvėse.


Shutterstock


Kininis miskantas. Kininis miskantas yra populiarus krūmas, mėgstamas dėl savo dekoratyvaus žydėjimo. Geriausiai šis augalas auga lengvame priesmėlyje arba laidžiame priemolyje.


Shutterstock


Ežiuolė. Ežiuolės – patikimos ir ilgai žydinčios gėlės. Jos yra visai nereiklios dirvožemiui. Tik svarbu joms parinkti saulėtą vietą.


Shutterstock


Liatris varpotasis. Liatris varpotasis – daugiametės krūmo formos gėlės. Tai šviesomėgis augalas, tad svarbu jam parinkti saulėtą augimo vietą. Netinka šlapia dirva.


Shutterstock


Soruolė. Puošnus žolinis augalas, kuris yra mėgstamas dėl savo puraus žydėjimo. Geriausiai auga saulėtoje arba pusiau saulėtoje vietoje. Tinka lengvas priesmėlis, laidus priemolis.


Shutterstock


Rudbekija. Tai lengvai auginamas, atsparus ir gražus augalas. Rudbekija yra sodinama saulėtoje vietoje, bet auga ir šešėlinėje pusėje. Auginimui tinka molis bei priemolis.


Shutterstock


Alpiniai astrai. Astrai yra daugiamečiai augalai, kurie vienoje vietoje nepersodinti gali augti 4–6 metus. Šie augalai dirvožemiui nėra reiklūs, svarbu, kad sodinimo vieta nebūtų drėgna ar permirkusi.


Shutterstock


Juka. Juka dar yra vadinama „laimės medžiu“. Svarbiausia jai parinkti kuo saulėtesnę, šiltą vietą užuovėjoje. Dirvožemiui šis augalas nereiklus, tereikia gero drenažo.


Shutterstock


Daugiametė saulėgrąža. Ryški ir pastebima gėlė, kuri geriausiai auga saulėtoje vietoje. Jai tinka smėlinga dirva, lengvas priemolis.


Shutterstock


Rykštėtoji sora. Augalas, kuris gali prisitaikyti ir prie mažiau palankių sąlygų. Svarbiausia šiam augalui – geras drenažas.


Shutterstock


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis