Žemaičių blynų alternatyva: kokorai su troškintais raugintais kopūstais

Šie blynai yra alternatyva įprastiems žemaičių blynams. Patikėkite, patiks taip, kad norėsite dar ir dar!
© Asmeninis archyvas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

4 porcijoms reikės:

Tešlai:
virtų bulvių su lupena;
kiaušinio;
krakmolo;
druskos;
pipirų;
bulvių prieskonių.

Įdarui:
raugintų kopūstų;
morkos ar dviejų;
keptų marinuotų paprikų (arba paprastų);
svogūno ar dviejų;
česnako 2 skiltelių;
pipirų ir žiupsnelio druskos;
Kepant įdarą galima įdėti šoninės ar spirgučių.

Bulves išverdame (geriausiai tai padaryti iš vakaro), nulupame ir sumalame per mėsmalę. Suplojame dubenėlyje ir padaliname į 4 dalis.

Išimame vieną dalį ir ją dedame ant likusių bulvių, o į tuščią vietą pilame bulvių krakmolo tiek, kad susilygintų su likusiomis bulvėmis. Įberiame prieskonių ir įmušame kiaušinį.

Kopūstus užpilame verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir troškiname, kol baigsis vanduo ir kol kopūstai taps minkštesni. Keptuvėje pakepame svogūną, sutarkuotą morką, šoninės ar spirgučius (jeigu juos naudosite), smulkintą česnaką ir pjaustytą papriką.

Visas daržoves šiek tiek patroškiname, kol paminkštės, beriame druskos ir pipirų. Dedame ištroškintus kopūstus ir viską gerai išmaišome, viską kartu patroškiname apie 5 min.

Atvėsiname įdarą. Formuojame blynus, dedant įdaro, stenkitės į blynus įdėti kuo daugiau įdaro, bus skaniau. Kepame aliejuje, kol gražiai apskrunda. Valgome su grietine, pagardinta druska ir pipirais.

Skanaus!

Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Remember every moment“

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Savaitgalio eksperimentams: pica su antiena ir figomis (1)

Kodėl nepasilepinus pica? Pateikiame receptą žinsgnis po žingsnio!

Produktai, kurių galiojimo laikas neribotas

Pasirodo, sukauptas medaus, kavos ir pupelių atsargas galite palikti proanūkiams.

Paprastos taisyklės, kaip Velykų neapkartinti virškinimo sutrikimais

Per šventes valgydami daug ir gausiai sukeliame savotišką stresą ne tik skrandžiui, bet ir visam organizmui, kuris, nebepajėgdamas susidoroti su dideliu maisto kiekiu, sukelia virškinimo problemų. Gydytojai ir vaistininkai pataria, kokių svarbiausių taisyklių reikia laikytis prie šventinio stalo, kad geros nuotaikos ir laiko su artimaisiais netrikdytų sveikatos sutrikimai.

2 užkandžiai Velykų stalui, kuriems pakaks 10 minučių (1)

Jei vis dar sukate galvą, kuo nustebinti svečius, paruošėme kelias paprastas, bet gardžias idėjas!

Naminė granola, kuriai niekas neprilygs

Šį kartą siūlau pasigaminti sveikesnę granolą, kuri kvepia obuoliais ir cinamonu. Labai skanu ją valgyt kartu su jogurtu, bei vaisiais arba užpylus tiesiog augaliniu pienu.

Belaukiant šv. Velykų: 3 lengvi receptai gavėniai

Būtent gavėnios metu, ruošiant organizmą pavasariniam virsmui ir atsisakant mėsos bei jos produktų, pasninkaujant, norisi, kad maistas būtų kuo įvairesnis ir spalvingesnis.

Desertai, kuriems recepto nereikia

Liko naminių keptų ar pirktinių sausainių, kekso, biskvito ar pyragui nesunaudojote viso įdaro? Pagaminkite iš jų desertą, kur nereikia nei kiekių paisyti, nei tikslaus recepto laikytis. Į kiekvieną stiklinę sluoksniuokite kelis skirtingų rūšių produktus, o jų skonius derinkite pasitelkę tik savo vaizduotę...

Gardi stalo puošmena: kitoks velykinis kiaušinis

Margučių yra visokių. Šių paragavę imsime svajoti, kad Velykos būtų daugiau nei kartą metuose...

Savaitgalio atradimams: vištienos vyniotinis

Kai pabosta įprasti vištienos patiekalai, tenka galvoti kažką naujo. Pabandom?

Virtuvės eksperimentai: dvipusė pica per 10 minučių (1)

Uždaroji pica vos per 10 minučių, kuriai nereikės orkaitės! Įdarą galite keisti pagal savo skonį ir turimus produktus, svarbiausia - negailėkite sūrio! Aš siūlau patį paprasčiausią variantą. Šios picos privalumai: puikiai tinka į išvykas, piknikus su vaikais, nes patogu valgyti ir neištepsite ranku. Skani tiek šilta, tiek šalta.