Žemaičių blynų alternatyva: kokorai su troškintais raugintais kopūstais

Šie blynai yra alternatyva įprastiems žemaičių blynams. Patikėkite, patiks taip, kad norėsite dar ir dar!
© Asmeninis archyvas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

4 porcijoms reikės:

Tešlai:
virtų bulvių su lupena;
kiaušinio;
krakmolo;
druskos;
pipirų;
bulvių prieskonių.

Įdarui:
raugintų kopūstų;
morkos ar dviejų;
keptų marinuotų paprikų (arba paprastų);
svogūno ar dviejų;
česnako 2 skiltelių;
pipirų ir žiupsnelio druskos;
Kepant įdarą galima įdėti šoninės ar spirgučių.

Bulves išverdame (geriausiai tai padaryti iš vakaro), nulupame ir sumalame per mėsmalę. Suplojame dubenėlyje ir padaliname į 4 dalis.

Išimame vieną dalį ir ją dedame ant likusių bulvių, o į tuščią vietą pilame bulvių krakmolo tiek, kad susilygintų su likusiomis bulvėmis. Įberiame prieskonių ir įmušame kiaušinį.

Kopūstus užpilame verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir troškiname, kol baigsis vanduo ir kol kopūstai taps minkštesni. Keptuvėje pakepame svogūną, sutarkuotą morką, šoninės ar spirgučius (jeigu juos naudosite), smulkintą česnaką ir pjaustytą papriką.

Visas daržoves šiek tiek patroškiname, kol paminkštės, beriame druskos ir pipirų. Dedame ištroškintus kopūstus ir viską gerai išmaišome, viską kartu patroškiname apie 5 min.

Atvėsiname įdarą. Formuojame blynus, dedant įdaro, stenkitės į blynus įdėti kuo daugiau įdaro, bus skaniau. Kepame aliejuje, kol gražiai apskrunda. Valgome su grietine, pagardinta druska ir pipirais.

Skanaus!

Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Remember every moment“

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Trupininis pyragas su vyšniomis

Tobulas pyragas! Lauksime Jūsų atsiliepimų komentaruose žemiau.

Nekeptas pyragas su spanguolėmis

Vienas iš skaniausių mūsų ragautų pyragų!

Receptas, kuris įkvėps keliauti: graikiškas vištienos souvlaki

Souvlaki – kebabą šiek tiek primenantis graikiškas keptos vištienos su salotomis ir pita patiekalas – greitai pagaminamas, smagiai suvalgomas.

Kūrybiškas sprendimas: lengvai pagaminamos spalvingos salotos

Bent šiandien patiekime salotas kitaip. Ne šiaip banaliai salotų dubenyje sluoksniuojant raudonus pomidorus, žalius agurkus ir geltonus kukurūzus, bet ir išbandant neįprastą daržovių pjaustymo būdą. Kas tai?

2 ypatingi receptai su bulvėmis

Bulvių salotoms ruošti tinka ir keptos ar virtos, kaip nurodyta receptuose, ir rūkytos bulvės. Išbandykite!

Šefo patarimai, kaip mėgautis lauko virtuve + receptas

Prasidėjus šiltajam sezonui, daugelis suskubo demonstruoti savo sugebėjimus griliaus vakarėliuose – vieni perka kuo mandresnį grilių, kiti renkasi aukščiausios kokybės mėsą, treti bando svečius nustebinti įvairiausių marinatų receptais.

5 sveikiausi vasaros užkandžiai šeimai kelionėms ir iškyloms

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Savaitgalio pasilepinimui: šokoladiniai saldainiai su traškiu įdaru

Šie saldainiai visuomet pavyksta pasakiškai skanūs! Saldainius laikiau paskui šaldytuve apie savaitę, vieno pilnai pakanka numalšinti saldumo pojūtį. Taip pat juos galima užšaldyti, tada galite laikyti dar ilgiau.

Žingsnis po žingsnio: rūkytų bulvių salotos (1)

Ir bulves galima rūkyti. Pabandykite!