Ypatingi žemaičių blynai, kuriuos pamėgsite iškart

 (6)
Šiems žemaičių blynams ypatingą skonį suteikia kitokia negu įprasta bulvių tešla.
© Shutterstock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Bulvių tešlai reikia:

600 g virtų bulvių;

200 g varškės;

1 kiaušinio;

2 šaukštų miltų;

druskos.

Įdarui reikia:

200 g kiaulienos faršo;

1 svogūno;

druskos;

pipirų.

Gaminimas:

Virtas šaltas bulves sumalkite mėsmale, pasūdykite.

Įmuškite kiaušinį, suberkite pertrintą varškę, miltus ir gerai išminkykite.

Įdarui svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite.

Suberkite mėsos faršą, pagardinkite druska pipirais ir truputį pakepinkite.

Iš bulvių masės padarykite paplotėlius, į vidurį dėkite įdaro, gražiai užlankstykite, pavoliokite miltuose ir kepkite įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies.

Dar daugiau receptų rasite 1000receptu.lt.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Nesušalkite: trinta pievagrybių sriuba

Paprastas receptas, kuris ypač pravers šaltą dieną!

Savaitgalio atradimams: bulvių-mėsos apkepas

Paprasta, skanu, sotu - kartais daugiau ir nereikia.

Kitoks gruziniškos charčio sriubos paruošimo variantas

Išbandykime tikrąjį charčio! Gal patiks?

Ilgojo savaitgalio eksperimentams: tuno ir pievagrybių pyragas

Šiandien norime Jums pasiūlyti labai skanų pyragą, kuris puikiai tiks kaip karštas pagrindinis patiekalas su salotomis pietums ar vakarienei, ar galima tiekti kaip užkandį švenčių metu.

Būtina išbandyti: drėgnas šokoladinis pyragas

Savaitgalį pradžiuginkime save ir artimuosius. Šis receptas tikrai tam pasitarnaus!

Savaitgalio receptas: bulvės-vėduoklės

Norisi kažko paprasto ir gardaus? Išbandykime šį bulvių receptą. Jas galite valgyti kaip užkandį arba pasitelkti garnyrui.

Savaitgalio gardumėlis: užkeptos bulvių puselės (1)

Šios bulvės tiks kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų, taip pat galima valgyt ir vienas su salotom. Įdarą galima improvizuoti, galima dėti pakepintų lašinukų, pievagrybių ir, ko tik užsinorėsite.

Nesušalkite: keptų paprikų sriuba

Tokį savaitgalį norisi recepto, kuris sušildytų. Išbandykime kartu!

Gardumėlis: plikytų sausainių tortas

Sekmadienis - tai laikas, kai galima sau pagaliau leisti ir ilgiau pasisukioti virtuvėje. Šįkart siūlome išbandyti plikytų sausainių tortą.

Savaitgalio gardumėlis: vištienos suktinukai su šonine

Savaitgaliui paruošėme receptą, kuris ir skanus, ir estetiškai akiai malonus: vištienos suktinukus su šonine. Jie tiks tiek įprastiems pietums, tiek ir šventinam stalui.