Ypatingi žemaičių blynai, kuriuos pamėgsite iškart

 (6)
Šiems žemaičių blynams ypatingą skonį suteikia kitokia negu įprasta bulvių tešla.
© Shutterstock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Bulvių tešlai reikia:

600 g virtų bulvių;

200 g varškės;

1 kiaušinio;

2 šaukštų miltų;

druskos.

Įdarui reikia:

200 g kiaulienos faršo;

1 svogūno;

druskos;

pipirų.

Gaminimas:

Virtas šaltas bulves sumalkite mėsmale, pasūdykite.

Įmuškite kiaušinį, suberkite pertrintą varškę, miltus ir gerai išminkykite.

Įdarui svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite.

Suberkite mėsos faršą, pagardinkite druska pipirais ir truputį pakepinkite.

Iš bulvių masės padarykite paplotėlius, į vidurį dėkite įdaro, gražiai užlankstykite, pavoliokite miltuose ir kepkite įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies.

Dar daugiau receptų rasite 1000receptu.lt.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Žingsnis po žingsnio: rūkytų bulvių salotos

Ir bulves galima rūkyti. Pabandykite!

Trijų skonių ledų tortas

Skanu, sotu ir žymiai įdomiau už įprastinį tortą! Ar gali būti geresnis receptas karštai dienai?

Pica su žiedinio kopūsto ir brokolio padu

Šį kartą išbandžiau kitokį picos variantą, padą dariau ne mums taip įprastą, o iš žiedinio kopūsto ir brokolio. Picos įdaras gali būti labai įvairus, mėsiškas, tik padažas ir sūris ar kaip mano vegetariškas, čia jau pagal jūsų skonį.

Prancūziškas varškės pyragas

Šis sekmadienis - tai diena, kai savo brangiausioms dėmesį galime rodyti įvairiausiomis formomis. Mes nusprendėme išbandyti šį pyragą ir nenusivylėme!

Greitai pagaminamas citrinų pyragas

Kartais ir leidžiant laiką namuose galima pakeliauti. Pavyzdžiui, šis pyragas sukels asociacijas, o gal kai kuriems net ir prisiminimus apie Italiją.

3 patarimai, kaip patiekti maistą ir sužavėti svečius

Maistas – kone svarbiausias mūsų palydovas, be kurio neįsivaizduojame nei savo kasdienybės, nei šventinių akimirkų. Vis labiau vertiname patiekalus, džiuginančius ne tik skrandį, bet ir akis, o vaizdo, skonio bei aromato derinys – jau tapo įprastu kriterijumi ko ne kiekvieniems pietums ar vakarienei.

Savaitgalio eksperimentams: pica su antiena ir figomis (1)

Kodėl nepasilepinus pica? Pateikiame receptą žinsgnis po žingsnio!

Produktai, kurių galiojimo laikas neribotas

Pasirodo, sukauptas medaus, kavos ir pupelių atsargas galite palikti proanūkiams.

Paprastos taisyklės, kaip Velykų neapkartinti virškinimo sutrikimais

Per šventes valgydami daug ir gausiai sukeliame savotišką stresą ne tik skrandžiui, bet ir visam organizmui, kuris, nebepajėgdamas susidoroti su dideliu maisto kiekiu, sukelia virškinimo problemų. Gydytojai ir vaistininkai pataria, kokių svarbiausių taisyklių reikia laikytis prie šventinio stalo, kad geros nuotaikos ir laiko su artimaisiais netrikdytų sveikatos sutrikimai.