Verta išbandyti: žuvienės receptas

Sakoma, kad jei norite skaidraus žuvies sultinio, reikia žuvį dėti ne į šaltą, bet į verdantį vandenį. Aš dažniausiai darau atvirkščiai, todėl mano sultinys, nors ir nebūna skaidrus, bet vis tiek skanus. O iš tokio sultinio išeina ir puiki žuvienė.

Sudėtis:
Žuvies sultinys;
Pusė baklažano;
Morka;
Svogūnas;
Sauja ryžių;
2 skiltelės česnako;
Džiovintos petražolės;
3 konservuoti pomidorai.

Paruošimas:
Žuvies sultinį užvirinti, į jį suberti saują ryžių ir pavirti apie 10 minučių. Sudėti nedideliais kubeliais pjaustytas bulves ir vėl pavirti kelias minutes.

Keptuvėje apkepinti svogūną ir supjaustytą morką. Labai sukepinti daržovių nereikia, jos turi šiek tiek suminkštėti. Kitoje keptuvėje apkepinti kubeliais supjaustytą baklažaną ir susmulkintas česnako skilteles.

Apkepintas daržoves bei supjaustytus konservuotus pomidorus sudėti į puodą ir pavirti dar keletą minučių. Baigus virti, nuimti puodą nuo ugnies, suberti petražoles, išmaišyti, ir sriubą galima patiekti.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis