Vegetariški balandėliai

Dalinamės originaliu receptu - gal ir jūs susigundysite mėsą pakeisti daržovėmis.

Sudėtis:

Kopūsto galva

Stiklinė ryžių

2 svogūnai

3 morkos

Cukinija

2 pomidorai

2 skiltelės česnako

Keli šaukštai grietinės

Pora šaukštų pomidorų padažo

Druska, pipirai, malta raudona paprika, prieskoniai

Paruošimas:

Kopūsto galvą kišti į verdantį vandenį ir atskirti po vieną lapus. Juos pamirkyti kelias minutes vandenyje, kad suminkštėtų. Lapus sudėti į lėkštę, kad atvėstų. Po to iš lapų išpjauti kietąją dalį.

Įdarui išvirti ryžius ir atvėsinti. Svogūnus supjaustyti mažais kubeliais, morkas, cukiniją sutarkuoti burokine tarka, pomidorus nulupti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais, česnakus sukapoti.

Keptuvėje apkepinti svogūnus ir česnakus. Po to į keptuvę sudėti morkas ir cukiniją. Kai daržovės beveik suminkštėja, sudėti pomidorus. Viską pagardinti prieskoniais. Pakepinti dar minutę ir nuimti nuo ugnies. Į daržoves įmaišyti išvirtus ryžius ir palikti atvėsti.

Asmeninio albumo nuotr.

Į suminkštėjusius kopūsto lapus dėti šiek tiek įdaro ir susukti. Paruoštus balandėlius dėti į puodą, užpilti stikline vandens. Puodą uždengti dangčiu ir statyti troškinti. Visas procesas užtruks gal 20-25 minutes, kol kopūstai taps visai minkšti. Prieš baigiant troškintis, į puodą sukrėsti grietinę ir pomidorų padažą. Jei trūksta, įberti druskos, prieskonių. Dar leisti paburbuliuoti kelias minutes ir galima valgyti.

Aš valgiau balandėlius su bulvių koše, nors iš tikrųjų rekomenduočiau juos valgyti su ryžiais ar likusiu daržovių įdaru (man jo dažniausiai kažkiek lieka).

Asmeninio albumo nuotr.

Beje, tokį įdarą galima kišti į paprikas, o ne sukti balandėlius. Taip aš dažnai darau paprikų sezono metu, tad įdarau paprikas ne tik kuskuso kruopomis, bet ir tokiu ryžių-daržovių įdaru.

Asmeninio albumo nuotr.


Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis