Užkandis, kurio greit nebeliks ant stalo: traškios cukinijos su parmezanu

 (3)
Šiam užkandžiui labiausiai tinka jaunos cukinijos, kurių žievė dar yra minkšta, o sėklos pilnai nesusiformavę.
Traškios cukinijos su parmezanu
© Fotolia

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Ingredientai:

2 vnt. cukinijų;
0,5 šaukštelis druskos;
žiupsnelis pipirų;
0,5 šaukštelio česnako miltelių;
2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
1 vnt. kiaušinio baltymo;
0,5 puodelio Parmezano sūrio;
0,5 puodelis maltų džiūvėsėlių.

Cukinijas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite gana plonais griežinėliais.

Suberkite į dubenį, pabarstykite druska, pipirais, česnako milteliais, apšlakstykite aliejumi ir supilkite lengvai plaktą kiaušinio baltymą. Labai gerai išmaišykite.

Kitame dubenėlyje sumaišykite smulkiai tarkuotą parmezano sūrį ir maltus džiūvėsius.

Mišinyje apvoliokite cukinijų griežinėlius ir sudėkite vienu sluoksniu ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Patiekite jau atvėsusius.

Daugiau receptų: 1000receptu.lt

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Atsargiai: maisto produktus puola kenkėjai

Jei kada nors teko nusipirktas kruopas tuoj pat išmesti dėl ten įsiveisusių mažulyčių kenkėjų, sutiksite, kad dalintis maistu su šliaužiančiais, graužiančiais ir skraidančiais vabzdžiais – jausmas itin nemalonus. Pasirodo, kenkėjiškų vabzdžių, puolančių įvairius maisto produktus ir žaliavas, priskaičiuojama gausybė, o jų padaroma žala kasmet kainuoja milijonus eurų.

Trupininis pyragas su vyšniomis

Tobulas pyragas! Lauksime Jūsų atsiliepimų komentaruose žemiau.

Nekeptas pyragas su spanguolėmis

Vienas iš skaniausių mūsų ragautų pyragų!

Receptas, kuris įkvėps keliauti: graikiškas vištienos souvlaki

Souvlaki – kebabą šiek tiek primenantis graikiškas keptos vištienos su salotomis ir pita patiekalas – greitai pagaminamas, smagiai suvalgomas.

Kūrybiškas sprendimas: lengvai pagaminamos spalvingos salotos

Bent šiandien patiekime salotas kitaip. Ne šiaip banaliai salotų dubenyje sluoksniuojant raudonus pomidorus, žalius agurkus ir geltonus kukurūzus, bet ir išbandant neįprastą daržovių pjaustymo būdą. Kas tai?

2 ypatingi receptai su bulvėmis

Bulvių salotoms ruošti tinka ir keptos ar virtos, kaip nurodyta receptuose, ir rūkytos bulvės. Išbandykite!

Šefo patarimai, kaip mėgautis lauko virtuve + receptas

Prasidėjus šiltajam sezonui, daugelis suskubo demonstruoti savo sugebėjimus griliaus vakarėliuose – vieni perka kuo mandresnį grilių, kiti renkasi aukščiausios kokybės mėsą, treti bando svečius nustebinti įvairiausių marinatų receptais.

5 sveikiausi vasaros užkandžiai šeimai kelionėms ir iškyloms

Poilsis prie jūros ar ilgai laukta kelionė gali tapti tikru iššūkiu, jei pritrūks energijos, ar dar blogiau – apsinuodysime. Lietuvos dietologų draugijos prezidentė, medicinos mokslų daktarė Rūta Petereit pataria, kaip išlikti sveikiems kelionių metu, ir kokie užkandžiai puikiai tiks visai šeimai išsiruošus prie jūros, iškylauti, ar į ilgą kelionę automobiliu.

Savaitgalio pasilepinimui: šokoladiniai saldainiai su traškiu įdaru

Šie saldainiai visuomet pavyksta pasakiškai skanūs! Saldainius laikiau paskui šaldytuve apie savaitę, vieno pilnai pakanka numalšinti saldumo pojūtį. Taip pat juos galima užšaldyti, tada galite laikyti dar ilgiau.

Žingsnis po žingsnio: rūkytų bulvių salotos (1)

Ir bulves galima rūkyti. Pabandykite!