Užkandis, kurio greit nebeliks ant stalo: traškios cukinijos su parmezanu

 (3)
Šiam užkandžiui labiausiai tinka jaunos cukinijos, kurių žievė dar yra minkšta, o sėklos pilnai nesusiformavę.
Traškios cukinijos su parmezanu
© Fotolia

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Ingredientai:

2 vnt. cukinijų;
0,5 šaukštelis druskos;
žiupsnelis pipirų;
0,5 šaukštelio česnako miltelių;
2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
1 vnt. kiaušinio baltymo;
0,5 puodelio Parmezano sūrio;
0,5 puodelis maltų džiūvėsėlių.

Cukinijas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite gana plonais griežinėliais.

Suberkite į dubenį, pabarstykite druska, pipirais, česnako milteliais, apšlakstykite aliejumi ir supilkite lengvai plaktą kiaušinio baltymą. Labai gerai išmaišykite.

Kitame dubenėlyje sumaišykite smulkiai tarkuotą parmezano sūrį ir maltus džiūvėsius.

Mišinyje apvoliokite cukinijų griežinėlius ir sudėkite vienu sluoksniu ant kepimo popieriumi ištiestos skardos.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

Patiekite jau atvėsusius.

Daugiau receptų: 1000receptu.lt

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Varškės pyragas su obuoliais (1)

Obuolių sezonas įsibėgėjo, tad vis yra ir pyragų su jais mūsų namuose. Šį kartą siūlome kekso variaciją su varške.

Tai bent originalumas: česnakinis agrastų pagardas prie mėsos (5)

Šis pagardas labai tinka prie mėsos, žuvies ir net sumuštinių.

Užkandis, kurio greit nebeliks ant stalo: traškios cukinijos su parmezanu (3)

Šiam užkandžiui labiausiai tinka jaunos cukinijos, kurių žievė dar yra minkšta, o sėklos pilnai nesusiformavę.

Ekspertas perspėja: netinkamai paruošta šalta arbata gali būti kenksminga

Lietuvoje bręstant sveikos gyvensenos kultui, šiltomis vasaros dienomis žmonės vis dažniau ieško, kuo pakeisti gaiviuosius saldžius gėrimus. Arbatos žinovas Andrius Žilinskas pasakoja, kaip tinkamai ruošti šaltą arbatą, kad tai būtų išties sveikas pakaitalas, ir kokių klaidų daryti nevalia.

Intrigos prieskonis: pica ant žarijų

Kodėl verta picą kepti ant tikros ugnies? Ne vien dėl to, kad dabar tas metas, kai norisi kuo dažniau naudotis proga užkurti lauko kepsninę. Bet ir todėl, kad pica pakvimpa gardžiu dūmo aromatu, o svarbiausia, ji traški ir tokia tikra – orkaitėje sunkiai pavyktų taip iškepti.

Patiks ne tik vaikams: pats paprasčiausias guminukų receptas

Vaišėms galime pagaminti daug įmantriausių skanumynų, bet vaikai (ir ne tik jie...) pirmiausia sunaikina guminukus. Tad kodėl nesuteikus jiems šio malonumo?!

10 idealios uogienės paslapčių (4)

Jei norite, kad uogienė būtų skani, reikia žinoti kelias jos virimo paslaptis.

Lauko virtuvė: 7 receptai, kuriuos būtina išbandyti

Originalūs ir nesudėtingi receptai sukurti tam, kad galėtume tobulai suderinti du malonumus – džiaugsmo teikiančio maisto gaminimą ir taip išsiilgtą pasibuvimą lauke.

5 idealių pusryčių receptai norintiems sulieknėti (1)

Jei norite išsaugoti puikią figūrą, jokiais būdais nevenkite pusryčių ir itin atidžiai rinkitės produktus, kuriuos vartosite ryte. Šiame tekste pateikiami keli itin naudingi patarimai, padėsiantys jūsų pusryčius paversti idealiais.

10 tobulų varškėčių paslapčių (24)

Kokie turi būti idealūs pusryčiai? Savaime suprantama, tai turi būti apskrudę ir apetitą keliantys varškėčiai su grietine arba uogų padažu. Tokie pusryčiai nepalieka jokių šansų kitiems patiekalams ir akimirksniu visus namiškius suburia prie pietų stalo.