Trijų skonių ledų tortas

Skanu, sotu ir žymiai įdomiau už įprastinį tortą! Ar gali būti geresnis receptas karštai dienai?

Sudėtis (dideliam 26 cm įstrižainės formos tortui):

3 dideli indeliai (po 450 ml) grietinėlės (36 proc. riebumo);

Indelis saldinto kondensuoto pieno;

1,5 stiklinės cukraus;

Pusė stiklinės kapotų pistacijų riešutų;

Pusė stiklinės trintų braškių;

Vanilės lazdelė;

Ilgi sausainiai, aplieti šokoladu, bei maži šokoladiniai saldainiai pauošimui.

Paruošimas:

Pirmas torto sluoksnis - pistacijų skonio ledai. Vieną indelį grietinėlės išplakti su puse stiklinės cukraus. Kai grietinėlė jau bus standi, supilti dar trečdalį indelio kondensuoto pieno ir dar šiek tiek paplakti. Po to sudėti smulkiai kapotas pistacijas ir išmaišyti šaukštu.

Torto formos kraštus apdėti ilgais sausainiais, aplietais šokoladu. Į formą supilti pirmą sluoksnį plaktos grietinėlės su pistacijomis ir dėti į šaldiklį.

Procesą kartojame. Antras sluoksnis - vanilės skonio ledai. Kitą indelį grietinėlės išplakti su cukrumi ir vanilės sėklytėmis, iškraštytomis iš vanilės ankšties, iki standžių putų, supilti pusę likusio kondensuoto pieno ir dar plakti. Kai grietinėlė bus standi, sukrėsti ją ant pirmo torto sluoksnio, kuris turėtų būti jau truputį pašalęs. Vėl formą dedame į šaldiklį ir keliaujam ruošti trečio sluoksnio.

Galiausiai, trečias sluoksnis - braškiniai ledai. Vėl procesas tas pats - grietinėlę plakame su cukrumi, kai išplakam standžiai, supilame kondensuotą pieną. Kai masė bus pakankamai standi, sudėti trintas braškes. Paskutinį sluoksnį sukrečiame į formą ir paliekame per naktį šaldiklyje.

Prieš patiekiant tortą papuošti šokoladiniais saldainiukais ir jį reikėtų bent pusvalandį palaikyti šaldytuve (ne šaldiklyje), tada bus lengviau jį pjauti.

Skanių akimirkų!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis