Trijų skonių ledų tortas

Skanu, sotu ir žymiai įdomiau už įprastinį tortą! Ar gali būti geresnis receptas karštai dienai?
© Asmeninis albumas

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Sudėtis (dideliam 26 cm įstrižainės formos tortui):
3 dideli indeliai (po 450 ml) grietinėlės (36 proc. riebumo);
Indelis saldinto kondensuoto pieno;
1,5 stiklinės cukraus;
Pusė stiklinės kapotų pistacijų riešutų;
Pusė stiklinės trintų braškių;
Vanilės lazdelė;
Ilgi sausainiai, aplieti šokoladu, bei maži šokoladiniai saldainiai pauošimui.

Paruošimas:
Pirmas torto sluoksnis - pistacijų skonio ledai. Vieną indelį grietinėlės išplakti su puse stiklinės cukraus. Kai grietinėlė jau bus standi, supilti dar trečdalį indelio kondensuoto pieno ir dar šiek tiek paplakti. Po to sudėti smulkiai kapotas pistacijas ir išmaišyti šaukštu.

Torto formos kraštus apdėti ilgais sausainiais, aplietais šokoladu. Į formą supilti pirmą sluoksnį plaktos grietinėlės su pistacijomis ir dėti į šaldiklį.

Procesą kartojame. Antras sluoksnis - vanilės skonio ledai. Kitą indelį grietinėlės išplakti su cukrumi ir vanilės sėklytėmis, iškraštytomis iš vanilės ankšties, iki standžių putų, supilti pusę likusio kondensuoto pieno ir dar plakti. Kai grietinėlė bus standi, sukrėsti ją ant pirmo torto sluoksnio, kuris turėtų būti jau truputį pašalęs. Vėl formą dedame į šaldiklį ir keliaujam ruošti trečio sluoksnio.

Galiausiai, trečias sluoksnis - braškiniai ledai. Vėl procesas tas pats - grietinėlę plakame su cukrumi, kai išplakam standžiai, supilame kondensuotą pieną. Kai masė bus pakankamai standi, sudėti trintas braškes. Paskutinį sluoksnį sukrečiame į formą ir paliekame per naktį šaldiklyje.

Prieš patiekiant tortą papuošti šokoladiniais saldainiukais ir jį reikėtų bent pusvalandį palaikyti šaldytuve (ne šaldiklyje), tada bus lengviau jį pjauti.

Skanių akimirkų!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Trijų skonių ledų tortas

Skanu, sotu ir žymiai įdomiau už įprastinį tortą! Ar gali būti geresnis receptas karštai dienai?

Pica su žiedinio kopūsto ir brokolio padu

Šį kartą išbandžiau kitokį picos variantą, padą dariau ne mums taip įprastą, o iš žiedinio kopūsto ir brokolio. Picos įdaras gali būti labai įvairus, mėsiškas, tik padažas ir sūris ar kaip mano vegetariškas, čia jau pagal jūsų skonį.

Prancūziškas varškės pyragas

Šis sekmadienis - tai diena, kai savo brangiausioms dėmesį galime rodyti įvairiausiomis formomis. Mes nusprendėme išbandyti šį pyragą ir nenusivylėme!

Greitai pagaminamas citrinų pyragas

Kartais ir leidžiant laiką namuose galima pakeliauti. Pavyzdžiui, šis pyragas sukels asociacijas, o gal kai kuriems net ir prisiminimus apie Italiją.

3 patarimai, kaip patiekti maistą ir sužavėti svečius

Maistas – kone svarbiausias mūsų palydovas, be kurio neįsivaizduojame nei savo kasdienybės, nei šventinių akimirkų. Vis labiau vertiname patiekalus, džiuginančius ne tik skrandį, bet ir akis, o vaizdo, skonio bei aromato derinys – jau tapo įprastu kriterijumi ko ne kiekvieniems pietums ar vakarienei.

Savaitgalio eksperimentams: pica su antiena ir figomis (1)

Kodėl nepasilepinus pica? Pateikiame receptą žinsgnis po žingsnio!

Produktai, kurių galiojimo laikas neribotas

Pasirodo, sukauptas medaus, kavos ir pupelių atsargas galite palikti proanūkiams.

Paprastos taisyklės, kaip Velykų neapkartinti virškinimo sutrikimais

Per šventes valgydami daug ir gausiai sukeliame savotišką stresą ne tik skrandžiui, bet ir visam organizmui, kuris, nebepajėgdamas susidoroti su dideliu maisto kiekiu, sukelia virškinimo problemų. Gydytojai ir vaistininkai pataria, kokių svarbiausių taisyklių reikia laikytis prie šventinio stalo, kad geros nuotaikos ir laiko su artimaisiais netrikdytų sveikatos sutrikimai.

2 užkandžiai Velykų stalui, kuriems pakaks 10 minučių (1)

Jei vis dar sukate galvą, kuo nustebinti svečius, paruošėme kelias paprastas, bet gardžias idėjas!

Naminė granola, kuriai niekas neprilygs

Šį kartą siūlau pasigaminti sveikesnę granolą, kuri kvepia obuoliais ir cinamonu. Labai skanu ją valgyt kartu su jogurtu, bei vaisiais arba užpylus tiesiog augaliniu pienu.