Tikras gardumėlis: pagerintas Kuršėnų vyniotinis

 (6)
Tiesa, kodėl šis vyniotinis yra pagerintas? Paprastai Kuršėnų vyniotinis gaminamas su varške, bet aš pažvelgiau į savo šaldytuvą ir supratau, kad varškė, net, jei aš ją būčiau pertrinusi per sietelį, neatlaikė mascarpone sūrio konkurencijos. Skonis pavyko daug švelnesnis nei su varške, nors kitą kartą pabandysiu gaminti ir su ja. Tiesa, kai kuriuose internete esančiuose receptuose rekomenduoja naudoti plombyro skonio varškę, bet tada jau neišvengsime tų nelabųjų E priedų, juk plombyro skonis varškėje savaime neatsiranda.
<span style="color: #ff0000;">Tikras gardumėlis:</span> pagerintas Kuršėnų vyniotinis
© Asmeninio albumo nuotr.

Sudėtis:
Tešlai:
4 kiaušiniai;
4 valg. šaukštai cukraus;
4 valg. šaukštai miltų;
2 valg. šaukštai aliejaus arba tirpinto sviesto.

Kremui:
150 g sviesto;
Pusė indelio (~200 g) kondensuoto saldinto pieno;
250 g mascarpone sūrio.

Paruošimas:
Biskvitui atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius gerai išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Įpilti aliejų ir vėl gerai išmaišyti.

Kitame inde iki standžių putų (kurios iš indo neiškrenta net jį apvertus) išplakti kiaušinių baltymus. Į kiaušinių trynių plakinį dėti porą šaukštų miltų ir trečdalį baltymų, išmaišyti. Po to sudėti likusius miltus ir gerai išmaišyti. Galiausiai, sudėti likusius baltymus ir lengvai šaukštu išmaišyti, bet labai neplakti, kad tešloje liktų pakankamai daug oro.

Paruoštą tešlą supilti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Tešlą išlyginti, kad gautųsi didelis stačiakampis. Biskvitą kepti įkaitintoje iki 180-190 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių.

Kai biskvitas iškepa, ištraukite jį iš orkaitės, nuimkite nuo kepimo popieriaus ir su švariu medvilniniu rankšluosčiu iškart susukite. Atidėkite, kad biskvitas atvėstų ir tuo tarpu pasiruoškite kremą.

Kremui minkštą kambario temperatūros sviestą gerai išsukti. Į puriai išsuktą sviestą supilti kondensuotą pieną, vėl išmaišyti iki vienalytės masės. Galiausiai sudėti mascarpone sūrį ir vėl gerai išmaišyti. Galite įlašinti ir šiek tiek vanilės ekstrakto.

Atvėsusį biskvitą atsargiai išsukti, užtepti kremo ir vėl susukti. Viršų pabarstyti cukraus pudra arba (jei jos neturite lentynoje, kaip aš šį kartą) kakavos milteliais.

Skanaus! Tokio vyniotinio norisi dar ir dar.

Jauku Namuose
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Tortai, kurių nereikia kepti (12)

Taip jau kartais nutinka, kad svečiai beveik žengia į namus, o jums reikia skubos tvarka ką nors paruošti prie arbatos. Juk laiko visai nebėra! Tokiais atvejais padės namuose gaminti tortai, kurių nereikia kepti.

Daržovės kiniškai – išbandę nepasigailėsite (19)

Iš ingredientų, kuriuos matote žemiau, pagaminau puikiausias daržoves kiniškai. Patiekalas pavyko labai skaniai: daržovės neperkepusios, traškios, o padažas beveik toks pat, kaip patiekiamas restoranuose.

11 skaniausių įdarų lietiniams blynams (14)

Nusprendus palepinti šeimyną ar svečius blynais, reikia įdėti nemažai pastangų. Užtat su kiekvienu iškeptu blynu namiškių ir svečių, o reiškia, ir šeimininkės nuotaika neišvengiamai gerėja, nes tai kone mėgstamiausias visų patiekalas, mažai kas jo atsisako. O jei tai lietiniai blynai su įdaru... Namuose bus tikra šventė! Pateikiame 11 įdaro variacijų. Beje, būtinai išbandykite riešutų įdarą, jei dar nesate atradę šio stebuklingo skonio...

Ypatingas receptas: varškėčiai su manais (21)

Geriausių varškėčių recepto dar nesu atradusi, bet bandau įvairius variantus. Šiandien dalinuosi skaniu eksperimentu – varškėčiai su manų kruopomis ir bananais. Tiesa, banano nelabai jaučiasi, nes jis tešloje sutrintas. Pabandykite.

3 desertai, kurie nepakenks figūrai

Nors cukraus (sacharozės) kilmė natūrali, gaminamas jis dirbtiniu būdu. Naudingomis maistinėmis medžiagomis nepasižymintis produktas ne veltui laikomas „tuščiomis kalorijomis“. Augalinės mitybos ekspertės Gintarės Jonaitytės nuomone, vertėtų rinktis kuo natūralesnius saldiklius, kurie turėtų būti kuo rečiau naudojami kasdieniame racione.

Sūrio pyragėliai su kumpiu

Galbūt būtent šį savaitgalį verta išbandyti šį receptą?

Lazanija su baklažanais ir pomidorais (1)

Savaitgalis - toks metas, kai galima sau leisti pasilepinti. Tad kodėl šiandien nepasigaminus lazanijos?

Pietūs per 10 minučių: makaronai su pomidorais (7)

Kartais būna taip, jog grįžti namo ir valgyt norisi čia ir dabar. Jei šaldytuve nieko neužsiliko, ką būtų galima greitai pačiupti ir suvalgyti, belieka pasikliauti šimtą kartų išbandytu receptu, kurį pagaminti užtruksite ne daugiau kaip 10 minučių. Pristatau - greitų pietų ar vakarienės svečiai: makaronai su svogūnais ir pomidorais.

Tobulas receptas savaitgaliui: lavašas su maskarponės sūriu ir džiovintais pomidorais (7)

Šį patiekalą paruošti nesunku, o jei savaitgalį sulauksite svečių - jie tikrai pagirs jūsų sugebėjimus.

Netikėtai skanu: indiški pyragėliai su daržovėmis samosa (16)

Indijoje šių pyragėlių galima rasti beveik visur – gatvėse, mažose kavinukėse. Juos patiekia su padažu – dažniausiai pagamintu iš kalendros ir mėtos su trupučiu vandens, aliejaus ir prieskonių. Lietuvoje juos valgant galima paeksperimentuoti su padažais.

Netikėti kulinariniai sprendimai: 7 patiekalai, kuriuose vyrauja juoda spalva

Juoda – ne ta spalva, kuri pirmiausia ateina į galvą įsivaizduojant maistą, tačiau ji gali suteikti ekstravagancijos bei išskirtinumo. Nesvarbu, pasirinksite natūraliai juodus ar nuspalvintus sepijos rašalu produktus – net įprasto patiekalo įvaizdis nustebins netikėtumu.

6 salotos ir mišrainės Naujųjų metų sutikimui (2)

Namus jau pasipuošėme prieš Kalėdas, dovanos jau gautos ir išvyniotos, Kūčių ir Kalėdų valgiai suvalgyti, tad Naujiesiems metams reikia sugalvoti naujų neįprastų ar tiesiog nesudėtingų patiekalų. Didžiausią dalį naujametinio meniu sudaro salotos ir mišrainės. Lengvos ir sočios, tradicinės arba egzotiškos, bet būtinai ryškios ir gardžios, būtent jos stalui suteikia naujametinį įspūdį. Tikimės, kad mūsų sudarytas salotų su mėsa, žuvimi ir jūros gėrybėmis rinkinys padės jums ruošiant šventinį stalą: nepamiršite senos geros klasikos, bet būtinai išbandykite ką nors nauja ir neįprasta.

Ieškantiems įkvėpimo virtuvėje: 6 šventiniai patiekalai iš Argentinos

Argentinos kalėdinius patiekalus restorane „Panama Food Garden“ pristatė šefas Paulius Bartkevičius ir garsus keliautojas, žurnalistas Vytaras Radzevičius. Ne kartą po Argentiną keliavęs Vytaras pasidalino ne tik savo kelionių įspūdžiais, bet pasakojoapie argentiniečių kulinarines tradicijas.

Ieškantiems įkvėpimo virtuvėje (2): 6 šventiniai patiekalai iš Izraelio

Izraelio šventinius patiekalus pristačiusi Nida Degutienė džiaugėsi galimybe lietuviams išsamiau pristatyti savo pamėgtos šalies tradicijas.