Tikras gardumėlis: pagerintas Kuršėnų vyniotinis

 (6)
Tiesa, kodėl šis vyniotinis yra pagerintas? Paprastai Kuršėnų vyniotinis gaminamas su varške, bet aš pažvelgiau į savo šaldytuvą ir supratau, kad varškė, net, jei aš ją būčiau pertrinusi per sietelį, neatlaikė mascarpone sūrio konkurencijos. Skonis pavyko daug švelnesnis nei su varške, nors kitą kartą pabandysiu gaminti ir su ja. Tiesa, kai kuriuose internete esančiuose receptuose rekomenduoja naudoti plombyro skonio varškę, bet tada jau neišvengsime tų nelabųjų E priedų, juk plombyro skonis varškėje savaime neatsiranda.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Sudėtis:
Tešlai:
4 kiaušiniai;
4 valg. šaukštai cukraus;
4 valg. šaukštai miltų;
2 valg. šaukštai aliejaus arba tirpinto sviesto.

Kremui:
150 g sviesto;
Pusė indelio (~200 g) kondensuoto saldinto pieno;
250 g mascarpone sūrio.

Paruošimas:
Biskvitui atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius gerai išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Įpilti aliejų ir vėl gerai išmaišyti.

Kitame inde iki standžių putų (kurios iš indo neiškrenta net jį apvertus) išplakti kiaušinių baltymus. Į kiaušinių trynių plakinį dėti porą šaukštų miltų ir trečdalį baltymų, išmaišyti. Po to sudėti likusius miltus ir gerai išmaišyti. Galiausiai, sudėti likusius baltymus ir lengvai šaukštu išmaišyti, bet labai neplakti, kad tešloje liktų pakankamai daug oro.

Paruoštą tešlą supilti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Tešlą išlyginti, kad gautųsi didelis stačiakampis. Biskvitą kepti įkaitintoje iki 180-190 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių.

Kai biskvitas iškepa, ištraukite jį iš orkaitės, nuimkite nuo kepimo popieriaus ir su švariu medvilniniu rankšluosčiu iškart susukite. Atidėkite, kad biskvitas atvėstų ir tuo tarpu pasiruoškite kremą.

Kremui minkštą kambario temperatūros sviestą gerai išsukti. Į puriai išsuktą sviestą supilti kondensuotą pieną, vėl išmaišyti iki vienalytės masės. Galiausiai sudėti mascarpone sūrį ir vėl gerai išmaišyti. Galite įlašinti ir šiek tiek vanilės ekstrakto.

Atvėsusį biskvitą atsargiai išsukti, užtepti kremo ir vėl susukti. Viršų pabarstyti cukraus pudra arba (jei jos neturite lentynoje, kaip aš šį kartą) kakavos milteliais.

Skanaus! Tokio vyniotinio norisi dar ir dar.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Savaitgalio pasilepinimui: aštri sriuba, kuri sušildys šaltą dieną (2)

Šaltą dieną puikiai šildo aštresnis negu įprastai maistas, tad kviečiame išbandyti aštrios sriubos receptą.

10 kalėdinių patiekalų, kurie atneš laimę ir ramybę į jūsų namus (2)

Kalėdinis vaišių stalas, palyginus su saikingu Kūčių stalu, tiesiog lūžta nuo įvairiausių šaltų užkandžių, karštų kepsnių bei saldžių desertų. Tačiau kartais nutinka taip, kad ruošiant Kalėdų stalą ima trūkti idėjų, kokiais patiekalais šiais metais nustebinti savo artimuosius. Pateikiame keletą receptų, kurie paįvairins šventinį stalą.

Tobulų gruzdintų bulvyčių receptas (5)

Jei turite silpnybę greitojo maisto restoranuose parduodamoms gruzdintoms bulvytėms, šis receptas kaip tik jums. Bulvytės bus tokios pat traškios, bet kur kas sveikesnės.

Gruodį žurnalas „Mano namai“ puošiasi Kalėdoms

Gruodžio mėnesį žurnalo „Mano namai“ puslapiuose rasite ne tik šventiškai pasipuošusius lietuvių dizainerių interjerus, bet ir daugybę idėjų, kad Kalėdų laukimas taptų dar viena švente.

Ruošiamės Kalėdoms: varškės žagarėliai

Tai receptas, kuriam sunku atsispirti.

Ruošiamės Kalėdoms: „Raffaello“ skonio sausainiai (1)

Prieššventinis laikotarpis – idealus metas eksperimentams virtuvėje. Šįkart –burnoje tirpstančių sausainių receptas!

Verta išbandyti prieš šventes: kepta silkė tešloje (5)

Gerų šeimininkių paslaptis - receptus išbando, kai iki švenčių dar yra daug laiko ir užtenktinai erdvės eksperimentams. Pradėkime nuo keptos silkės tešloje!

Greitai paruošiamas plovas, kuris patiks visiems (7)

Šį patiekalą paruošite pakankamai greitai. Plovui gaminti labai tinka kokosų pienas, tačiau jį galite pakeisti tarkuotais kokosų riešutais arba plakta grietinėle.

Verta išbandyti: orkaitėje keptos bulvės su siurprizu (1)

Tai receptas, kuris patiks tiems, kam atsibodo įprastai paruošiamos bulvės.

Savaitgalio pasilepinimui: tortilijų suktinukai su lašiša (1)

Paprastai paruošiamas užkandis, kuris niekuomet nenuvilia. Gal pats metas jį išbandyti?