Tikras gardumėlis: pagerintas Kuršėnų vyniotinis

 (6)
Tiesa, kodėl šis vyniotinis yra pagerintas? Paprastai Kuršėnų vyniotinis gaminamas su varške, bet aš pažvelgiau į savo šaldytuvą ir supratau, kad varškė, net, jei aš ją būčiau pertrinusi per sietelį, neatlaikė mascarpone sūrio konkurencijos. Skonis pavyko daug švelnesnis nei su varške, nors kitą kartą pabandysiu gaminti ir su ja. Tiesa, kai kuriuose internete esančiuose receptuose rekomenduoja naudoti plombyro skonio varškę, bet tada jau neišvengsime tų nelabųjų E priedų, juk plombyro skonis varškėje savaime neatsiranda.
<span style="color: #ff0000;">Tikras gardumėlis:</span> pagerintas Kuršėnų vyniotinis
© Asmeninio albumo nuotr.

Sudėtis:
Tešlai:
4 kiaušiniai;
4 valg. šaukštai cukraus;
4 valg. šaukštai miltų;
2 valg. šaukštai aliejaus arba tirpinto sviesto.

Kremui:
150 g sviesto;
Pusė indelio (~200 g) kondensuoto saldinto pieno;
250 g mascarpone sūrio.

Paruošimas:
Biskvitui atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius gerai išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Įpilti aliejų ir vėl gerai išmaišyti.

Kitame inde iki standžių putų (kurios iš indo neiškrenta net jį apvertus) išplakti kiaušinių baltymus. Į kiaušinių trynių plakinį dėti porą šaukštų miltų ir trečdalį baltymų, išmaišyti. Po to sudėti likusius miltus ir gerai išmaišyti. Galiausiai, sudėti likusius baltymus ir lengvai šaukštu išmaišyti, bet labai neplakti, kad tešloje liktų pakankamai daug oro.

Paruoštą tešlą supilti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Tešlą išlyginti, kad gautųsi didelis stačiakampis. Biskvitą kepti įkaitintoje iki 180-190 laipsnių orkaitėje apie 15-20 minučių.

Kai biskvitas iškepa, ištraukite jį iš orkaitės, nuimkite nuo kepimo popieriaus ir su švariu medvilniniu rankšluosčiu iškart susukite. Atidėkite, kad biskvitas atvėstų ir tuo tarpu pasiruoškite kremą.

Kremui minkštą kambario temperatūros sviestą gerai išsukti. Į puriai išsuktą sviestą supilti kondensuotą pieną, vėl išmaišyti iki vienalytės masės. Galiausiai sudėti mascarpone sūrį ir vėl gerai išmaišyti. Galite įlašinti ir šiek tiek vanilės ekstrakto.

Atvėsusį biskvitą atsargiai išsukti, užtepti kremo ir vėl susukti. Viršų pabarstyti cukraus pudra arba (jei jos neturite lentynoje, kaip aš šį kartą) kakavos milteliais.

Skanaus! Tokio vyniotinio norisi dar ir dar.

Jauku Namuose
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Maistas

Įdaryti kalėdiniai kalakutai: trys skoniai, trejos vaišės (1)

Kalėdines vaišes sunkiai įsivaizduojame be kepto paukščio. Gražiai apskrudusi antis, žąsis ar višta visad papuošia šventinį stalą, tačiau puikiausiai atrodo keptas kalakutas. Yra daugybė būdų, kaip jį galima paruošti, – gal iš šių trijų išsirinksite tinkamiausią.

Grybų ruošimo gudrybės ir paslaptys

Pačių rinktais ar pirktais grybais su malonumu gardiname įvairius patiekalus visus metus. Tik ar žinome, kurios miško gėrybės kam tinka, kaip deramai jas paruošti ir laikyti. Dalijamės praktiškais patarimais ir mažomis paslaptimis, ką galima su grybais nuveikti virtuvėje.

7 receptai su grybais, kuriuos verta išbandyti jau dabar

Grybų sezonas šiemet buvo ypač gausus ir sėkmingas: jų šaldytų, marinuotų, džiovintų, sūdytų raugintų – pilnos lentynos. Kviečiame išmėginti naujų receptų su grybais, kuriuos galėsite patiekti ir ant šventinio stalo.

Receptas, kuris pravers ir per Kalėdas: meduoliai su avižiniais dribsniais (1)

Nepasilikte šventinių eksperimentų paskutinėms dienoms. Pats metas atrasti kažką naujo!

Valgomųjų batatų keksiukai su špinatais (1)

Pagal šį receptą pagaminto maisto turėtų pakakti 4 asmenims.

Kreminė pastarnokų sriuba

Sriuba, kuri tikrai sušildys tokią dieną.

Keptos morkos su feta ir sezamų sėklomis

Pagal šį receptą paruošto maisto turėtų pakakti 4 asmenims.

Kepti valgomieji batatai su garbiniuotuoju kopūstu ir feta (1)

Šis receptas skirtas pasilepinti 4 asmenims.

Kitoks užkandis: daržovių traškučiai

Receptas skirtas 4 asmenims pasigardžiuoti.

Kaip nesuklysti gaminant trintą sriubą? (1)

Dažno vaikystėje nemėgtos, bet suaugus įvertintos sriubos šiandien išgyvena kulinarinį atgimimą. Net ir tie, kurie išsijuosę kartoja, kad mamos sriuba skaniausia, kartais džiugiai nustemba restorane paragavę iš pirmo žvilgsnio keisto ingredientų derinio trintos sriubos dubenėlyje. Deja, eksperimentuoti gaminant sriubas namuose drįsta ne kiekvienas – bijo suklysti ir nuvilti namiškius ne kokiu rezultatu. Yra vos kelios pagrindinės taisyklės, kurių laikantis, kiekviena trinta sriuba bus gardi.

3 sriubų receptai, kurie padės sušilti šaltais vakarais (1)

Sriuba – sveikas ir greitai pagaminamas karštas patiekalas, puikiai tinkantis sušildyti skrandžius vis labiau vėstančiais rudens vakarais. Tinkamai paruošus sriubą ji gali būti itin naudinga organizmui. Ryte į lėto gaminimo puodą galite pridėti įvairiausių produktų ir grįžę namo turėsite šiltą ir skanią vakarienę. Sveikiausių sriubų sudėtyje yra šviežių, nekaloringų produktų ir nedidelis kiekis druskos bei papildomų riebalų. Gamindami sriubą kuo puikiausiai galite panaudoti vakarienės likučius ir tokiu būdu paįvairinti mėgstamus receptus.

Burokėlių pica su riešutais (5)

Pagal šį receptą pagamintos picos pakaks 4 asmenims.

Obuolių pyragas su kondensuotu pienu

Mūsų virtuvėje tęsiasi obuolių pyragų sezonas. Šiandien ant stalo obuolių pyragas su kondensuotu pienu.

Blynai su graikiniais riešutais ir bananais, kurie patiks ir veganams

Šis receptas patiks visiems smaližiams. O, svarbiausia, nepakenks ir figūros linkiams.

Vegetariški balandėliai (13)

Dalinamės originaliu receptu - gal ir jūs susigundysite mėsą pakeisti daržovėmis.